DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Buat sendiri-sendiri jubin untuk dapur
Sebuah rumah dengan pemanasan dapur bukan sahaja penjimatan yang signifikan ke atas utiliti, tetapi juga haba tetap, tanpa mengira waktu sepanjang tahun. Lama kelamaan, ketuhar kehilangan penampilan yang menyenangkan dan memerlukan penghiasan semula. Mengecat dan mencelupkan dapur menjadi sesuatu yang lalu, dan jubin menggantikannya.
Tile menghadap relau boleh dilakukan secara mandiri, anda hanya perlu mempunyai keinginan dan bahan binaan yang diperlukan. Bagaimana untuk melakukannya sendiri, kami akan menerangkan secara terperinci dalam artikel ini.
Do-yourself-tiling untuk dapur

Bagaimana untuk memilih bahan yang betul


Pasar pembinaan dan kedai-kedai menawarkan sebilangan besar jubin untuk setiap rasa dan bajet. Jangan mengejar kos yang terlalu rendah, dalam kebanyakan kes, jubin murah itu tidak dapat melayani pemiliknya perkhidmatan yang panjang. Ubin harus memilih salah satu yang tahan suhu tinggi, mudah dibersihkan dan tidak mempunyai berat terlalu berat.

Kami menyediakan permukaan relau untuk menghadapinya


Sebelum meneruskan dengan menghadap, perlu menyediakan permukaan relau. Untuk ini kita perlukan:
 • Spatula;
 • Berus logam;
 • Mortar pasir simen;
 • Campuran primer.

Menggunakan spatula dan berus logam, perlu membersihkan permukaan relau dari bahan cemar yang ada. Seterusnya, campuran primer digunakan, yang mesti menjadi refraktori. Kami tunggu sehingga campuran benar-benar kering dan plaster reka bentuk relau dengan mortar simen pasir. Dinding relau harus lancar, keseluruhan kejayaan kerja bergantung pada ini.

Dapur berjubin


Untuk pelapisan, kedua-dua gam bangunan khas dan mortar simen sesuai. Jubin batu dari bawah ke bawah, memberi perhatian khusus kepada baris pertama, ia harus sempurna walaupun. Lem harus digunakan dengan kancing berkepala khas. Jubin pertama diambil, gam khusus digunakan, maka ia digunakan pada pangkalan dan tetap. Kemudian anda perlu menyemak jubin untuk kesederhanaan menggunakan tahap. Kami melakukan tindakan yang sama dengan jubin berikut. Perlu diingat bahawa setiap jubin terpaku mesti diperiksa dengan tahap. Jika penyelewengan berlaku, selepas gam kering, ia tidak lagi mungkin untuk membetulkannya.
Gam kelebihan yang menonjol ke permukaan segera dikeluarkan menggunakan spatula sempit istimewa. Di tempat-tempat dapur di mana jubin tidak sesuai saiz, anda perlu memotongnya dengan pemotong jubin. Selepas kerja di atas lapisan relau selesai, anda perlu menunggu satu hari untuk mengeringkan gam dengan baik.
Keesokan harinya, kami pergi ke grouting sendi, menggunakan mortar gypsum dan spatula getah untuk ini, penyelesaian berlebihan dikeluarkan dengan kain lembap. Selepas beberapa jam, anda boleh mencuci ketuhar.
Do-yourself-tiling untuk dapur

Do-yourself-tiling untuk dapur

Do-yourself-tiling untuk dapur

Do-yourself-tiling untuk dapur

Do-yourself-tiling untuk dapur
Kembali
Komen (1)
 1. Katya-0802
  #1 Katya-0802 Tetamu 26 Ogos 2017 18:28
  1
  Saya mempunyai dapur yang sama di rumah negara saya. Hampir semua cat dari sini dikupas. Saya fikir tidak lama lagi saya akan mengambil nasihat mengenai lapisan. Terima kasih kerana tip!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh