Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Trik memilih tomato yang dipadatkan
Jika penanaman anak benih tomat berlaku tidak jauh dari taman, maka tidak perlu mencipta inovasi. Walau bagaimanapun, seringkali tumbuhan perlu diangkut, dan pengangkutan peribadi tidak selalu mungkin untuk ini. Tidak sukar untuk menanam benih tomato, tetapi sudah lebih sukar untuk menyampaikannya ke tempat penanaman secara berintegriti.
Di bawah keadaan sedemikian, picks yang dipadatkan boleh digunakan. Dengan bantuan mereka, kami:
 • penggunaan rasional ruang pada jendela;
 • kita membesar jumlah anak benih yang betul, tanpa kawasan tambahan, cawan, tanah;
 • kami boleh mengangkut benih dengan pengangkutan awam dengan selamat;
 • Kami dengan cepat dan cekap menanam tomato di tempat terbuka tanpa melanggar integriti koma bumi.

Penjimatan ruang


Di dalam apartmen, agak sukar untuk menumbuhkan banyak bahan benih. Setiap musim bunga untuk tukang kebun ditemani oleh cobaan mental, apa yang harus disemai dan apa yang tidak. Lagipun, seseorang mahu menanam segala-galanya, dan banyak lagi. Tetapi, sayangnya, tingkap tetingkap tidak berdimensi dan harus meninggalkan tanaman varieti yang dikehendaki.
Setelah mencuba kaedah yang dicadangkan sekali, anda akan melihat bahawa anda boleh menggunakan ruang yang rasional dan tidak menafikan kelebihan diri anda.
Tomat menyemai seperti biasa dalam periuk, atau bekas lain. Apabila anak benih sudah bersedia untuk menyelam, dan ini adalah tahap dua daun sebenar seperti dalam foto, anda boleh mula menyelam ke dalam periuk individu.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Pemilihan tangki menyelam


Ramai penanam sayur cuba untuk memilih kapasiti yang lebih besar, memotivasi mereka dengan fakta bahawa semasa musim benih tumbuh akan mengembangkan sistem akar kuat. Walau bagaimanapun, ciri-ciri botani tomato sedemikian rupa sehingga seluruh batang, masuk ke tanah, tumbuh akar. Apabila tumbuh benih, perkara utama bukan sistem akar, tetapi umur anak benih, adalah terima kasih kepadanya bahawa kita "mempercepatkan" berbuah dengan 60 hari.
Lebih banyak penanam sayuran yang berpengalaman tidak berusaha untuk menanam benih dalam periuk besar, tetapi menggunakan cawan 200 g, yang cukup.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Dalam kes kita, kita akan pergi lebih jauh dan dalam satu cawan kita akan menyelam dalam dua tumbuhan.
Oleh kerana memilih tidak hanya tempat duduk pada kapasiti yang berlainan, tetapi masih bekerja dengan sistem akar, anda perlu menggigit bahagian bawah tulang belakang.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Trik pick tomato yang dipadatkan

Seterusnya, kilang tanaman lebih dekat ke dinding cawan.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Anak benih perlu cukup mendalam. Ini akan membolehkan anda untuk menaburkan campuran tanah, dan bola akar tidak akan tumbuh dengan luas, tetapi sepanjang ketinggian keseluruhan batang mendalam. Oleh itu, kita akan mewujudkan sistem akar, dan dua tanaman akan menakluk ruang mereka.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Tandatangan pendaratan. Walaupun anda tidak mempunyai banyak jenis, tanda cawan, ini akan menghapuskan salah faham, terutama jika jenis rendah dan tinggi ditanam. Jika anda menulis nama varieti itu adalah rumit, anda boleh menentukan hanya tumbuhan yang tinggi atau rendah, menandakan dua huruf "H" dan "B". Adalah lebih baik untuk menjalankan penanda dengan penanda, ia tidak akan dibasuh dengan air, dan selepas menggunakan kaca, tulisan itu hendaklah disapu dengan pelarut atau alkohol.

Ciri-ciri benih yang dipadatkan


Keperluan khas dibuat untuk benih, dan ini tidak terkecuali. Supaya tumbuhan tomato tidak menghulurkan dan "tebal", perlu jelas mengawal suhu dan keadaan cahaya. Memberi benih dengan suhu yang rendah dan cahaya tinggi, ini akan membolehkannya untuk membangunkan sistem akar dan vegetatif secara merata.
Trik pick tomato yang dipadatkan

Jika syarat-syarat apartmen tidak membenarkan anda menanam banyak benih yang baik sehingga 60 hari, meninggalkan tanaman awal. Sow beberapa biji kemudian, dan menyelam dua. Oleh itu, anda akan mempunyai benih dalam jumlah yang betul. Benih yang disemai dengan ketinggalan tidak lama lagi akan mengejar "perintis" dan menyediakan banyak buah.
Setelah menggunakan trik itu, anda dengan sendirinya dapat mengembangkan jumlah anak benih yang betul dan memindahkannya ke tempat penanaman.
Kembali
Komen (1)
 1. Katya-0802
  #1 Katya-0802 Tetamu 26 Ogos 2017 18:16
  0
  Saya akan ambil nota. Saya seorang tukang kebun amatur pemula dan setakat ini saya hanya menguasai semua perihal proses ini: rumah hijau, anak benih. Seterusnya musim bunga saya akan cuba memberikan nasihat tentang memilih untuk hidup :)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh