DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Bagaimana untuk membuat anak panah untuk anak panah dengan tangan anda sendiri
Lempar jelembung adalah cara hiburan yang hebat untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa. Anda boleh menggantung sasaran dan mengamalkan ketepatan di apartmen, di pejabat, di halaman, di sebuah kelab malam. Tetapi set permainan siap sedia jenis ini dijual, dilengkapi dengan tiga, maksimum lima "kerang". Dalam kes ini, selalu ada kemungkinan bahawa anak panah akan hilang atau pecah. Apa yang perlu dilakukan dalam kes ini, untuk berjalan ke kedai? Tidak semestinya. Semuanya boleh dilakukan secara bebas.

Apa bahan dan peralatan yang diperlukan


Untuk membuat anak panah untuk anak panah dengan tangan anda sendiri, bermula, anda mesti terlebih dahulu menyediakan bahan berikut:
 • Malah cawangan pokok, lebih baik dari elm;
 • Pita penebat;
 • Botol plastik;
 • Basikal bercakap atau kuku kecil, sebagai contoh, 50 milimeter panjangnya.

Membuat anak panah untuk anak panah

Sebagai alat yang ideal:
 • Pisau;
 • Gunting tulis;
 • Tang
 • Mana-mana kasar untuk mengasah.


Dalam masa, proses pembuatan tidak mengambil masa lebih daripada 20 minit.

Arahan demi langkah


Pada langkah pertama, kami memotong serpihan panjang 8-10 sentimeter dari cawangan yang disediakan, selepas itu kami mengeluarkan kulit kayu. Yang terakhir ini tidak dapat dilakukan, tetapi kemungkinan bahawa sebagai dart kering, ia akan berubah bentuk. Di samping itu, detasmen kerak boleh menjadi masalah, dan ini akan membawa kepada pelanggaran sifat-sifat aerodinamik produk dan kemerosotan dalam tahap ketepatan semasa membaling.
Membuat anak panah untuk anak panah

Langkah seterusnya ialah mengetatkan pita penebat pada satu tepi serpihan kayu, dan juga di tengah.
Membuat anak panah untuk anak panah

Seterusnya, adalah perlu, bermula dari hujung di mana tiada cahaya, membuat dua potongan tegak lurus sehingga 3 sentimeter jauh ke dalam cawangan. Sayap produk kemudian akan dimasukkan ke dalamnya.
Membuat anak panah untuk anak panah

Kami meneruskan pengilangan "bulu" dari sekeping botol plastik yang disediakan terlebih dahulu. Anda perlu memotong beberapa elemen, memberi mereka bentuk, seperti dalam gambar di bawah.
Membuat anak panah untuk anak panah

Dalam langkah seterusnya, kita melengkapkan sayap di tengah, mencapai sudut 90 darjah.
Membuat anak panah untuk anak panah

Sapukan dengan lembut, isikan jarum atau kuku ke dalam pokok itu. Ini dilakukan dari sebelah mana pita penebat luka hadir.
Membuat anak panah untuk anak panah

Langkah seterusnya: masukkan elemen bulu. Gambar berikut menunjukkan bagaimana untuk melakukan ini.
Membuat anak panah untuk anak panah

Sekarang kita membungkus kelebihan ekor anak panah dengan pita elektrik. Pita luka memegang ketat dipotong, dan antena pada plastik tidak akan membenarkan "bulu" keluar.
Membuat anak panah untuk anak panah

Yang terakhir adalah mengasah sengatan dengan bantuan kasar yang terdapat dalam bentuk kertas pasir, whetstone, file, alat penggiling atau alat mesin.
Membuat anak panah untuk anak panah

Dengan cara ini, anda boleh membuat sejumlah anak panah tanpa membelanjakan sepeser pun.
Kembali
Komen (1)
 1. Felicity
  #1 Felicity Tetamu 8 Ogos 2017 18:00
  0
  Oh! Ini nasihat yang baik! Saya akan pergi dan cuba, jika tidak, kanak-kanak telah menyembunyikan semua anak panah di suatu tempat, satu matlamat kekal.Perkara utama adalah menjaga keseimbangan, dan kemudian tidak cedera untuk masa yang lama.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh