Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Botol Decoupage untuk pemula
Baru-baru ini mendapat populariti hadiahdibuat oleh diri sendiri. Satu jenis kerja tersebut adalah decoupage botol kaca. Ia seolah-olah menjadi idea yang mudah, tetapi berapa banyak ia memberi peluang. Seperti yang mereka katakan, semuanya bergantung kepada imaginasi dan keinginan. Dalam artikel ini, kami menganggap decoupage botol kaca untuk pemula. Dengan set bahan mudah dan berpatutan dan unsur-unsur hiasan yang mudah.
Bahan yang diperlukan.
Botol Decoupage untuk pemula

Set bahan minimum termasuk botol kaca, benang (bulat), gam dan manik untuk hiasan. Gusi untuk kerja boleh berbeza, kemungkinan besar bergantung pada pilihan pereka itu sendiri, ia adalah bergaya untuk menggunakan PVA-M, momen sejagat atau momen gel, dan sudah tentu anda boleh menggunakan pistol gam menggunakan kartrij gam. Bahan-bahan untuk hiasan juga boleh berbeza, warna dan bentuk manik, manik, rhinestones, renda, butang, bunga kering dan banyak lagi. Ia semua bergantung kepada imaginasi dan keinginan. Anda boleh menggabungkan penggulungan dengan mengikat dan lukisan. Sama seperti yang berbeza hiasan, bentuk botol yang dipilih juga boleh diubah.
Hiasan botol kaca.
Setelah semua bahan dikumpulkan, mulakan kerja persediaan untuk decoupage. Basuh botol dengan baik, mengeluarkan sebarang pelekat. Kami memberi masa untuk pengeringan lengkap. Kami mula dari bahagian bawah botol. Untuk melakukan ini, kami melekatkan gam gam kecil dan balut dengan mengikat, mengetuk ketat dan menarik benang. Untuk kecantikan dan semangat, anda boleh merapatkan kencang dan memulakan baris pertama dengannya, dengan lancar beralih menjadi benang mudah benang.
Sebagai salah satu daripada banyak pilihan, anda boleh membuat jurang, melangkah ke ketinggian sewenang-wenang, terus membungkus botol. Apabila anda mendekati leher, jalur gam boleh dinaikkan tinggi. Ini akan menjimatkan sedikit masa. Kami membungkus gabus dari botol dengan prinsip yang sama.
Hiasan botol kaca yang disediakan.
Apabila sebahagian besar kerja selesai, anda boleh mula menghias. Dalam kes ini, sebagai hiasan untuk pemula, kami menawarkan untuk membuat keriting di pelepasan kiri dari twine yang sama dan pasangkannya ke botol dengan gam. Kami tampalkan manik yang telah dipilih dalam warna, bentuk dan keinginan ke dalam gegelung itu sendiri. Anda juga boleh menambah busur yang diperbuat daripada baut jika dikehendaki. Apabila anda mendapat pengalaman dalam arah ini, hiasan boleh menjadi rumit. Dalam jurang sebelah kiri, anda boleh membuat lukisan dengan cat akrilik, dari geometri ringkas kepada komposisi individu, sesuai warna dan kontras untuk bentuk botol dan twin yang dipilih untuk kerja ini.
Botol Decoupage untuk pemula

Botol yang biasa berubah dengan cara ini menjadi pasu, yang boleh menghiasi mana-mana bilik, sama ada balkoni, dewan masuk atau mana-mana bilik. Ia boleh diisi dengan air tanpa rasa takut dan meletakkan bunga segar. Anda boleh menutup gabus yang dihiasi dan mendapatkan patung yang mudah. Decoupage botol boleh dilakukan dengan melintang mana-mana warna, cat akrilik, menggunakan semua jenis bahan dalam hiasan. Ia semua bergantung kepada penerbangan mewah. Kami ingin anda idea-idea yang berjaya dan menarik dalam karya ini.
Kembali
Komen (1)
  1. Ogo
    #1 Ogo Tetamu 8 Ogos 2017 19:22
    0
    Permulaan yang baik untuk pemula, saya hanya berfikir tentang mula menghias botol. Ia kelihatan baik-baik saja, anda tidak akan berfikir bahawa ini adalah kelabu biasa kelabu, dan yang paling penting, ia akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh