DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Membuat pagar rotan
Pilihan yang sangat baik untuk pagar pondok musim panas adalah pagar rotan. Kelebihan pertama pilihan ini ialah pagar ekonomi. Sudah tentu, anda boleh membeli bahan siap pakai, tetapi jika anda tinggal di kawasan yang terdapat banyak pertumbuhan pokok, maka anda tidak perlu melabur di dalamnya. Dan kelebihan kedua pagar ini adalah kecantikan. Pagar jenis ini mempunyai gaya desa, yang sangat sesuai untuk kotej musim panas, di mana anda hanya datang untuk berehat atau goreng barbeku.
Membuat pagar rotan

Oleh itu, untuk membuat pagar seperti itu, anda perlu menyediakan bahan tersebut. Masa yang paling baik untuk ini ialah akhir musim bunga. Lebih mudah untuk menuai cawangan untuk pagar, jika mereka tidak mempunyai daun. Di samping itu, lebih baik menggunakan tanaman segar, bukannya kering, supaya mereka tunduk dengan baik dan tidak putus.
Membuat pagar rotan

Pertama, tiang digerakkan ke tanah. Anda boleh menggunakan cawangan yang lebih luas untuk mereka. Untuk memudahkannya memandu ke dalam tanah, anda boleh mengasah tepi lajur dengan kapak, menjadikannya pasak.
Membuat pagar rotan

Untuk mengepam jawatan, mudah untuk menggunakan sledgehammer.
Membuat pagar rotan

Rukun tersumbat pada tahap yang sama dengan satu langkah tidak lebih daripada satu meter. Walaupun tidak ada peraturan khusus, anda memutuskan langkah mana yang perlu diambil di antara jawatan. Lebih mendalam untuk memandu dalam jawatan pagar, lebih baik. Agar struktur menjadi kuat, disarankan untuk memacu jawatan sokongan sekurang-kurangnya 40 cm secara mendalam.
Membuat pagar rotan

Selepas semua tiang dipasang, anda boleh mula menenun pagar. Untuk ini, cawangan-cawangan yang lebih kurus diambil dan dibalut jawatan oleh ular. Pilihan yang diberikan dalam ilustrasi adalah yang paling biasa dan mudah. Di sini anda perlu mengikat cawangan satu demi satu dengan cawangan. Setiap baris berikutnya dikelilingi dalam imej cermin dari baris sebelumnya.
Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan

Sekiranya panjang pagar melebihi panjang rod untuk menenun, maka adalah disyorkan untuk melakukan segala-galanya dalam siri. Sebagai contoh, pagar anda harus panjang 10 meter, dan rod anda perlu mempunyai panjang anggaran 2 meter. Dalam kes ini, ia akan menjadi lebih cekap dan lebih cantik untuk pertama kali melalui baris pertama di sepanjang keseluruhan pagar, memasang 5 batang setiap 2 meter, dan kemudian terus ke baris kedua. Jika anda mula-mula keluar sepenuhnya 2 meter pagar, maka dua lagi, dan sebagainya, serpihan ini akan dapat dilihat, kerana tidak akan ada interweaving licin. Di samping itu, ia lebih cantik apabila rod kira-kira ketebalan yang sama digunakan.
Pagar ini boleh menjadi ketinggian yang berbeza. Ia boleh menjadi pagar rendah, untuk melindungi lorong dengan bunga, atau pemisahan katil. Juga, pagar seperti itu boleh digunakan sebagai pagar utama kotej musim panas, kawasan rekreasi, atau kafe jalanan.
Membuat pagar rotan

Membuat pagar rotan
Kembali
Komen (2)
 1. Lalika
  #1 Lalika Tetamu 8 Ogos 2017 10:13
  0
  Kami telah berulang kali membina pagar. Kadang-kadang anda datang ke pantai tasik, bangun dalam sekejap, dan angin seperti khemah bertiup juga, dan ia tidak selesa untuk menggigit pada bahagian terbuka kepada semua angin.
  Dalam keadaan sedemikian, lebih baik menggunakan cawangan dengan dedaunan - ia mewujudkan halangan yang baik untuk aliran udara, ia adalah hangat, nyaman, dan ada peluang untuk bersembunyi dari mata pelancong lain.
 2. Rinat
  #2 Rinat Tetamu 8 Ogos 2017 10:15
  0
  Isteri saya memujuk saya untuk melakukan wiket seperti itu untuk masa yang lama. Tahun ini saya membuat keputusan untuk membataskan taman. Kini jiran suaminya menuntut agar dia membina yang sama untuknya.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh