DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bantal hiasan" Awan "
Ungu hiasan bantal "Cloud" adalah satu lagi kemuncak pedalaman anda. Juga, bantal itu boleh berfungsi sebagai aksesori yang hebat untuk pemotretan, unsur hiasan untuk malam romantis, parti bachelorette, percutian kanak-kanak. Bantal seperti itu boleh digunakan sebagai hadiah kepada orang yang dikasihi atau kanak-kanak - hakikat bahawa ia dibuat dengan tangan anda sendiri akan menambah nilai kepadanya dan menjadikannya lebih cantik.
Bantal membuang awan

Bantal membuang awan

Untuk menjahit bantal, anda perlu sedikit:
 • - Corak dalam bentuk awan saiz yang diperlukan;
 • - Sekeping kain apa-apa jenis dan warna;
 • - Pengisi (bulu kapas, pemanis sintetik, holofiber, spanbond);
 • - Thread daripada warna yang sesuai;
 • - jarum;
 • - Satu set pin keselamatan untuk membetulkan bahan;
 • - Kapur untuk kain atau penanda;
 • - Gunting.

Bantal membuang awan

Saiz kecil bantal memungkinkan untuk menjahit tanpa menggunakan mesin jahit dengan cepat dan mudah.
Sebagai pengisi, anda boleh menggunakan bahan-bahan di atas yang paling banyak tersedia untuk anda. Malah banyak cincang kecil akan dilakukan. Saya mempunyai sekeping besar, saya menggunakannya, dipotong menjadi jalur. Bagi corak, lebih baik untuk mencetak gambar awan pada dua helai, memotongnya separuh dalam editor teks (setiap separuh gambar berada pada helaian berasingan).
Jadi, kita mulakan bantal jahitan "Cloud".
1. Potong semua bahagian corak, letakkan pada bahagian kain dan bulatan yang salah. Perhatian! Kain itu harus dilipat sedemikian rupa sehingga batas bawah awan bertepatan dengan garis lipatan kain: ia perlu dijahit lebih kurang.
Bantal membuang awan

2. Betulkan lapisan atas dan bawah kain dengan pin keselamatan supaya mereka tidak keluar, dan dua lapisan boleh dipotong pada masa yang sama. Potong bentuk awan.
Bantal membuang awan

3. Menjahit kedua-dua lapisan dari sisi yang salah, berlepas sedikit dari kontur, meninggalkan sedikit ruang yang tidak terikat dengan tepi untuk mengisi.
Bantal membuang awan

4. Keluarkan pin, lepaskan gambar dengan jelas.
Bantal membuang awan

5. Tuangkan bantal dengan pengisi dengan ketat. Jahit di lubang pengisian dengan jahitan yang tersembunyi.
Bantal membuang awan

Bantal "Awan" sudah siap!
Bantal membuang awan

Dengan cara ini, idea lain adalah menggunakan pad. Ia sangat mudah bagi saya untuk meletakkannya di bawah perut saya atau menyimpannya di antara lutut semasa tidur semasa mengandung.
Bantal membuang awan
Kembali
Komen (1)
 1. Milochka
  #1 Milochka Tetamu 26 Ogos 2017 17:47
  0
  Sentiasa bermimpi tentang beberapa bantal luar biasa! Sudah tentu, saya hanya cuba, tetapi saya berharap bahawa dalam masa terdekat saya akan berjaya!)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh