DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Ia sering berlaku bahawa pakaian tua tetapi menarik kelihatan tidak digunakan kerana mereka sama ada sangat diregangkan atau, sebaliknya, kecil. Dan jika pakaian ini adalah kasihan untuk membuang, tetapi anda tidak boleh memakainya, maka anda boleh membuat sesuatu yang baru dari itu (barang pakaian, mainan, dan sebagainya). Jika kain untuk menjahit pakaian baru tidak mencukupi, maka anda boleh membeli kain, atau menggunakan mainan sedia ada untuk menjahit mainan menarik yang dapat menghiasi rumah dan menghibur anak-anak.
Dari pakaian lama saya, saya membuat penguin mainan lucu, yang mana saya mengambil masa tujuh hari untuk bekerja (saya dijahit dengan tangan) dan bahan dan alat, seperti kain hitam, putih dan coklat, benang, gunting, bulu kapas, jarum untuk menusuk, kertas untuk penyediaan sampel, serta kain hitam pada bulu, serbet viscose merah jambu dan rhinestones biru.
Penguin

Proses pembuatan mainan:


Langkah 1: Kami membuat sampel kertas, yang perlu dibahagikan kepada bahagian komponennya. Mengikut bentuknya, kita perlu membuat bahagian dari kain:
Penguin

Langkah 2: Sekarang kita menjahit bahagian depan mainan (kain putih) dari belakang:
Penguin

Langkah 3: Seterusnya, dari kain bulu, kami memotong angka segi empat dan menjahit bahagian atasnya dari bahagian bawah, kemudian menjahitnya di tepi, membentuk hiasan yang indah untuk leher:
Penguin

Langkah 4: Sekarang kita putar mainan mainan dari sisi yang salah dan tarik perhiasan yang dihasilkan pada lehernya, lalu menjahitnya:
Penguin

Langkah 5: Sekarang kita perlu mengambil mata anak patung dan rhinestones (untuk perbandingan sahaja, memilih mana yang paling sesuai sebagai mata), menjahit sayap dari sisa-sisa kain hitam dan paruh dari kain viscose merah jambu, dan kemudian isi dengan kapas:
Penguin

Langkah 6: Seterusnya, dari kadbod kita perlu memotong sampel untuk membuat kaki mainan.
Untuk menyusun setiap kaki, saya melakukan tiga bahagian: satu, keseluruhan, untuk bahagian bawah kaki, dan dua "separuh" untuk bahagian atas:
Penguin

Langkah 7: Kami menjahit sayap yang dihasilkan dengan paruh, dan sebagai mata saya memilih rhinestones dan lem mereka.
Kami mengisi mainan dengan kapas, dan kami menjahit bahagian mengikut model untuk membuat kaki. Apabila mereka sudah siap, mereka juga perlu dipenuhi dengan kapas dan dijahit ke kraf:
Penguin

Jadi mainan yang dihasilkan kelihatan di belakang:
Penguin

Ia seolah-olah saya bahawa cakar mainan ternyata terlalu besar dan kain mereka tidak sesuai dengan penampilan umum kraf. Di samping itu, sayap tidak juga, dan saya mahu memperbaikinya.
Saya memotong corak baru untuk sayap dan cakar dari kertas, dan dalam bentuknya saya membuat butiran baru dari kain:
Penguin

Apabila butiran kaki itu dijahit, mereka perlu diisi dengan kapas, dan kemudian lubang-lubang yang dimasukkannya harus dijahit:
Penguin

Sayap dan kaki yang dihasilkan, saya melekat pada kraf. Nampaknya saya selepas pemprosesan dia mula kelihatan lebih baik:
Penguin

Kini, penguin mainan saya akan siap:
Penguin

Dia boleh menghiasi bilik dan menghiburkan anak-anak:
Penguin

(Salam, Vorobyov Dinara)
Kembali
Komen (1)
  1. Alexandra
    #1 Alexandra Tetamu 26 Ogos 2017 13:52
    0
    Terima kasih atas idea ini! Di halaman kami, beberapa teman wanita berkumpul yang perlu melepasi masa sementara ibu bapa mereka bekerja. Mereka membuat binatang sedemikian bersama, menggunakan skim ini dan prinsip perhimpunan. Seseorang membuat kaki, kepala dan perut seseorang. Ternyata menyenangkan dan menghabiskan masa dengan manfaat.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh