DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Kami membuat busaran silang
Crossbow dari papan, kerusi dan ruang basikal


Untuk membuat busaran buatan rumah yang baik, anda memerlukan pengetahuan dan kemahiran yang baik dalam bidang ini. Tetapi anda boleh menyederhanakan reka bentuk dengan membuat semua bahan yang ada.
Palang panah kami terdiri daripada panduan, bahu dan bowstring. Dalam silang silang, bahu anda. Dalam kes kita, bowstring akan meregangkan dan menghantar kuasa kepada anak panah. Adalah lebih baik untuk memulakan pembuatan dengan panduan. Ia diperbuat daripada bar kayu (lebih baik untuk mengambil jenis kayu lembut, lebih mudah untuk menembus katil untuk anak panah). Anda boleh melakukan apa-apa saiz dan ini dikira mengikut perkadaran: panjang panduan = panjang bahu. Di bar pahat, katil ditikam hampir ke hujung papan dan lubang kecil untuk bowstring ternyata. Akhirnya sedikit bulat supaya lebih mudah untuk memegang tangan anda.


Sekarang anda perlu membuat bahu. Kami mendapati kerusi lama dengan belakang dan kami meminjam kaki dari situ. Sekiranya tidak ada kerusi, maka kaki boleh digantikan dengan papan yang sesuai saiznya. Pisahkan kaki dari kerusi. Rocker sudah siap. Kini anda perlu menyambung panduan dan bahu. Panduan diletakkan pada bahu dari atas dan disikat dengan skru. Di sisi sebaliknya, sudut logam dilampirkan untuk mengukuhkan. Sekarang di depan kita mengalahkan plat keluli tergalvani atau timah. Ternyata sambungan yang boleh dipercayai.Sekarang anda perlu membuat tali pinggang. Saya membuatnya dari ruang basikal. Saya memotong kamera berhampiran puting beliung dan memotong jalur 5-8 cm. Gusi lain juga boleh digunakan. Sebagai contoh, beli seorang wanita Hungary di sebuah kedai nelayan atau jalur elastik untuk enjin getah dalam model pesawat. Untuk mengikat tali panah, 2 skru mengetuk diri diskrukan pada hujung lengan rocker yang digunakan. Mereka perlu luka beberapa lilitan pita elektrik supaya pada masa depan tidak merosakkan gusi. Bowstring dipasang pada skru dan di tengahnya dipasang dengan pita elektrik.


Anda boleh membuat pencetus dari bengkok paku dengan huruf "G" atau hanya tekan bowstring dengan ibu jari anda ke berongga.


Sekarang anda perlu membuat anak panah. Mereka memerlukan bilah kayu panjang yang pendek. Kami memotong tepi reiki dengan pisau dan mendapatkan kayu bulat. Lubang dibuat dari satu hujung dan sebuah hiasan kecil dengan topi digigit disisipkan. Potongan dibuat dari hujung yang lain dan penstabil kardon dalam bentuk telur dimasukkan. Hujung untuk kekuatan dibalut dengan benang dan diresapi dengan gam. Jika tidak ada bilah, maka mereka boleh diganti dengan pensel.Sekarang anda boleh menembak. Adalah lebih baik untuk menembak pada sasaran kayu. Ia adalah perlu untuk menarik tali panah dan tahan dengan jari anda atau selamat dengan kuku. Anak panah harus disusun dalam kotak pada jarak dekat dari bowstring.
Itu sahaja. Anda boleh menembak dengan penglihatan atau kanopi - anak panah sentiasa melekat dengan baik.


Artikel pengarang: Makarov Kirill

Kembali
Komen (5)
 1. feelloff
  #1 feelloff Tetamu 10 Disember 2010 18:39
  0
  Sudah tentu. 5+
 2. Sadis
  #2 Sadis Tetamu 12 Januari 2011 15:09
  0
  Makarov Cyril, dan gusi pada busur silang menjadi cambuk?)) lol
 3. Penyengat
  #3 Penyengat Tetamu 4 September 2011 12:29
  0
  Dia pernah menjadi kamera basikal
 4. V.A.L.E.K.
  #4 V.A.L.E.K. Tetamu 12 Disember 2012 19:22
  0
  penulis kacak semua penulis kacak !!!
 5. izotova_elena18
  #5 izotova_elena18 Tetamu 4 Julai 2013 09:28
  0
  ayah saya lakukan kepada saya pada zaman kanak-kanak. tiada arus getah. dan tempat gusi itu adalah paip plastik: pembuli:

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh