DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Untuk melayan anak-anak atau menghiasi bilik, anda boleh menjahit mainan lembut yang besar. Saya membuat keputusan untuk menjahit mainan angsa, yang akan dihiasi dengan manik besar. Untuk membuatnya, saya mengambil kain putih, benang, kadbod, kuku cat hitam dan merah jambu, kapas, gam boleh dipercayai, kertas untuk membuat sampel dan bahagian, jarum jahit, jarum untuk menusuk, gunting dan manik.
Angsa putih

Memulakan kerja, saya memotong bahagian kertas - bahagian dari mana ia perlu untuk membuat sampel mainan masa depan. Sampel akan memberitahu anda bagaimana mainan siap akan kelihatan, berapa bahagian yang diperlukannya, dan bahagian-bahagian yang diperlukan. Sampel yang dilekatkan oleh saya dari bahagian kertas kelihatan seperti ini:

Angsa putih


Jadi ia kelihatan di sebelah:

Angsa putih


Seterusnya, saya mengambil kain putih dan memotongnya tiga bahagian pertama dalam bentuk sampel kertas dengan indent kecil (elaun). Ini adalah keterangan kepala:

Angsa putih


Sekarang saya perlu memotong empat bahagian sayap dan dua bahagian badan:

Angsa putih


Untuk menyambungkan sisi dari bawah, saya perlu memotong bahagian bawah:

Angsa putih


Selanjutnya, saya melipat bahagian kepala dan leher secara berpasangan, menjadikannya di dalam dan jahitan, meninggalkan kawasan kecil untuk paruh yang tidak teratur. Ke bahagian depan leher anda perlu menjahit bahagian yang akan menyambung bahagian bawah kraf dengan bahagian atasnya:

Angsa putih


Kemudian saya menjahit bahagian bawah dengan bahagian badan:

Angsa putih


Sekarang saya perlu menjahit butiran sayap:

Angsa putih


Sekarang saya menghidupkan kepala kerajinan dari sisi yang salah dan memotong dua bahagian paruh itu dari kadbod, sesuai dengan ukuran kepala kerajinan:

Angsa putih


Saya cat butiran ini hitam dan merah jambu dengan varnis:

Angsa putih


Selepas menunggu varnis yang digunakan untuk mata dan paruh kering, saya mengisi kepala mainan dengan kapas dan melekatkannya ke hadapannya:

Angsa putih


Oleh itu, kepala permainan yang dihasilkan di masa depan kelihatan sebaliknya:

Angsa putih


Seterusnya, kami membuang sampel kertas dari bahagian-bahagian tubuh yang dijahit dan menghidupkan bahagian-bahagian dari sisi yang salah, selepas itu kami mengisi mainan dengan bulu kapas:

Angsa putih


Ini adalah terperinci badan selepas mengisi:

Angsa putih


Kini ia tetap ada untuk kita melihat butiran sayap dari dalam dan memperkenalkan pengisi ke dalamnya. Selepas itu, kita perlu menjahit kawasan di mana bulu kapas diperkenalkan, dan menjahitnya ke badan dengan perincian kepalanya. Ini adalah apa yang mainan yang dihasilkan seperti:

Angsa putih


Jadi dia melihat di sisi lain:

Angsa putih


Kraf kami hampir siap. Ia tetap menghiasnya dengan manik-manik putih, setelah mengikat mereka pada benang atau di atas garis memancing, dan menghias mereka dengan sayap atau kepala dengan leher. Selepas itu, kraf kami akan siap:

Angsa putih


Jadi ia akan melihat di sisi lain:

Angsa putih


Jadi dia kelihatan di depan:

Angsa putih


Saya berharap mainan ini boleh menjadi hiasan yang baik untuk bilik atau hadiah untuk kanak-kanak. Kami berharap kejayaan anda dalam perbuatan baik!
Kembali
Komen (1)
  1. Lalika
    #1 Lalika Tetamu 21 Ogos 2017 11:59
    1
    Beberapa kucing seperti itu boleh disampaikan kepada pengantin baru. Atau menghiasi mereka dengan bilik tidur mereka!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh