Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kad DIY cantik untuk 8 Mac
Jadi musim bunga datang, dan dengan itu salah satu yang paling dicintai, terutama oleh wanita, percutian - yang kedelapan Mac.
Jika anda belum memilih lagi hadiah untuk ibu, nenek atau kakak tercinta anda, anda perlu memikirkan hadiah buatan tangan. Hari ini kita akan bercakap tentang poskad mudah dalam teknik ukiran kerinting atau vytynanka. Di samping itu, ia boleh menjadi hadiah bebas, jika, misalnya, anda menambah poket dengan wang kepadanya, atau tambahan yang menyenangkan ke kedai yang anda beli. Lagipun, hadiah buatan tangan sentiasa individu, ia mencerminkan semua cinta dan kelembutan yang boleh anda sampaikan kepada keluarga dan rakan anda dengan sekeping kertas kecil.
Jadi kita perlukan:
  • Lembaran kertas air;
  • Cat dan berus (pilihan);
  • Berus sintetik nipis untuk gam;
  • Gam PVA;
  • Berkilau;
  • Spatula untuk memohon jubah;
  • Pisau pisau;
  • Kertas kad pos kertas nipis;
  • Klip kertas;
  • Gunting keriting dan mudah.

Bahan
Seperti dalam mana-mana kerja, penampilan akhir produk bergantung kepada bahan yang dipilih. Anda boleh mengambil apa-apa kertas asas, tetapi ia tidak sepatutnya nipis atau tebal, seperti kadbod. Pilihan kadbod dalam kes ini akan merumitkan proses pemotongan. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengambil kertas khas untuk scrapbooking atau sheets untuk cat air, yang, jika dikehendaki, boleh dicat dalam mana-mana warna. Susunan poskad mesti disediakan terlebih dahulu. Cetak pada pencetak atau lukis dengan tangan. Daripada pisau roti papan, anda boleh mengambil pisau perkeranian, tetapi lebih sukar bagi mereka untuk memotong butiran kecil. Bahan-bahan lain boleh diganti atau tidak digunakan sama sekali.
Proses penciptaan
Untuk bermula, kami akan tampil dan melukis susun atur untuk poskad.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kami menetapkan susun atur yang terhasil kepada kertas cat air yang sebelum ini dicat dengan warna yang berbeza dengan bantuan klip.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kami mula memotong. Jangan lupa tentang keselamatan. Kami menggunakan permaidani cangkul atau jahitan kayu sebagai substrat.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac

Kami mengalih keluar susun atur dari asas.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kami membengkokkan kad, tidak perlu melakukannya pada separuh.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Hiaskan pinggir dengan gunting kerinting.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac

Menggunakan berus nipis, letakkan gam di tempat yang kami mahu melihat berkilau dan taburkannya dengan spatula. Berkilau yang tidak berpegang teguh boleh disikat kembali ke dalam balang.
Kad ucapan untuk 8 Mac

Kad ucapan untuk 8 Mac

Kami kagum hasilnya.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh