DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Gelang diperbuat daripada gam panas" Lagun Hitam "
Pistol gam panas biasa boleh digunakan bukan sahaja untuk merekatkan pelbagai bahagian, tetapi juga untuk membuat pelbagai kraf dan hiasan. Tidak percaya? Mari buat gel gelang panas. Malah seorang pemula boleh mengatasinya.
Gelang gam panas

Mari bermula!
Untuk membuat gelang yang kami perlukan:
 • - pistol gam panas dengan 1 - 2 batang gam;
 • - Kerajang;
 • - cat kuku hitam;
 • - Kuku putih dengan kesan "retak" (boleh digantikan dengan cat akrilik putih);
 • - cat kuku telus;
 • - masa gam;
 • - strap - karabiner untuk gelang dan dua cincin;
 • - penggelek dan tang;
 • - Krim berminyak.

Gelang gam panas

Langkah 1. Kami mengambil rantaian, sebaiknya hitam, kerana gelang akan gelap. Sebelum melakukan ini, jangan lupa untuk mengukur pergelangan tangan anda supaya gelang tidak berubah menjadi terlalu besar atau sangat kecil. Kemudian dari satu hujung rantai kita lulus cincin dan menutupnya dengan tang. Sebaliknya, kami juga mengetikkan cincin dengan cangkuk snap.
Gelang gam panas

Langkah 2. Ambil kerajang. Lubricate dengan krim lemak supaya titisan akan terlepas dengan baik dari kerajang. Sapukan tetesan kecil gam ke atas kerajang dari senapang gam panas, mereka harus berubah sama rata seperti separuh manik. Ini akan menjadi manik untuk gelang. Bilangan manik bergantung pada panjang rantai. (Dalam produk ini, panjang rantai adalah 14 cm dan kira-kira 10 manik didapati)
Nota: Tunggu sehingga pistol telah menghangatkan dengan betul dan gam sangat panas. Jika tidak, titisan akan menjadi ceroboh dan bengkok. Apabila bekerja dengan gam panas, berhati-hati dan memberi perhatian khusus kepada keselamatan kanak-kanak, kerana gam gam memanaskan dan gam keluar sangat panas.
Gelang gam panas

Gelang gam panas

Langkah 3. Apabila manik dari gam kering, mereka perlu dicat dengan kuku hitam. Lebih baik melakukan ini tanpa merobeknya dari kerajang. Kemudian kami mengambil cat kuku putih dengan kesan "crackle" dan memohon di atas varnis hitam. Selanjutnya, varnis akan retak dan menghasilkan kesan marmar. Sekiranya tiada varnis seperti itu, maka anda boleh menggunakan cat akrilik putih biasa atau kuku putih, menggambar garis yang tidak rata untuk mendapatkan kesan marmar. Kami membaiki segala-galanya dengan menggilap kuku telus.
Gelang gam panas

Langkah 4. Lekatkan manik kami ke rantai. Ini boleh dilakukan menggunakan senjata api panas yang sama atau gam Moment. Oleh kerana saya masih mempunyai satu manik tambahan, saya membuat satu lagi cincin. Untuk melakukan ini, berdasarkan cincin, yang boleh dibeli di mana-mana kedai untuk kreativiti, saya terpaku satu manik.
Gelang gam panas

Gelang siap! Kelebihan gelang semacam ini ialah anda sendiri boleh membuat bentuk manik, menukar warna. Semua orang boleh merasa seperti pereka, mewujudkan hiasan yang unik.
Gelang gam panas
Kembali
Komen (1)
 1. Lalika
  #1 Lalika Tetamu 21 Ogos 2017 11:31
  0
  Tetapi idea itu benar-benar menarik! Anda boleh cuba membuat manik-manik tersebut bukan sahaja untuk menghiasi gelang, tetapi juga pakaian atau beg tangan.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh