DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Sisal Topiary
Agar perumahan menjadi selesa, ia adalah adat untuk menghiasi dengan bunga atau beberapa komposisi lain - lukisan, panel. Juga, aksen yang terang boleh dibuat menggunakan topiary. Nama kedua adalah pokok kebahagiaan. Dengan itu, anda boleh dengan mudah menambah elemen terang ke bilik. Dan jika ia tidak dibeli di kedai, tetapi dibuat oleh tangan sendiri, ia akan membawa haba dan kebahagiaan kepada pemiliknya dalam jumlah yang lebih besar.
Topiary diperbuat daripada reben, biji kopi, foamiran dan bahan lain. Salah satu cara yang paling mudah ialah membuat pokok kebahagiaan dari sisal. Untuk pengilangan anda perlu:
  • bola buih (atau anda boleh meremukkan akhbar) dengan garis pusat kira-kira 7-10 cm (lebih kurang mungkin atas permintaan tukang kayu, kerana saiz produk bergantung pada ini),
  • pen lama atau tongkat untuk makanan Cina,
  • pistol panas atau gam super reguler,
  • sisal
  • Alabaster
  • benang
  • periuk untuk pokok,
  • unsur penamat: manik, separuh manik, sekeping kecil reben satin (atau mana-mana bahan lain jika dikehendaki).

Sisal Topiary

1. Panaskan gam gam panas, letakkan setetes gam pada satu pemegang yang tidak perlu dari satu tepi dan pasangkan benang, mula membalut seluruh teras di sekelilingnya.
Sisal Topiary

Untuk kekuatan yang lebih besar, anda boleh gam setiap 2-3 cm. Selepas keseluruhan pemegang dibalut, benang perlu diperbaiki dan dipotong.
Sisal Topiary

2. Buat lubang dalam bola busa, jatuhkan gam sedikit di dalamnya, masukkan pemegangnya dan biarkan ia kering untuk memegang kuat.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

3. Ambil sisal, pecahkan serat menjadi kepingan kecil, dari mana untuk memutar bola.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

Rata-rata, 30 hingga 100 keping diperlukan (semuanya bergantung pada saiz bola buih dan bola sisal itu sendiri).
Sisal Topiary

4. Setelah bola sudah siap, anda perlu melekatkannya ke buih. Ia mudah untuk bermula dari atas, bergerak ke bawah.
Sisal Topiary

Anda perlu melekat sesama mungkin, jika tidak asasnya akan kelihatan.
Sisal Topiary

5. Batang topiari boleh dihiasi dengan rentetan manik atau reben nipis, dan manik boleh dipaku antara bola sisal.
Sisal Topiary

Sisal Topiary

6. Sekarang anda perlu membetulkan pokok di dalam periuk. Untuk ini, alabaster dibiakkan dalam bekas yang tidak perlu dengan air sehingga konsisten krim masam tebal. Pindahkan campuran ini ke dalam periuk (walaupun anda boleh segera mencairkan campuran di dalamnya), dan letakkan laras dengan bola di sana. Pegang dengan tangan selama 5-10 minit sehingga campuran mengeras.
Sisal Topiary

Ia akan mengambil masa beberapa jam untuk benar-benar kering. Supaya alabaster tidak kelihatan, ia boleh ditutup dengan sisal dan separuh manik terpaku.
Sisal Topiary

7. Jika periuk yang indah digunakan, maka segala-galanya boleh ditinggalkan seperti itu, atau anda boleh menghiasi sendiri. Untuk melakukan ini, ambil pita satin dan pasangkannya ke topiary. Boleh ditambah hiasan periuk dengan separuh manik, simpulkan busur dari pita.
Sisal Topiary

8. Pohon kebahagiaan sudah siap! Ternyata komposisi yang indah baik untuk rumah dan rumah anda hadiah!
Sisal Topiary

Sisal Topiary
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh