DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Panaskan topi panama
Untuk setiap anak patung anda boleh mengaitkan pelbagai barangan pakaian dan aksesori. Saya bercadang untuk membuat, atau sebaliknya merajut topi panama dengan tangan dan renda anda sendiri.
kepadanya dalam satu set benang yang sama, anda boleh merajut pakaian dan booties yang lain. Anda juga boleh bersatu untuk anak anda, ia sangat popular untuk booties bersatu - marshmallows, tetapi anda boleh membaca tentang ini dalam artikel ini #

Untuk bersatu produk ini, kami perlukan:
- benang kapas nipis;
- cangkuk.

Singkatan dalam teks:

PP - gelung mengangkat;
CCH - mengait ganda;
VP - gelung udara.

Bahagian bawah panama mempunyai bentuk bulat dengan corak. Untuk mula merajut pangkalan, kami bersatu 5 gelung dan menguncinya ke dalam cincin. Pada permulaan setiap baris, adalah perlu untuk bersatu 3 gelung mengangkat (PP). Dalam barisan pertama, kombinasi 3 PP + 13 CCH digunakan.
topi panama merenda

Dalam seterusnya (2 baris) dalam tiga gelung pertama, 2 CCH harus disambungkan. Sekarang langkau 1 gelung baris pertama dan ulangi kombinasi ke hujung baris.
Dari baris berikutnya, kami mula membuat laporan. 3 baris: bersatu tiga gelung menggunakan gabungan 2CCH, 1 CCH, 2 CCH. Kami melangkau gelung bawah, bersatu 1 VP di atasnya, terus ke hujung baris. Kami mendapat 6 laporan yang akan berada di tengah-tengah corak.
topi panama merenda

4 dan 5 baris: sama sekali menambah 2 gelung dalam setiap laporan. Laporan-laporan ini saling berkaitan oleh 1 VP. Dalam baris keempat dalam setiap laporan harus ada 7 gelung, dan pada baris kelima - 9 gelung. Sekarang kita akan membuat pengurangan supaya laporan kelihatan seperti risalah. 6 baris: kami merajut jahitan 7 pusat, kemudian 1 VP, 1 SS dalam 1 VP baris lima, 1 VP, dll.
topi panama merenda

Barisan ke-7: kami merangkul 5 CCH di tengah laporan, kami merangkul 1 CCH dalam jahitan udara baris ke-6, 1 CCH di antara mereka. Teruskan merajut Begitu juga, selama 1 CCH tetap dalam laporan - ini adalah satu lagi baris 8 dan 9. Kami merangkul 2 baris seterusnya (10 dan 11) menggunakan (1 CCH + 1 VP).
topi panama merenda

topi panama merenda

topi panama merenda

topi panama merenda

Bahagian utama topi siap.
topi panama merenda

Sekarang sambungkan medan. Kami akan menggunakan CCH untuk mereka: dalam lengkungan pertama 1 VP 11 baris kami merajut 4 CCH, di setiap 2 dan 3 - 3 CCH. Dalam baris akhir, kami merajut CCH tanpa perubahan. Panama sedia.
topi panama merenda

topi panama merenda

topi panama merenda

Ia kelihatan seperti topi pada bayi mainan dan lengkap dengan booties dan pakaian.
topi panama merenda
Kembali
Komen (1)
  1. master1959
    #1 master1959 Tetamu 28 Ogos 2017 18:09
    0
    Anak patung sangat comel dalam jubah itu. Foto adalah jelas, terima kasih kepada penulis. Saya fikir gadis-gadis boleh mula belajar bersatu dengan anak patung. Terlibat dalam kerja jahitan seawal mungkin. Ini adalah satu keseronokan yang hebat!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh