DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Poskad pada 8 Mac dalam 6 langkah!
Adakah anda masih berfikir apa yang perlu dilakukan hadiah DIY sukar atau suram? Kemudian anda di sini. Hari ini kita akan membuat kad yang indah untuk 8 Mac dalam hanya 6 langkah!
Kita perlukan:
  • Kertas asas;
  • Poskad kosong;
  • Pisau pisau;
  • Berkilau;
  • Gam pejabat (PVA);
  • Berus gam;
  • Gunting kerinting;
  • Klip kertas;
  • Dostochka kayu.

Alat dan bahan


Pertama, mari kita bincangkan tentang alat dan bahan apa yang boleh kita gunakan,
yang boleh diganti tanpa kehilangan kualiti dan kecantikan kerja yang dilakukan, dan tanpa itu kita tidak dapat melakukannya. Oleh kerana kami membuat kad, kami pasti akan memerlukan kertas. Tetapi apa jenis kertas itu - sudah bergantung pada imaginasi dan keupayaan anda.
Idealnya, anda perlu membeli kertas khas untuk scrapbooking, sebagai tambahan, untuk teknik memotong yang digambarkan, yang dicat pada sisi yang berlainan dalam warna yang berbeza adalah lebih baik. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil kertas cat air biasa atau kertas katil. Kertas sedemikian adalah kepadatan yang memadai untuk membuat poskad, berbeza dengan lembaran landskap. Kadbod, sebaliknya, terlalu tebal. Semakin tebal kertas, semakin sukar untuk dipotong dan pisau pisau membengkokkan lebih cepat.
Sebaliknya, kosong untuk poskad yang terbaik dibuat pada kertas nipis. Anda boleh menggambar dengan tangan, atau mencetak pada kertas pejabat ringkas versi siap dari Internet.
Pisau dummy adalah pilihan paling mudah untuk memotong, tetapi anda boleh menggunakan gunting perkeranian atau bahkan gunting manicure.
Spangles akan sesuai dengan mana-mana, kecil dan besar. Di samping itu, anda boleh mengambil manik kecil yang digunakan oleh tuan-tuan perkhidmatan kuku (broths).
Sebagai komposisi penetasan untuk spangles, lebih baik untuk mengambil PVA, kerana selepas pengeringan ia menjadi telus.
Mana-mana berus gam adalah sesuai, tetapi ia mestilah nipis cukup untuk menggambarkan corak yang dimaksudkan.
Gunting keriting digunakan pada kehendak untuk menghiasi tepi kad.
Klip kertas boleh digantikan dengan klip kertas atau stapler. Ini semua bergantung pada apa yang lebih mudah untuk anda atau apa yang ada.
Papan kayu diperlukan untuk melindungi tempat kerja dari calar. Papan plastik tidak begitu mudah. Anda boleh menggantikannya dengan permaidani mock-up khas atau majalah tebal lama.

Tahap kerja


1. Lukis kosong;
2. Kami melampirkan kosong ke pangkalan poskad dengan bantuan pengapit;
Kad ucapan untuk 8 Mac

3. Bincangkan dengan teliti sepanjang kontur gambar;
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac

4. Keluarkan bahagian potong;
Kad ucapan untuk 8 Mac

5. Kami membuat kelebihan dengan gunting kerinting;
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac

6. Menggunakan berus, sapukan gam mengikut reka bentuk dan segera taburkan dengan berkilau.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh