DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » Buat buku catatan masakan sendiri
Sesungguhnya setiap pelayan wanita mempunyai rahsia kecil dan resipi kegemarannya yang mana dia suka keluarga yang dikasihinya. Sudah tentu, untuk setiap resipi kegemaran, setiap suri rumah harus mempunyai nota khas untuk nota. Jadi, pada bila-bila masa anda boleh menggunakan komputer riba dan penggunaan seperti itu, atau sebaliknya, tulis resipi yang diingini. Sekarang, sudah tentu, banyak buku yang telah dimasak sudah dijual, di mana terdapat beratus-ratus resipi yang berbeza, tetapi bagi kebanyakannya dianggap sangat rumit dan tidak mencukupi, sejak sehingga anda menemukan resipi yang tepat, anda akan menghabiskan banyak waktu dan tidak selalu mendapatkan hasil yang diinginkan. Oleh itu, dalam keadaan sedemikian, ia pastinya sangat mudah untuk mempunyai komputer riba yang kecil dengan blok lembaran yang bersih, di mana anda boleh menampal atau menulis resipi kegemaran anda. Setiap pelayan wanita boleh membuat pembantu dengan tangannya sendiri, tetapi kelas induk yang menarik ini akan membantu kami dalam hal ini.
Oleh itu, untuk mengeluarkan dua buku nota kecil, kita perlu mengambil:
 • Menggariskan kadbod 4 keping 10.5 * 14 cm saiz, ini adalah format A6, serta dua jalur mengikat 1.5 cm oleh 14 cm;
 • Kadbod putih;
 • Dua blok A6 yang berwarna siap sedia (anda boleh membeli blok siap pakai atau menjahitnya sendiri), anda juga boleh membeli buku nota yang paling biasa dan cuma tutup penutupnya;
 • Kertas untuk scrapbooking dengan motif masakan;
 • Sudut logam untuk gangsa, mengambil 8 pcs;
 • Kain itu adalah sel mint putih, sel putih merah dan dua kain dengan elemen dapur, kami akan menggabungkan fabrik dalam buku nota;
 • Pemanis sintetik;
 • Renda itu adalah kapas putih dan merah;
 • Gambar memasak, kad dan satu set ukiran masakan dengan inskripsi dan pelbagai peralatan dapur;
 • Titik polka pita untuk penanda buku;
 • Pendants dapur;
 • Brads adalah logam;
 • Klip, pensil sederhana, penguasa, pita berganda, gunting, tong gam, gam berasaskan air.


Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Kami meletakkan dua segi empat tepat mengikat di atas meja, dan di antara mereka satu jalur mengikat, sekarang kita mengukur dua jalur sempit kadbod dan gam di kedua-dua sendi penutup.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Kami gam dan tahap. Kami menjalankan gunting di tempat-tempat lenturan jalur supaya asas ditutup dengan baik.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Kami menambah dan mendapatkan buku kecil ini. Kini kami melekatkan winterizer sintetik pada mereka dengan pita bermuka dua.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Sekarang ambil kain itu. Kami menggabungkan dan memotong potongan, jangan lupa membuat rizab terbalik. Potong dua helai renda pada setiap komputer riba.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Semua potongan kain disetrika dan dijahit bersama. Kami menjahit renda pada sendi. Sekarang kita membungkus kosong mengikat dengan kain. Kami melicinkan tepi pangkal mengikat dengan gam gam, balut kain dan gam itu. Semasa mengetepikan.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Mari sediakan blok. Untuk blok kami, anda perlu membuat buku hibrid berwarna dari kertas scrapbook. Potong dua segiempat tepat dan lipat masing-masing separuh hingga ketinggian dan lebar blok. Selesakan tepi berhampiran akar dari atas ke bawah dengan gam gam, lem helaian di depan dan di belakang blok. Dan kini memotong jalur kertas putih, balut dan gam itu dengan cara untuk melekat bahagian atas dan bawah blok bersama-sama dengan tulang belakang. Clamp blok dengan klip pejabat dan sisihkan.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Kami menjahit lembut meliputi sekitar tepi.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Kini kami mencuba sampul gambar, kad dan potongan mati. Kami menjahit semua elemen. Blok dengan bookends juga siap.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Sekarang kita perlu mengumpul buku nota kita, iaitu, tampalkan blok ke dalam selimut.
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY

Melekatkan blok. Di sisi penutup, kami melekat pada blok buku dan selesai. Penjepit dengan pengapit, memberi masa untuk kering. Kemudian kami meletakkan di sudut logam dan buku nota siap.Terima kasih atas perhatian anda dan nasib baik kepada semua orang!
Notebook memasak DIY

Notebook memasak DIY
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh