DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Souvenir mewah lembut dihiasi dengan bunga mawar
cenderahati mewah

Bahan yang kita gunakan dalam kerja pada hadiah:
 • beberapa mewah merah.
 • jarum dengan benang.
 • gam "Momen".
 • gunting.
 • benang putih tebal.
 • manik kecil pada rentetan.
 • pita brokat 0.6 cm lebar.
 • manik ibu-mutiara bersaiz sederhana.
 • tocang dengan rhinestones.
 • risalah plastik warna merah dan perak.
 • suede plastik dengan ketebalan 2 mm tebal.
 • besi.
 • tusuk gigi.
 • pengisi untuk jantung.


Mari mulakan hati. Dari fabrik kami memotong dua butir bentuk yang diingini berukuran 7 x 9 cm Dan menjahit dengan jarum dan benang ke jahitan kecil, meninggalkan lubang untuk beralih keluar. Dan apabila jantung diletakkan di bahagian depan, ia harus diisi melalui segmen ini dan dijahit perlahan-lahan. Ketumpatan mainan tidak semestinya sangat lembut. Dan jika anda mahu, anda juga boleh menyulam perkataan: "Saya suka anda."
cenderahati mewah

Sekarang kita beralih kepada menghiasi hati itu sendiri. Potong 5 jalur benang putih tebal, pada satu pinggir setiap segmen yang kami pasangkan manik. Anda hanya perlu membuat simpulan, pelincir dengan gam dan meregangnya di dalam manik. Kemudian benang ini 5 kosong dengan tepi percuma melalui manik yang lebih besar. Seterusnya, kita menentukan panjang semua lima benang, adalah wajar untuk mengaturnya pada tahap yang berbeza. Dan kemudian kita mengikat tali simpul yang sama, yang juga kita keluarkan dalam manik besar. Kami dengan baik membetulkan keseluruhan struktur ini pada bahagian bawah jantung yang akut.
cenderahati mewah

Sekarang dengan dua jalur strass pada mengasah kami menutup jahitan pada dasar mewah, bermula dari bahagian besar ibu-mutiara.
cenderahati mewah

Selanjutnya kita terus menghiasi bahagian atas hati. Daripada brocade, kami mengumpulkan sekumpulan kecil keriting dan mengikat dengan benang, yang mana kami menjahitnya di tempat yang dipilih.
cenderahati mewah

Seterusnya, tambahkan lapan manik kecil yang dilipat pada benang. Gosok dengan baik.
cenderahati mewah

Tetapi daun berkilat hiasan perlu dijahit dengan benang. Kami meletakkan mereka dari sisi yang berbeza dari pusat hiasan yang dihasilkan.
cenderahati mewah

cenderahati mewah

Ia tetap menambah hanya bunga mawar yang indah. Dan kami akan mula dengan menyediakan templat petal. Berdasarkan lingkaran, dengan diameter 7 dan 8 cm, kami melukis tiga kelopak dengan pusat yang sama.
cenderahati mewah

Kami memotong corak dan memohon mereka ke sisi yang salah dari suede plastik terpilih. Dengan tusuk gigi, kami menggariskan kontur dan memotong dua bulatan kelopak saiz yang berbeza.
cenderahati mewah

Sekarang hidupkan seterika pada kuasa tinggi, kerana suede tebal 2 mm. Kami akan melakukan rawatan haba secara berasingan untuk setiap bahagian bulatan kelopak. Kami meletakkan bahagian di sebelah yang salah kepada besi, dan sebaik sahaja bahan mula dimampatkan, kami mengeluarkannya. Dan dengan jari anda kami membuat bentuk baru. Dengan satu jari kami menekan bahagian tengah di bahagian depan. Dan dengan tangan yang lain dengan dua jari kita menekan pada sisi yang salah di pinggir atas kelopak, tekan di atas jari di sebelah depan. Ternyata bengkok yang menarik.
cenderahati mewah

Dengan cara ini, kami memproses semua bahagian bahan kerja. Kami memanaskan bahan dengan haba, dan dengan jari kami kami membuat bentuk baru.
cenderahati mewah

Kami ada 4 kekosongan itu.
cenderahati mewah

Sekarang anda boleh meneruskan ke majlis mawar. Untuk tengah bunga, ambil sekeping kecil suede, yang ketika memotong butir-butirnya. Letakkannya ke dalam tiub dan betulkan di tengah-tengah bulatan kelopak yang lebih kecil.
cenderahati mewah

Ia tetap untuk gam 3 kelopak ke tengah yang terhasil, mengatur dalam lingkaran. Baris pertama terpaku.
cenderahati mewah

Baris kedua akan menjadi satu lagi bahagian kecil yang kami perekat dalam corak papan periksa berbanding dengan yang pertama.
cenderahati mewah

Kedua-dua bahagian yang besar juga diatur dengan sebaik-baiknya ke arah mawar.
cenderahati mewah

Dan apabila bunga itu sudah siap, ia harus tegas di tengah-tengah hiasan yang disediakan di hati. Souvenir untuk pencinta sudah bersedia.
cenderahati mewah

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh