DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Mainan" Burung syurga "
Selamat siang, pembaca yang sayang. Jika anda mempunyai pakaian lama yang tidak sesuai untuk dipakai, jangan tergesa-gesa untuk membuangnya, kerana anda boleh membuat sesuatu yang baru dan indah dari mereka. Sebagai contoh, anda boleh membuat mainan dari selendang lama dan kepingan plastik lut dengan tangan anda sendiri, sama seperti yang dijual di kedai. Mainan selesai akan menghiasi rumah atau menghibur anak. Saya memutuskan untuk menjahit burung mainan syurga:
Burung syurga

Untuk membuat burung ini, saya memerlukan benang, gunting, kertas, kain, bulu kapas, dua rhinestones merah, gam getah yang boleh dipercayai, dua helai plastik, kuku merah, merah jambu dan kuku kuning.

Bermula kerja, saya membuat sampel kertas:
Burung syurga

Saya membahagikan sampel yang dihasilkan ke dalam lima bahagian (sayap, ekor, paruh, serta bahagian atas dan bawah badan).
Seterusnya, saya mengambil butir-butir badan yang saya perlu pin ke kain yang dilipat berpasangan dan memotongnya dengan elaun:
Burung syurga

Saya menyambungkan bahagian-bahagian ini dengan lipit, membentuk dua bahagian dari empat bahagian:
Burung syurga

Burung syurga

Saya menjahit dua sisi yang dihasilkan di tepi, dengan mengambil kira elaun dan meninggalkan seksyen kecil pada ekor yang tidak dijahit supaya saya boleh mengisi kraf dengan kapas. Sebelum menjahit kepala, saya memotong sebahagian daripada paruh dari lembaran plastik yang saya perlu cat dengan varnis kuning. Selepas menunggu varnis kering, saya perlu menjahit paruh yang sudah siap. Rhinestones mungkin sesuai sebagai mata:
Burung syurga

Seterusnya, saya memotong cakar plastik dan juga menutupnya pada kedua-dua belah dengan varnis kuning:
Burung syurga

Selsema seterusnya kraf Saya mengisi dengan kapas, dan kemudian membuat jahitan di tengah ekor, meninggalkan sisi ke kanan dan kiri tidak terikat. Kedua-dua pihak perlu memegang ekor mainan apabila ia terpaku pada kraf.
Burung syurga

Sekarang kita mengambil dua helai plastik yang kuat dan memotong butiran sayap dan ekor dari mereka:
Burung syurga

Untuk bahagian bawah sayap plastik, kami memotong empat bahagian dari kain, dengan mengambil kira elaun, yang perlu dijahit di sebelah yang salah:
Burung syurga

Seterusnya, kita perlu menjahit bahagian-bahagian di atas, tetapi biarkan bahagian bawahnya tidak terikat supaya mereka boleh dipakai pada bahagian plastik:
Burung syurga

Sekarang kita menghidupkan bahagian-bahagian yang dihasilkan dari sisi yang salah dan meletakkannya pada sayap plastik, dan selepas itu kita menjahit mereka, melipat fabrik elaun di dalamnya. Dan kita perlu menjahit sayap yang dihasilkan untuk kerajinan.
Agar sayap dapat dibangkitkan, mereka perlu dipaku atau dilekatkan di belakang burung mainan:
Burung syurga

Seterusnya, kami mengambil sekeping kain bulu merah. Dari situ kita akan membuat perhiasan untuk leher mainan.
Kami menjahit bahagian ini untuk tepi membujur, membentuk "tiub":
Burung syurga

Seterusnya, gam bahagian plastik ekor:
Burung syurga

Kami mewarnai bulu di sayap kerajinan merah dan merah jambu dan menjahit kaki plastik dengan perhiasan untuk leher mainan:
Burung syurga

Setelah mencatatkan butir-butir ekor dengan varnis, kami melekatkan ekor ke mainan, mendorongnya lebih mendalam di antara kedua-dua bahagian kain dan menggulung fabrik elaun ke dalam:
Burung syurga

Selepas itu, kerja mainan "Burung Syurga" akan selesai:
Burung syurga

Dia bersedia untuk menghiburkan seorang kanak-kanak yang suka mainan lembut:
Burung syurga
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh