DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Pilihan longkang kecemasan untuk tangki simpanan
Di bandar-bandar di mana air dibekalkan mengikut jadual, penduduk cuba memasang tangki air sandaran dengan stesen pam automatik di rumah. Ia menyediakan orang dengan air dalam ketiadaannya di saluran paip pusat.
Tetapi sistem storan mempunyai kelemahan yang penting - tangki menimbulkan ancaman yang berpotensi kepada jiran-jiran di tingkat bawah. Sebagai contoh, apabila injap terapung dilalui di mana tangki terkumpul dengan cecair, dan jika tidak ada longkang kecemasan, ia akan berlebihan, dan air yang berlebihan akan membanjiri jiran-jiran. Oleh itu, untuk mengelakkan situasi sedemikian, tangki perlu dilengkapi dengan longkang kecemasan, yang biasanya disambungkan ke sistem kumbahan pusat melalui meterai air.
Pilihan saluran kecemasan

Jika anda tidak menyediakan sistem limpahan dengan pengatup hidraulik, bau busuk dari pembetung akan menembusi bilik.
Terdapat praktikal tiada sistem limpahan piawai yang akan direka bentuk secara langsung untuk sambungan berkualiti tinggi ke tangki penyimpanan. Oleh itu, banyak pengrajin mula menghasilkan parit yang boleh dipercayai dan praktikal dari berbagai jenis paip. Artikel ini membentangkan pilihan pemasangan untuk saliran kecemasan padat dan ketat untuk tangki penyimpanan.

Apakah ia terdiri daripada


Unsur-unsur berikut dimasukkan ke dalam sistem pelepasan air:
 • 1. Pemasangan tangki tembaga, dengan kacang dan dua gasket getah, diameter 1 inci.
 • 2. Hos bergelombang, diameter 32 mm.
 • 3. Siphon untuk mencuci.
 • 4. Meterai getah untuk peralihan dari paip 32 mm ke pembetung 50 mm.
 • 5. Saliran pembetung pada 45 darjah.
 • 6. Gunung untuk paip pembetung, 50mm.
 • 7. Kolar logam.

Untuk memasang, anda memerlukan alat berikut:
 • - pensil;
 • - rolet;
 • - gerudi;
 • - gerudi pen dengan diameter 32 mm;
 • - hacksaw untuk logam;
 • - sepana boleh laras;
 • - gerudi perforator 10 mm;
 • - menumbuk;
 • - silikon.

Perintah pemasangan


Pada tangki, di bahagian atas, di atas paras air melampau yang ditetapkan oleh injap apungan, tanda lubang untuk pemasangan inci. Ia sepatutnya, di kedua-dua pihak, sesuai dengan bahagian plastik tangki. Menggunakan gerudi dan bit gerudi 32 mm, berhati-hati menggerudi lubang di kawasan yang ditanda. Masukkan pemasangan inci dengan jalur getah dan sepana yang boleh laras ke dalam pembukaan yang dihasilkan, dan selamatkannya pada tangki.
Pilihan saluran kecemasan

Sebelum memasang salur 45 darjah ke riser pusat, tanyakan kepada jiran-jiran di atas lantai untuk menghentikan pengalihan sementara. Jika paip tidak dipasang di garisan longkang pusat, tetapi dalam lengannya, maka tiada siapa yang perlu diberi amaran. Pada paip pembetung yang dipasang, tandakan pemasangan salur keluar dan gandingan, dengan diameter 50 mm. Menggunakan hacksaw, lihat bahagian yang berlebihan dari riser dan pasang elemen yang disenaraikan di atasnya. Untuk mengelakkan kebocoran di antara sendi, gunakan sekata silikon pada meterai getah sebelum memasang longkang.
Tentukan lokasi pemasangan siphon, pengancingnya, dan buat markup yang sesuai. Kami membaiki lutut ke dinding dengan menetapkannya untuk paip pembetung sebanyak 50 mm. Di tempat yang ketara, menggunakan gerudi dan pukulan, buat lubang di dinding.Pandu dowel plastik ke dalamnya dan pasangkan gunung. Tentukan bergelombang panjang siphon, yang akan dimasukkan ke dalam cawangan. Melihat bahagian yang tidak diperlukan daripadanya. Pada bahagian yang akan dipasang di pembentungan, letakkan peralihan getah dan pasangkannya di cawangan. Menggunakan gunung 50 mm, ayunkan siku longkang ke dinding.
Pilihan saluran kecemasan

Tetapkan tangki dalam kedudukannya. Ukur panjang dari pemasangan ke tengah-tengah siphon. Mengikut nilai yang diperolehi, hos hos beralun. Selamat bahagian yang diukur hos, satu bahagiannya, dengan pengapit logam pada pemasangannya, masukkan hujung yang lain ke dalam siku longkang dan ketatkan dengan kacang siphon plastik.
Pilihan saluran kecemasan

Ini melengkapkan pemasangan kecemasan kecemasan. Semua sebatian adalah padat dan berkualiti tinggi, yang menjamin pelepasan mandatori air berlebihan.
Kembali
Komen (1)
 1. Vitaliy
  #1 Vitaliy Tetamu 9 April 2018 20:51
  2
  TIDAK MENYAMBUT PENYEMBELIHAN KE TANK. PERLU A BREAK. KERETA BESAR TERHADAP TOP SIPHON. Hos bergelombang mesti bengkok, kerana pengatup foto-hidraulik menghalang bau daripada mengalir ke Baku dan hanya jarak yang jauh. TERLALU OLEH PENGALAMAN

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh