Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kertas anjing
Kanak-kanak yang indah kraf. Bahan ini dapat merealisasikan fantasi kreatif. Lembaran berwarna atau putih berubah menjadi bunga yang indah, haiwan atau burung yang menarik. Perkara utama ialah gunting, gam dan masa lapang sentiasa ada.
Kertas anjing

Sebenarnya, ini adalah senarai keseluruhan bahan yang akan berguna kepada kami untuk kraf kertas hari ini. Gambar menunjukkan pensil. Ya, pada mulanya kami merancang untuk menarik wajah anjing, tetapi kemudian memutuskan untuk mengganti pensil dengan kertas berwarna. Kami berharap semua orang akan menikmati hasilnya.
Kraf kertas berdasarkan dua segi empat tepat kadbod. Kita perlu membongkok tepi salah satu dari mereka dalam arah yang berbeza seperti yang ditunjukkan dalam kolaj. Dalam satu kes, garis lipatan adalah 1.5 cm dari pinggir, dalam 4.5 cm yang lain.
Kertas anjing

Kami melekat tepi segi empat tepat kadbod, kami mendapat permukaan mendatar yang stabil di mana anjing itu akan berdiri. Sebenarnya, ini adalah batang tubuh.
Kertas anjing

Di peringkat seterusnya, kami membentuk kraf tangan. Pertama, pusingan sudut badan kertas dengan analogi dengan gambar di bawah.
Kertas anjing

Seterusnya, dengan menggunakan gunting, tentukan panjang lebar kaki anjing. Pada akhir kerja, anda boleh berehat, badan sudah selesai. Tetapkannya untuk sekarang.
Kertas anjing

Asas kepala binatang dibuat dengan analogi dengan tubuh. Kami melengkapkan kadbod, merapikan tepi. Selepas pengeringan PVA, kami memotong telinga yang tajam.
Kertas anjing

Moncong anjing boleh ditarik dengan cat, pena pensil atau pensil, tetapi kami memutuskan untuk mengeluarkannya dari kertas berwarna.
Memfokuskan pada saiz kepala kraf, kami memotong mata bujur, hidung dan mulut dalam bentuk titisan. Nampaknya telah ternyata cukup baik.
Kertas anjing

Seterusnya, kami menyambungkan badan anjing dengan kepala dan hanya selepas itu kami melampirkan bahagian-bahagian dari kertas berwarna.
Kertas anjing

Anak anjing itu hampir siap. Tidak cukup ekor.
Kertas anjing

Potong organ yang hilang dari kertas putih. Bentuk dan panjang ekor adalah mengikut budi bicara tuan.
Kertas anjing

Sekarang anda boleh dengan selamat mengisytiharkan siap kerja. Ternyata kerajinan kertas yang indah.
Kertas anjing

Satu mendapat gambaran bahawa anak anjing itu kini akan berdiri di atas kaki belakangnya di depan pemiliknya. Dia menggelengkan ekornya, menyapa tetamu.
Kertas anjing

Tunjukkan anjing rapat di latar belakang bunga buatan.
Kertas anjing

Kertas anjing

Kelas tuan sudah berakhir. Kami berharap orang-orang itu datang dengan idea untuk membuat haiwan kesayangan kertas. Kraf boleh dibawa ke tadika atau kiri di rumah, seperti mainan.
Nah, kami akan mengucapkan selamat tinggal. Lihat awak tidak lama lagi!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh