DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Garasi untuk semak
Tidak dinafikan, anak-anak adalah kebahagiaan yang hebat! Tetapi kadang-kadang kebahagiaan ini meminta dia untuk membeli banyak perkara sekaligus, terutama pada malam hari cuti. Dan baru-baru ini, anak sulung saya yang berusia empat tahun, mula-mula melihat iklan Hot Wheels di TV, dan kemudian kit itu sendiri di kedai, meminta kami membelinya. Set selamat datang ini adalah garaj untuk kereta kecil dengan slaid dan kos hampir 13,000 rubel. Bagi keluarga kami, jumlahnya tidak kecil dan sedikit pemikiran, saya memutuskan untuk membina seorang anak lelaki dalam bentuk garaj dari bahan buatan yang ada di rumah.
Untuk ini kita perlukan:
 • kotak kasut, sebaik-baiknya untuk kanak-kanak;
 • bushings untuk kertas tandas;
 • kertas berwarna;
 • Gam PVA;
 • kompas atau 2 gelas diameter berbeza;
 • penguasa dan pensil;
 • pelekat atau kad untuk hiasan.


Kami mengambil kotak dari kasut kanak-kanak, tetapi tidak mengapa, anda boleh menggunakan kotak lain, ia hanya dari kasut kanak-kanak yang tudung pada kotak itu mudah ditutup dan bertindak sebagai pintu garaj.
Garaj untuk kereta dari semak

Seterusnya, kami mengambil sapu kertas tandas, yang kami berhati-hati dikumpulkan selama beberapa bulan. Tetapi anda boleh membuat mereka keluar dari kadbod tebal.
Garaj untuk kereta dari semak

Dan sisipkan semak dalam corak papan penjara ke kotak kasut yang terbuka. Di dalam kotak kami, kami mendapat lima baris dari empat penyaduran masing-masing. Jumlah 20 tempat untuk kereta.
Garaj untuk kereta dari semak

Sehingga bushings tidak jatuh, anda boleh mengikat mereka bersama-sama dengan gam, tetapi tidak semestinya.
Petua: Untuk mengelakkan kereta daripada tergelincir, perlu ada ruang kosong di bawah garaj, iaitu, lengan kadbod harus kurang dari lebar kotak. Sekarang kita akan menghiasi garaj masa depan untuk kereta sedikit. Di dalam kotak kasut kami, kami membeli kasut untuk anak kami, dan seperti yang anda lihat dalam gambar-gambar, ia sangat cerah dan cantik, tetapi ia tidak akan menyakitkan untuk menghiasnya sedikit. Lebih-lebih lagi, Tahun Baru akan datang akan datang dan kita semua tahu bahawa Rooster adalah simbolnya. Oleh itu, selepas mencari sedikit dalam koleksi poskad saya, saya dapati kad dengan anak ayam yang disampaikan kepada teman wanita saya 12 tahun yang lalu. Dia yang kita akan gunakan untuk menghiasi garaj itu.
Garaj untuk kereta dari semak

Pada kotak terdapat watak-watak Cina, yang kami gam dengan gam PVA, dipotong dari cockerels poskad.
Garaj untuk kereta dari semak

Dan gam kata "Happy New Year!". Ini adalah pintu garaj yang indah yang kita ada.
Garaj untuk kereta dari semak

Kemudian di atas kotak kita akan membuat dua helipad. Kerana sebagai tambahan kepada kereta kecil, anak saya juga mempunyai pesawat kecil.
Untuk melakukan ini, ambil gelas atau cangkir diameter yang berbeza dan lukiskan bulatan kecil dalam bulatan besar dengan pensil di belakang kertas berwarna kuning. Ia mungkin untuk menarik dengan kompas, yang mana ia lebih mudah.
Garaj untuk kereta dari semak

Dan dalam kalangan ini kita melukis huruf besar N. Dan berhati-hati dipotong dengan gunting.
Garaj untuk kereta dari semak

Seterusnya, dari kertas berwarna biru, kami memotong segi empat tepat saiz bahagian atas garaj kami untuk kereta. Dan kami melekatkannya terlebih dahulu, dan kemudian di atas bulatan dan huruf kuning kami, seperti yang ditunjukkan dalam foto seterusnya.
Garaj untuk kereta dari semak

Garaj untuk kereta dari semak

Anak saya mempunyai banyak kereta kecil, kedua-duanya dari telur Kinder-kejutan, dan dari set, dan begitu sahaja. Ini hanya yang pertama yang menangkap mata kita.
Garaj untuk kereta dari semak

Nah, sekarang perkara yang paling menarik ialah kita mula mengisi garaj kami. Untuk bermain di pintu masuknya, anda boleh meletakkan halangan kecil dan stesen minyak. Secara umum, di sini kita mempunyai garaj sedemikian untuk kereta kecil dengan helipad.
Garaj untuk kereta dari semak

Anak itu hanya gembira apabila dia melihatnya dan mula bermain dengannya. Anak itu berkata bahawa saya pasti akan menjadikannya garaj lain, jika tidak banyak kereta tidak sesuai, dan mereka tidak tidur di jalanan. Suka dan buatkan anak-anak anda bahagia, kerana kadang-kadang membuat mereka bahagia tidak perlu mempunyai banyak wang.
Selamat Tahun Baru kepada semua!
Kembali
Komen (1)
 1. Alexandra
  #1 Alexandra Tetamu 26 Ogos 2017 15:04
  0
  Di dalam rumah kami ada unit yang sama yang terbuat dari botol plastik, tetapi kereta-kereta masih berselerak dan beragam. Pilihan yang dicadangkan mempunyai kelebihan yang jelas: lebih sukar dan lebih stabil, plastik dalam botol membungkuk, jika garasi dimuatkan sebisa mungkin.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh