Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Lapan satin
Untuk membuat cenderahati anda perlu:
- satu helaian kertas kosong.
- pensil.
- penguasa.
- kotak kadbod.
- gunting.
- Senapang gam dengan aci ditukar ganti.
- reben satin warna ungu tidak kurang daripada 50 mm lebar.
- pita lilac sempit.
- pita hijau 25 mm lebar.
- lebih ringan.
- magnet.
- rhinestones diameter berlainan warna ungu.
- lilac cabochon dengan diameter 13 mm.

Mewujudkan magnet cenderahati.
Pertama, pada sekeping kertas, anda mesti menarik kosong di mana cenderahati akan dipotong.
Pada kertas kosong, buat lukisan yang sepadan dengan dimensi yang ditunjukkan dalam foto.
Lapan Satin

Menurut kontur yang diambil, bahagian itu mesti dipotong, mengakibatkan angka 8.
Lapan Satin

Bahan kerja itu dilakukan, kemudian di atasnya anda perlu memotong asas keluar dari kadbod tebal, tetapi lebih baik daripada kotak.
Lapan Satin

Sekarang bahagian yang dihasilkan perlu dibalut dengan pita lilac sempit. Lebih baik bermula di tengah-tengah. Dengan perlahan memasang tepi pita dengan gam, anda perlu sekali membungkus pita di sekitar kadbod, dan secara beransur-ansur bergerak ke bahagian yang bulat.
Lapan Satin

Secara beransur-ansur membalut kadbod, anda perlu menyebarkan kedudukan pita secara merata, memasangnya dengan gam di tempat yang berbeza. Pastikan untuk memastikan pita tidak berkerut, dan lipatan atau lipatan tidak terbentuk, ini akan merosakkan rupa cenderahati. Setelah ditutup sepenuhnya bahagian bawah pangkalan, anda mesti berhati-hati meneruskan proses pemprosesan bahagian atas.
Lapan Satin

Setelah menutup seluruh pangkalan dengan pita, ia harus dipotong dan berhati-hati menyanyi tepi pita, mengikatkannya dengan gam supaya ia tidak mengecilkan.
Lapan Satin

Kini pangkalan itu boleh dialihkan ke sisi, dan dapat bekerja dengan penciptaan perhiasan untuk cenderahati. Untuk melakukan ini, anda perlu pita lebar ungu yang disiapkan, yang mesti dipotong menjadi kosong persegi, dengan saiz sampingan 5 cm. Kini mereka memerlukan 7 keping.
Lapan Satin

Dari dataran ini anda perlu membuat kelopak bunga kecil. Untuk melakukan ini, setiap butiran riben ungu mesti dilipat separuh, memfokuskan pada pepenjurunya, untuk mendapatkan segitiga kosong.
Lapan Satin

Kedua-dua belah dengan hirisan hendaklah dilipat dalam beberapa lipatan kecil.
Lapan Satin

Sekarang, kekasaran tepi mesti dihapuskan dengan memotongnya dengan gunting, dan kelebihan baru itu harus dibakar dengan sempurna oleh api untuk menyolder lapisan pita dan pada masa yang sama menetapkan tepi kelopak.
Lapan Satin

The petal boleh tersebar, memberikan rupa yang indah.
Lapan Satin

Hasilnya ialah 7 kelopak yang sama. Tetapi pertama, hanya 5 daripada mereka yang diperlukan.
Lapan Satin

Sekarang mereka perlu terpaku bersama, menggabungkan satu bunga, menggabungkan asas mereka.
Lapan Satin

Baki dua kelopak akan digunakan kemudian, mereka boleh ditangguhkan.
Lapan Satin

Seterusnya, anda boleh meneruskan untuk mencipta risalah. Untuk melakukan ini, anda perlu reben hijau. Dua keping 6 cm setiap satu hendaklah dibuat daripadanya.
Lapan Satin

Setelah mengambil satu segmen, ia mesti dilipat separuh, membahagikan panjangnya, meninggalkan bahagian yang salah di dalamnya.
Lapan Satin

Dengan kepingan itu, lekuk harus diperas dengan jari anda, bermula dari kanan bawah ke kiri atas, bahagiannya hendaklah dipotong secara serentak.
Lapan Satin

Potongan yang dihasilkan mesti dihalau segera dengan api supaya mereka dipateri bersama.
Lapan Satin

Hasilnya adalah daun besar. Dari segmen kedua, perlu melakukan perkara yang sama, sama sekali mengulang setiap tindakan.
Lapan Satin

Di tengah-tengah daun yang disediakan, kini anda perlu meletakkan kelopak yang diketepikan, sebelum ini melincirkan asas mereka dengan gam.
Lapan Satin

Ternyata tunas yang kemas. Kemudian mereka harus ditetapkan pada angka lapan dari pita. Mereka perlu dilekatkan di bahagian tengah, diarahkan ke arah yang berbeza, meninggalkan 1 cm di antara tepi mereka.
Lapan Satin

Jurang kiri mesti ditutup dengan bunga ungu yang telah dibuat, sebelum dilincirkan dengan sisi yang salah dari gam. Bunga itu sendiri perlu dihiasi dengan daun dan cabochon besar terpaku di tengah.
Lapan Satin

Ia kekal untuk menambah cenderahati dengan barisan rhinestones. Mereka perlu terpaku dalam satu baris, mengulangi selekoh asas. Lebih dekat dengan bunga yang anda perlukan untuk mempunyai rhinestones yang lebih besar, secara beransur-ansur mengurangkan saiznya. Bunga tengah perlu ditambah dengan dua rhinestones perak kecil yang dilampirkan di antara kelopak.
Lapan Satin

Di sebelah yang salah angka angka lapan, di pusat, gam magnet.
Lapan Satin

Cenderahati sudah siap!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh