DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kami menjahit baju untuk bayi dari blaus ibu
Mungkin, dalam almari pakaian setiap wanita ada satu atau beberapa perkara yang sepertinya tidak dipakai, tetapi itu adalah kasihan untuk membuangnya. Dan kadang-kadang mereka mengambil tempat di dalam almari selama lebih dari satu tahun. Walau bagaimanapun, apabila bayi muncul dalam keluarga, perkara-perkara ini dapat diberikan kehidupan yang kedua, iaitu, untuk mengubahnya menjadi hal-hal anak-anak lucu.
Sebagai contoh, dari blaus kapas klasik saiz 44, seorang ibu yang berpengalaman dalam menjahit dan menjahit untuk beberapa malam dengan mudah boleh menjahit baju untuk anak lelaki yang tinggi 75-80 cm (kira-kira 1 tahun 3 bulan).
baju untuk bayi

Pertama, blaus itu perlu disediakan untuk memotong, - perlahan-lahan terbuka, mencuci dan besi.
Kemudian anda boleh mula mendedahkan butiran baju. Corak ini boleh disalin dari majalah untuk pakaian kanak-kanak menjahit atau dicetak, dimuat turun dari Internet.
Kemeja klasik harus memasukkan butiran berikut:
1. Rak, 2 bahagian. Kami memotong rak baju itu.
baju untuk bayi

2.Back, 2 bahagian. Kami memotong dari belakang, yang mempunyai jahitan rata-rata.
baju untuk bayi

3. Lengan, 2 bahagian. Potong lengan baju.
baju untuk bayi

4. Cuffs, tali untuk pengikat, 2 bahagian setiap, dipotong dari sisa blaus itu. Kolar, 1 keping. Kami menggambar semula dari kolar baju itu.
baju untuk bayi

Semua butir-butir pemotong mesti dipotong dengan menambah elaun untuk lipit 1 cm lebar.
Kemudian anda boleh mula memasang baju itu.
Pertama anda perlu menjahit dan mendung jahitan tengah dari belakang. Elaun jahitan mestilah disetrika ke mana-mana arah.
baju untuk bayi

Kemudian anda perlu menjahit, mendung dan seterika tali pinggang bahu dan sampingan ke bahagian belakang, dengan kata lain, jahit rak ke belakang.
baju untuk bayi

Seterusnya, anda perlu menyediakan kolar, - gulung hujungnya.
baju untuk bayi

Selepas ini, elaun jahitan di sudut-sudut kolar mesti diukir, kolar itu sendiri mesti dihidupkan dan disetrika. Di hujung dan pelepasan kolar harus diberikan garisan penamat. Kolar atas dan bawah perlu disapu bersama jahitan manual tambahan di sepanjang luka yang lebih rendah (dalam bentuk ini, kolar akan mudah dijahit ke dalam leher).
baju untuk bayi

Potong potongan untuk mengikat harus diduplikasi dengan pad pelekat pada kain atau dirajut (bergantung pada sifat kain utama). Satu bahagian longitudinal tali hendaklah mendung.
baju untuk bayi

Seterusnya, kolar perlu disematkan di sepanjang leher baju, dan tali - di sepanjang potong sisi.
baju untuk bayi

Kemudian anda perlu mengisar kerah ke leher baju, sementara pada saat yang sama memutar rak dengan trim.
baju untuk bayi

Selepas operasi, pin, serta benang bahagian kolar, boleh dikeluarkan. Elaun jahitan untuk menjahit di kolar mestilah mendung. Papan-papan itu harus dibongkar di muka dan disetrika di sebelah baju yang salah. Di peringkat seterusnya, anda perlu memberikan garis penamat di sepanjang bilah dan pada masa yang sama di sepanjang bahagian bawah baju. Sarung tangan juga harus diduplikasi dengan pad perekat. Kemudian setiap cuff perlu dipesin pada sisi pendek.
baju untuk bayi

Kemudian cuffs mesti dihidupkan di muka, disetrika dan dijahit di sepanjang bahagian bawah lengan, membungkusnya pada awal dan di akhir garis dengan tunjangan untuk jahitan bawah lengan (mereka mesti disapu terlebih dahulu). Lengan dalam proses melampirkan cuff mesti diletakkan di bahagian bawah dalam 3 lipatan pergi ke arah belakang.
baju untuk bayi

Jahitan untuk melampirkan manset mestilah juga mendung.
baju untuk bayi

Selanjutnya, gulung dan besi jahitan bawah lengan.
baju untuk bayi

Lengan mesti dipintal, disapu, dan kemudian dijahit ke dalam baju baju. Selepas ini, benang jahit mesti dibuang, mendedahkan elaun jahitan dan disetrika dengan melepaskannya ke bahagian lengan.
Di atas bilah dan cuffs, anda perlu menandai dan menjahit gelung lurus pada mesin jahit, serta butang menjahit secara manual.
Kemeja jadi harus disetrika dengan hati-hati.
baju untuk bayi
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh