DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Bagaimana untuk membuat udara meringues?
Memingues memasak akan mengambil masa kira-kira dua jam, tetapi yang terbaik adalah untuk meninggalkan meringues kering untuk hari yang lain. Sekiranya meringues dikeringkan dengan betul, teras meringue kering dan tidak likat, ia mudah ternganga dan cair di dalam mulut. Kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak suka meringues, manakala meringues tidak dimatikan dalam pound tambahan. Di samping itu, apabila menyediakan meringues, anda boleh menyesuaikan jumlah gula. Hanya dua bahan yang diperlukan untuk penyediaan - ini adalah telur dan gula.
Bagaimana Membuat Air Meringue

Masa memasak: dua jam.
Kesukaran memasak: mudah.
Bahan-bahan
 • Dua telur;
 • Satu ratus gram gula;
 • Kerajang untuk penaik;
 • Beg pastri.

Resipi memasak:
Sebagai permulaan, anda perlu bilas telur, ini akan membantu mengelakkan salmonella. Pisahkan protein dari kuning telur dan bahagikan kepada dua plat yang berlainan. Yolk tidak lagi diperlukan, ia boleh digunakan dalam resipi lain.
Bagaimana Membuat Air Meringue

Pukul protein dengan pengadun. Kami bermula dari kelajuan pertama, secara beransur-ansur meningkatkan kelajuan. Pukul sehingga jisim putih tebal, tebal. Tuang gula dan teruskan pukul. Semua sakarin perlu dicairkan. Jisimnya harus tebal dan tidak longkang dari pukul. Jisim harus berdiri dan tetap di atas pukul. Anda perlu menewaskan kira-kira sepuluh minit.
Bagaimana Membuat Air Meringue

Bagaimana Membuat Air Meringue

Kami menyediakan picagari kuih untuk menyimpan. Untuk memudahkan jisim dimasukkan ke dalam beg, kami tarik beg pastri ke cawan. Keluarkan jisim di dalam dengan sudu.
Seterusnya, kami menutup lembaran penaik dengan foil dan menanam meringues. Semakin kecil meringue, semakin cepat dipanggang. Anda boleh memenjarakan sebarang bentuk yang anda suka.
Letakkan dalam ketuhar untuk bakar. Ketuhar itu hendaklah dipanaskan hingga 70 darjah, tidak lebih tinggi. Bakar selama satu jam. Kadang-kadang buka oven dan tonton supaya bahagian bawah tidak terbakar, jika bahagian bawah berwarna coklat, kita akan mengurangkan api.
Bagaimana Membuat Air Meringue

Bagaimana Membuat Air Meringue

Selepas sejam, bawa api ke 50 darjah, buka pintu dan biarkan ia dibuka supaya daun penyejatan. Biarkan untuk membakar selama satu jam lagi.
Bagaimana Membuat Air Meringue

Matikan ketuhar dan biarkan ia dalam sekelip mata. Anda boleh makan dengan serta-merta, sebaik sahaja mereka telah menyejukkan dan akan dengan mudah jatuh di belakang borang. Hidangkan teh untuk filem yang baik!
Kembali
Komen (2)
 1. Ekaterina Selezneva
  #1 Ekaterina Selezneva Tetamu 8 Ogos 2017 2:44 p.m.
  2
  Resipi mudah, dimasak tidak ada kapel kejutan! Tekstur lembut dan halus itu sesuai untuk kek hiasan atau seperti itu, dengan kopi atau dengan jus sejuk. Anak-anak teruja. Saya cadangkan resipi ini kepada semua orang.
 2. N1tro
  #2 N1tro Tetamu 22 Ogos 2017 09:59
  0
  Sekali lagi saya yakin bahawa barangan boleh dan harus dilakukan di rumah, semuanya mudah! Terima kasih kepada penulis untuk resipi yang boleh difahami dan reka bentuk langkah demi langkah!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh