DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto
Bukan rahsia kepada sesiapa sahaja yang begitu banyak orang suka menjadi tuan rumah pihak bertemakan bertemakan untuk pelbagai cuti, terutama sekali mereka berdosa seperti ini pada Tahun Baru dan Halloween. Keadaan utama untuk pesta itu ialah kehadiran pakaian yang indah yang menyembunyikan wajah yang sebenarnya dari orang yang berada di bawahnya, atau sebaliknya mengubahnya di luar pengiktirafan. Lebih mudah bagi lelaki untuk memilih pakaian untuk pesta itu, tetapi jika anda seorang gadis dan anda telah dijemput untuk bola pakaian, anda mungkin tidak akan diganggu, kerana membeli pakaian kos yang cantik banyak wang.
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto
Cara yang ideal daripada situasi yang sukar ini ialah menjahit baju secara bebas di bola, atau sebaliknya menjahit beberapa bahagiannya.
Oleh itu, ia layak memulakan penyediaan bola dengan memotong dan menjahit topi yang luar biasa, tetapi sangat indah. Pertimbangkan beberapa pilihan yang mungkin untuk topi pakaian:

Nombor opsyen 1. Tablet topi kecil


Membuat topi jenis ini sendiri tidak hanya mudah, tetapi juga mudah. Fashionista moden memerlukan komponen berikut dari topi masa depan:
1. Kadbod bulat di tengah-tengah roll tandas. Sekiranya tidak terdapat kadbod seperti itu, ia cukup mungkin untuk menggunakan lembaran kadbod biasa, dipintal ke dalam tiub. Saiz helaian kadbod adalah 20x15 centimeter, diameter lubangnya ialah 6-7 sentimeter. Persimpangan tepi kadbod harus dijahit pada mesin taip, atau dijahit dengan tangan, tetapi hanya setelah menarik kain di atasnya;
2. Benang kuat, sepadan dengan warna kain terpilih;
3. Kain, saiz yang sepadan dengan saiz kadbod. Warna kain boleh dipilih sesuai untuk pakaian;
4. Renda besar;
5. Sekitar 30 sentimeter tulle;
6. Reben untuk topi;
7. Manik-manik, atau mana-mana hiasan lain.
Dari sekeping karton yang besar, anda perlu memotong segi empat tepat dari saiz yang ditentukan, tutupnya dengan kain dan gulung ke dalam tiub, jahitan sendi.
Ia adalah perlu untuk menjahit renda dan tulle ke tiub yang dihasilkan, lipatan mereka dengan akordion, supaya bidang topi berubah.
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Ia perlu menjahit pada produk siap, atau menempelkan jahitan, dan kemudian jahit reben untuk ovari dari bahagian dalam topi. Topi siap kelihatan seperti ini:
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Nombor opsyen 2. Hat-silinder


Untuk pembuatan topi ini, anda memerlukan sekeping kadbod yang besar, tidak kurang daripada 30x20 sentimeter bersaiz, serta kain, gunting, kadbod untuk bidang topi dan semua jenis reben untuk dekorasi.
Bagian atas topi itu dibuat sesuai dengan prinsip yang sama seperti topi yang dijelaskan di atas, tetapi adalah berguna untuk meneruskan langkah-langkah selanjutnya secara lebih terperinci:
1. Apabila bahagian atas topi siap, anda boleh mula membuat bidang silinder, yang mana anda memerlukan dua kadbod kadbod yang sama, 30-35 sentimeter lebar dan 20 hingga 25 sentimeter tinggi;
2. Arka harus ditarik pada kedua-dua kepingan kadbod, seperti ditunjukkan dalam gambar. Biarkan bahagian-bahagian menetas dan sarung dengan kain dan memotong yang putih;
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

3. Menjahit bidang topi siap ke pangkalan atas dan sambungkan antara satu sama lain;
4. Seams menutup pita.
5. Topi sudah siap, ia tetap hanya untuk menjahit pada pita untuk mengikat dan anda boleh pergi ke bola.
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Nombor opsyen 3. Hat XVII-XVIII abad


Untuk menjahit topi ini, anda perlu mengikuti arahan berikut:
1. Untuk jahitan, anda memerlukan 1-2 meter renda, serta 2-3 meter reben kain, yang boleh dipotong dari sebarang kain yang cantik dan padat;
2. Sebelum memulakan menjahit tepi pita perlu diproses pada mesin taip, atau bengkok secara manual;
3. Reben dilipat ke dalam akordion dan dalam kedudukan ini dijahit supaya pada akhirnya kami mendapat sesuatu seperti bunga, setiap kelopong yang meliputi separuh daripada sebelumnya. Jahit seperti ini kelihatan seperti ini:
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

4. Selepas menjahit pangkalan untuk topi itu selesai, adalah perlu untuk menjahit renda di atasnya yang akan menyembunyikan ketidaksempurnaan yang mungkin dan menjahit reben terang yang tebal cukup lebar untuk membentuk busur besar yang berbulu.
Hat yang dihasilkan sesuai dengan heroin dari filem Scarlet, atau pakaian apa pun yang mempunyai banyak ruffle.
Bagaimana untuk menjahit topi wanita untuk menembak foto

Setelah mempertimbangkan apa-apa pilihan yang diterima untuk topi, anda boleh sampai ke kesimpulan logik bahawa setelah membuatnya, anda pasti akan mendapati diri anda berada di pusat perhatian umum pada bola yang akan datang, karena tidak ada yang pasti akan memiliki keindahan produk. Di samping itu, mana-mana topi yang dijelaskan di atas sesuai untuk pemotretan pakaian kostum.
Kembali
Komen (1)
  1. Irinaalexa
    #1 Irinaalexa Tetamu 29 Ogos 2017 18:52
    0
    Diikat oleh seluruh pasukan untuk parti korporat seterusnya - semuanya ternyata, dan topi dan keseronokan. Kami terutama berjaya dalam silinder untuk ketua - sehingga dia dipecat, jadi semua peraturan. Pengarang idea ini sangat menghormati !!!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh