DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Gambar" Hamil "
Saya suka teknologi quilling. Semuanya bermula dengan bunga-bunga yang sederhana, maka terdapat lukisan-lukisan besar yang indah. Dan pada tahap yang baru, saya ingin menguasai kontur lekukan. Kerja itu hanya menakjubkan, teman wanita iri hati apabila mereka melihatnya. Dan yang paling penting, saya tidak perlu memutar rentang jam dan membuat elemen lain. Pengendalian kontur adalah teknik di mana jalur dilekatkan dengan kelebihan. Anda boleh merapatkan jalur walaupun jalur atau bengkok jalur panjang dan pendek kerana imaginasi anda mencadangkan.
Hari ini saya akan mengajar anda cara membuat gambar "Hamil" dengan menggunakan teknik penolakan kontur. Untuk bekerja, anda memerlukan set bahan yang minimum:
- sekeping kadbod putih tebal;
- gunting;
- tusuk gigi;
- jalur hitam untuk quilling;
- tiub dengan gam PVA;
- lukisan stensil;
- rangka;
- pensil mudah.
Pertama, di Internet, saya dapati imej cantik seorang gadis "dalam posisi", yang dibuat dengan pensil. Anda boleh menggunakan sebarang lukisan grafik, pewarna. Gambar itu dicetak pada pencetak.
Lukisan Hamil

Kemudian dia mengambil kadbod putih tebal, meletakkan lembaran dengan gambar di atasnya dan dengan pensil sederhana dicat keseluruhan imej. Akibatnya, sidik jari beliau muncul di kadbod. Kaedah ini mudah kerana dalam proses anda boleh bergerak dari litar mengikut budi bicara anda, dan tidak akan ada bekas pensil pada kerajinan selesai.
Lukisan Hamil

Selanjutnya dari kit quilling, saya hanya memilih jalur hitam 6 mm lebar.
Lukisan Hamil

Kemudian saya memotong setiap setengah untuk menjadikan mereka lebih kurus. Terima kasih kepada ini, imej masa depan akan menjadi lebih halus dan halus. Tekstur tidak akan menderita sama sekali.
Lukisan Hamil

Bermula mengisi imej dengan jalur. Saya menggunakan gam PVA yang nipis terus dari tiub ke cetakan lukisan. Saya menggunakan jalur dengan kelebihan, memotong hujung yang berlebihan dan menetapkan benda kerja dengan jari saya.
Lukisan Hamil

Ini adalah kerja yang sungguh-sungguh, jadi tidak perlu tergesa-gesa. Pertama, saya melekatkan unsur-unsur terpanjang, dan kemudiannya menyatukan yang lebih pendek dan sekunder. Setiap bahagian mesti dibenarkan kering, supaya yang berikutnya lebih mudah untuk dibaiki pada kadbod.
Lukisan Hamil

Secara beransur-ansur, angka itu terbentuk. Saya melampirkan semua bahagian kecil dengan tusuk gigi. Anda boleh menggunakan pinset miniatur.
Lukisan Hamil

Ini adalah bagaimana hampir selesai kerja kelihatan, ia tetap hanya untuk mengisi ruang kosong.
Lukisan Hamil

Dan ini semacam kerja selesai. Percayalah, hidup dia kelihatan lebih menarik. Hanya kamera itu tidak dapat menyampaikan tekstur dan benjolan dengan tepat.
Lukisan Hamil

Sekarang anda boleh meletakkan gambar itu dalam bingkai dan mendapati tempat yang sesuai di dinding atau di atas rak.
Lukisan Hamil

Gambar yang mengagumkan itu disebut "Hamil" yang saya lakukan.
Lukisan Hamil

Lukisan Hamil

Teknik lenturan kontur secara beransur-ansur menjadi kegemaran saya, saya akan membuat banyak karya seperti itu. Lukisan monokrom (plain) sangat indah, walaupun kertas putih pada latar putih kelihatan menarik. Tetapi saya ingin mencipta corak dari jalur warna yang berbeza, dan untuk mengejutkan rakan-rakan saya. Cuba dan anda akan menguasai teknik luar biasa ini. Anda pasti akan menikmatinya.
Kembali
Komen (1)
  1. Dmitry
    #1 Dmitry Tetamu 11 Mei 2017 20:05
    2
    Super !!!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh