DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Thread dalam loket
Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, semakin banyak tradisi Barat mula mencurahkan ke dalam adat istiadat Paskah tradisional kami untuk meraikan Holiday Bright ini. Pertama sekali, ia melibatkan penggunaan hiasan tematik dalam reka bentuk dalaman. Paskah garland, beg tangan, kelinci, pokok Paskah dan lebih banyak menjadi hiasan cerah dari hampir setiap rumah. Dengan cara ini, anda boleh membuatnya sendiri, dan bermula dengan yang paling mudah dan paling mudah - bukan loket pedalaman besar yang diperbuat daripada benang.
loket dalaman benang

Untuk berfungsi, anda perlu:
loket dalaman benang

 • template loket (yang paling relevan dan mudah dalam kes ini adalah telur);
 • penutup kadbod dari kotak (untuk menetapkan templat);
 • benang berwarna;
 • berpaut filem;
 • pin jahit;
 • Gam PVA;
 • berus;
 • gunting.

Peringkat 1. Penyediaan - kami menetapkan templat untuk penggantungan pada "permukaan kerja".
Sebagai "permukaan kerja" akan menjadi penutup kadbod dari kotak. Ia juga boleh menjadi sekadar kotak, sekeping buih polistirena atau permukaan lain yang tidak terlalu tebal dan mudah ditusuk.
Pertama, satu helaian kertas dengan kontur yang ditarik (atau dicetak) dari loket masa depan ditetapkan ke permukaan kerja dengan memegang filem dalam satu lapisan.
loket dalaman benang

Seterusnya, menggunakan pin jahit, kami menunjuk kontur loket, menindikkan asas mengikut templat di atas filem berpaut. Kekerapan lokasi pin bergantung kepada berapa kecil ia dirancang untuk membuat pola "garis labah-labah" benang.
loket dalaman benang

loket dalaman benang

Peringkat 2. Yang utama - kami membentuk loket berlapis.
Selepas kontur sepenuhnya ditandai dengan pin, kami melingkarinya di sepanjang pinggir luar dengan berus yang dicelup dengan banyak dengan gam PVA.
loket dalaman benang

Sehingga gam telah kering, ambil akhir percuma benang warna yang sama dan bungkusnya beberapa kali di sekitar salah satu pin di atas "template". Dalam kes ini, ia mesti dipastikan bahawa ia tepu dengan tepung.
loket dalaman benang

Memegang permulaan benang di pangkal pin, balut seluruh garis besar template beberapa kali, menarik benang sedikit. Di samping itu, anda boleh sedikit melincirkan lapisan atas benang dengan sedikit gam, supaya kontur menjadi lebih tebal.
loket dalaman benang

Selanjutnya, dari mana-mana titik, kita mengambil benang dalam arahan sewenang-wenangnya, membentuk "garis labah-labah" corak di dalam gelung penggantungan, memancarkan benang dengan gam. Dalam kes ini, tidak perlu sepenuhnya balut setiap pin. Ia cukup untuk "bengkok" dan juga melincirkan dengan gam.
loket dalaman benang

loket dalaman benang

Setelah selesai membentuk corak dari benang warna ini, kelebihannya juga diperbaiki dengan gam.
loket dalaman benang

Begitu juga, kita membuat "gambar" dengan benang warna yang berbeza. Keluarkan gam berlebihan dengan berus atau serbet.
loket dalaman benang

Peringkat 3. Akhir - buat penggantungan.
Apabila corak yang dikehendaki dibuat, gam berlebihan dikeluarkan, kami meninggalkan penggantungan masa depan untuk sementara sehingga gam benar-benar kering. Kami mengeluarkan pin dan memisahkan penggantungan dari permukaan kerja. Terima kasih kepada filem berpaut, ini sangat mudah.
loket dalaman benang

loket dalaman benang

Kami memotong hujung benang yang tidak perlu, kami membersihkan penggantungan daripada filem pelekat yang mungkin tersisa.
loket dalaman benang

Kami mengikat thread di bahagian atas.
loket dalaman benang

Dan kami menggunakan produk siap untuk tujuan yang dimaksudkan - kami menghiasi pedalaman untuk bercuti.
loket dalaman benang

Membuat pendants Paskah sedemikian sangat mudah. Ketebalan benang yang berbeza, warna-warna cerah, unsur hiasan tambahan akan mempelbagaikan setiap loket, dan membuat reka bentuk lebih menarik.
Kembali
Komen (1)
 1. Ogo
  #1 Ogo Tetamu 8 Ogos 2017 19:03
  0
  Saya suka semua jenis loket, dan saya tidak boleh melepasi orang-orang Paskah sama sekali! Ini adalah satu keajaiban nyata - aneka pendants dalam bentuk telur dan cincin cawangan willow.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh