DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bengkel bengkel" Orchid "
Hiasan untuk rambut diperbuat daripada suede plastik.
Orchid kelas pengetua

Untuk melengkapkan produk sedemikian, anda memerlukan bahan:
- klip itik 12 cm panjang.
- pastel minyak.
- lebih ringan.
- foamiran putih, hijau dan sedikit merah dalam ketebalan 1 mm.
- gunting.
- gam gun.
- kertas beralun.
- besi.
- dua manik bersaiz sederhana.
- wayar.
- Kerajang rumah tangga.
- pita bermuka dua.
- Reben bunga untuk batang.

Susunannya akan mempunyai dua bunga orkid, tiga tunas dan 6 daun. Dan kami mulakan dengan templat untuk butirannya. Butiran besar mirip dengan shamrock, masih memerlukan bahan kerja bulat di kaki. Dan untuk pertengahan bunga, kami melukiskan detail yang serupa dengan burung yang tidak biasa. Untuk tunas akan ada persegi panjang dengan pembulatan di satu pihak. Bentuk daun adalah serupa dengan bot.
Orchid kelas pengetua

Dengan tusuk gigi pada bahan yang disediakan, kita melingkari jumlah yang dikehendaki dan memotongnya. Daun akan menjadi hijau, dan semua butiran lain diperbuat daripada suede plastik putih.
Orchid kelas pengetua

Jangan lupa tentang butiran untuk tunas.
Orchid kelas pengetua

Di sini kita mula mewarna. Ambil pastel hijau dan ungu. Dan pada gilirannya, kami akan memproses kelopak kecil hanya pada satu sisi.
Orchid kelas pengetua

Kelebihan bulat akan menjadi ungu dan bahagian bawah hijau kelopak. Kami menghabiskan di bahan kerja dengan pastel dan menggosoknya dengan jari-jari kami, membuat peralihan yang lancar.
Orchid kelas pengetua

Dengan cara ini kita memproses semua 12 kelopak. Jika dikehendaki, 4 ruang kosong hanya boleh dibuat secara hijau.
Orchid kelas pengetua

Kemudian anda memerlukan rawatan haba pada besi. Kami menggunakan bahagian mentah ke satah panas besi. Butiran terperinci, keluarkannya, luruskan.
Orchid kelas pengetua

Kami berpaling kepada kelopak bunga anggrek itu sendiri. Di sini kita akan memproses terlebih dahulu pada besi. Masih memerlukan jalur kertas bergelombang. Mengambil bahagian dengan tiga kelopak, yang mana kita akan bergilir-gilir di antara dua lapisan kertas. Dan dengan kertas kami memakai besi, menghangatkan sedikit di kedua belah pihak. Kemudian hanya dengan tangan anda di atas meja kami tekan kawasan yang diproses. Akan ada cetakan yang baik di kedua belah pihak.
Orchid kelas pengetua

Dengan cara ini kita menghiasi semua kelopak bunga. Kami hanya mengikut arah yang betul garis-garis di atas kertas.
Orchid kelas pengetua

Akan ada rawatan lain untuk daun hijau. Pertama, pada setiap bahagian dengan tusuk gigi, kita menolak urat tengah utama. Kemudian kita hanya melicinkan tepi daun dengan jari kita, dan kita nipisnya di seluruh perimeter bahagian itu. Perbezaannya dapat dilihat dengan segera.
Orchid kelas pengetua

Sementara itu, kelopak bunga telah menyejukkan dan memegang bentuk baru. Mari kita teruskan untuk mengotorkan mereka. Tepi semua bahagian akan berwarna ungu. Dan bagi ruang kosong, kaki harus dibuat hijau. Jangan lupa memproses satu lagi kelopak.
Orchid kelas pengetua

Masa telah tiba untuk sekeping yang dibentuk dengan ridiculously. Kami akan menggunakan warna merah untuk hiasan. Tint bahagian keseluruhannya. Di samping itu, kami meletakkan banyak titik kecil, jalur. Lukisan di kedua-dua belah pihak.
Orchid kelas pengetua

Di samping itu, kita memerlukan dua bahagian kecil dengan panjang 1 cm dan lebar 0.5 cm. Lipat separuh, potong dua sudut dan gam di dalam selekoh, meninggalkan tepi 0.5 cm percuma. Kami membengkokkan mereka ke sisi dan meletakkan titik merah pada sayap ini.
Orchid kelas pengetua

Kini manik harus disisipkan dengan suede merah. Kami menanggalkan gam panas ke dalam kotak, meletakkan manik, dan suede hangat, tatal dengan baik. Kami memotong bahan berlebihan.
Orchid kelas pengetua

Kami kembali ke penyediaan tengah bunga. Selanjutnya, dengan kehangatan yang lebih ringan, kita memanaskan sayap besar dan mereka sendiri membungkuk ke dalam.
Orchid kelas pengetua

Bahagian baki dengan ekor juga harus bengkok ke tengah-tengah bahan kerja.Kemudian kami melekatkan manik yang dirawat di antara sayap besar, dan pasangkan bahagian putih kecil di antara fillet yang lebih kecil.
Orchid kelas pengetua

Kami pergi ke perhimpunan bunga. Dia sangat mudah. Kami meletakkan shamrock dengan satu petal lurus ke atas. Selanjutnya, di tengah-tengah bahagian pertama, kami melekatkan dua kelopak bulat, dengan kaki di pusat, dan benda kerja sendiri dihantar ke sisi.
Orchid kelas pengetua

Kemudian, untuk memberikan vividness kepada bunga, menggunakan haba yang lebih ringan, kita membuat gelombang kecil di pinggir kelopak.
Orchid kelas pengetua

Dan pada akhirnya kami gam di tengah orkid merah, dengan detail titik. Kami mempunyai manik. Bunga sudah siap.
Orchid kelas pengetua

Sekarang kita akan membentuk tunas. Kami memotong kawat 10 cm dan dua keping 5 cm setiap satu. Kami menggulung bola foil, mencuba saiz sepanjang panjang tunas tunas. Kami melekat wayar ke tengah-tengah asas kerajang.
Orchid kelas pengetua

Untuk setiap tunas kita menggunakan 4 kelopak, mereka juga meliputi keseluruhan dasar foil, dari semua pihak. Kami menganggap bahawa warna hijau akan terletak di bahagian bawah tunas.
Orchid kelas pengetua

Dan pada akhirnya kami membalut wayar dengan pita pelekat khas. Tunas sudah siap.
Orchid kelas pengetua

Terdapat daun. Ambil pastel hijau dalam nada lebih gelap daripada kosong. Warna satu sisi.
Orchid kelas pengetua

Dan hanya dua daun mengikat ke dawai panjang 7 cm. Kami juga memproses batang dengan pita.
Orchid kelas pengetua

Semua butiran sudah bersedia dan teruskan untuk menyediakan asas bagi keseluruhan komposisi. Ambil pita bermuka dua dan pasangkannya ke klip besi di satu sisi di mana kita akan menguruskan bunga. Di tepi yang tajam, kami memotong bahan berlebihan.
Orchid kelas pengetua

Kemudian kita keluarkan kertas itu dari sisi kedua pita pelekat dan tekan jalur hijau suede padanya. Pemprosesan sedemikian akan pasti memegang keseluruhan hiasan pada klip.
Orchid kelas pengetua

Dan terus ke perhimpunan. Mari kita mulakan dengan menyambung tunas. Yang pertama akan menjadi bahagian pada tangkai panjang, di bawahnya kita mengikat putik kedua dengan pita pelekat. Dan kami menekan kosong ketiga lebih rendah daripada yang pertama.
Orchid kelas pengetua

Seterusnya, kami meletakkan dua daun pada batang, kami mendapat sejambak tunas.
Orchid kelas pengetua

Kini ia perlu dilekatkan ke pangkalan yang telah disediakan. Pucuk pertama akan berada di tepi tajam pengapit, dan batang tidak boleh lebih panjang daripada keseluruhan pangkalan besi.
Orchid kelas pengetua

Orchid kelas pengetua

Kemudian kami menetapkan baki 4 baki selepas tunas ke tempat kosong, meletakkan dua pada satu sisi dan yang lain. Menyediakan tempat untuk bunga.
Orchid kelas pengetua

Satu gam berhampiran tunas.
Orchid kelas pengetua

Dan orkid kedua tidak begitu ketat pada bunga pertama. Kami meninggalkan tempat untuk jari-jari di pinggir lebar klip, supaya mudah digunakan apabila melekat pada rambut.
Orchid kelas pengetua

Jangan lupa tentang sisi yang salah, yang sepatutnya juga kemas. Hiasan itu siap.
Orchid kelas pengetua

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (1)
  1. mila
    #1 mila Tetamu 26 Ogos 2017 22:53
    0
    Bunga kelihatan seperti sebenar. Idea yang sangat sejuk dengan kertas beralun. Kelas induk gembira dengan kekurangan acuan khas. Banyak terima kasih kepada penulis!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh