DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Setem untuk pemula
Stamping, atau kerana ia juga dipanggil "seni kuku", semakin popular. Lagipun, ini adalah alternatif yang hebat untuk prosedur mahal yang serupa yang dilakukan oleh para profesional di salon. Di rumah, anda boleh dengan mudah membuat manicure yang sangat baik, yang tidak akan berbeza dari kerja tuan.
Intipati kaedah ini sangat mudah - anda memohon setem dari plat khas atau cakera menggunakan setem. Cetakan sangat cantik dan tepat.

Alat Penutup


Untuk membuat stamping di rumah, kami memerlukan:
 • varnis khas (varnish-paint);
 • stamping cakera atau plat;
 • setem;
 • pengikis
 • remover kuku kuku (bebas minyak);
 • pemasang;
 • pad kapas.

Setem untuk pemula

Manual arahan


Sediakan alat kami untuk digunakan. Letakkan mereka dengan mudah untuk anda - proses lukisan gambar dari setem pada kuku harus sangat cepat, jika tidak, varnis akan kering dan tidak mencetak. Oleh itu, anda harus mempunyai segala-galanya di tangan.
Setem untuk pemula

Pertama, degaskan tangan anda - basuh dengan teliti dengan sabun. Ini dilakukan untuk mengeluarkan sisa-sisa krim atau bahan lain yang mengandungi lemak dari plat kuku. Kemudian varnis akan terletak dengan kemas, sama rata dan indah.
Setem untuk pemula

Di bawah pangkalan, pilih varnis yang paling anda sukai. Sapukan pada kuku anda. Pastikan untuk memberi masa varnis supaya kering sepenuhnya. Jika ini tidak dilakukan, anda boleh melincirkan gambar.
Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Tingkatkan cakera, setem dan pengikis dengan remover penggilap kuku. Yang paling biasa akan berfungsi, pastikan anda melihat komposisi - tidak boleh ada minyak.
Sapukan cat varnis pada plat dan, setelah dibuang pada sudut kira-kira 45 darjah, keluarkan semua yang tidak perlu. Dengan pantas, seolah-olah gerakan rolling, lampirkan setem ke cakera. Corak akan mencetak pada kusyen anda.
Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Sekarang, tanpa membazirkan masa, pindahkan lukisan ke kuku. Sekiranya anda melakukan ini tidak cukup cepat, varnis akan kering pada setem anda dan tidak akan dapat bertindih sepenuhnya.
Lukisan sangat nipis, jadi ia cukup kering. Kini anda perlu memohon lapisan pelindung. Adalah penting untuk menjadikan pergerakan mudah satu-dua sentuhan ini, supaya lukisan anda tidak mengalir.
Setem untuk pemula

Setem untuk pemula

Itu begitu mudah dan cepat anda boleh mendapatkan manicure yang hebat dan asli tanpa perkhidmatan pakar di rumah.
Kembali
Komen (1)
 1. Irinaalexa
  #1 Irinaalexa Tetamu 29 Ogos 2017 18:41
  0
  Terima kasih, saya gembira! Semuanya ternyata baik, tetapi berapa banyak wang yang saya simpan. Nah, selepas semua, ada tuan - terima kasih sekali lagi !!!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh