DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Candy Candy
Kek selalu menjadi atribut penting dalam apa-apa cuti, sama ada perkahwinan, hari lahir anak atau orang tua, hari jadi atau pesta teh. Tanpa kek, keseronokan tidak menyenangkan, dan perayaan bukanlah pesta. Rasa manis yang lazat semua menunggu di penghujung perayaan. Tetapi terdapat kek yang layak untuk menghadiri perayaan sejak awal. Ini adalah kek tiga tingkat yang diperbuat daripada gula-gula, yang boleh membuat diri anda tanpa kemahiran istimewa.
Untuk berfungsi, anda perlu memasang komponen berikut:
- polistirena dengan ketebalan 15 cm;
- pisau perkeranian;
- kertas pembalut dengan cetakan terang;
- pita bermuka dua;
- senapang haba;
- gula nipis yang panjang (2.5 kg);
- pita lebar yang berbeza dan warna bersebelahan;
- kertas beralun, contohnya, ungu dan ungu;
- buah hiasan;
- Sayuran tiruan (ranting, daun).
Pertama, anda perlu memotong tiga bulatan daripada busa polistirena tebal. Ini mudah dilakukan dengan pisau perkeranian biasa. Bulatan bawah perlu diameter 50 cm, bulatan tengah 40 cm, dan bahagian atas 30 cm.
Semua kosong buih ditampal dengan kertas pembalut berwarna yang indah. Warnanya sepadan dengan naungan pelekat gula-gula.
Kek gula-gula

Kek gula-gula

Kemudian ketiga-tiga bulatan itu terpaku pada piramid tinggi dengan pistol termal.
Kini anda perlu memekatkan sisi kek dengan gula-gula nipis yang panjang. Untuk melakukan ini, pita bermuka dua terpaku dari tepi atas dan bawah sebelah, dan gula-gula dicetak di atasnya. Adalah penting untuk memastikan pembalut terletak rata di bahagian atas dan bawah.
Kek gula-gula

Kemudian reben satin dilekatkan pada gula-gula. Pita merah jambu 5 cm lebar ditetapkan pertama, ungu gelap dilekatkan ke atasnya, lebarnya ialah 2.5 cm. Mereka dilekatkan pada gula-gula dengan senapang termal.
Kek gula-gula

Kek gula-gula

Untuk membuat kek kelihatan lebih elegan, perlu menghiasnya dengan busur pita satin. Cukup akan menjadi satu busur yang indah di setiap bulatan. Terima kasih kepada unsur-unsur ini, bahagian depan kek berdiri.
Kek gula-gula

Kek gula-gula

Kraf perlu dihiasi dengan bunga dan karangan bunga mini. Anda boleh membentuk tunas mawar kecil dari foamiran (bahan sintetik lembaran) .7
Lebih mudah untuk membeli karangan bunga kecil yang akan kelihatan hebat pada kek.
Kek gula-gula

Tetapi bunga yang paling halus dan megah diperoleh daripada kertas beralun. Sekiranya anda menggunakan bulatan ungu dan ungu, anda boleh membuat bunga mawar yang indah.
bunga untuk kek

bunga untuk kek

Ia tetap hanya untuk meletakkan keseluruhannya hiasan di atas tiang kek.
Sebuah sejambak mawar yang terbuat dari kertas beralun dilampirkan ke atas. Sebagai tambahan kepada mereka adalah daun yang diperbuat daripada kain.
Kek gula-gula

Pada peringkat kedua, bunga dari foamiran diletakkan dalam penggantian dengan beri dan daun hijau. Bunga lilac dari kertas bergelombang akan sesuai di sini.
Peringkat bawah dipaku dengan permen dan bunga buatan miniatur.
Kek gula-gula

Berikut adalah kek siap.
Kek gula-gula

Kraf ini akan menjadi hiasan yang hebat untuk percutian apa pun. Kek tiga peringkat yang diperbuat daripada gula-gula akan menyebabkan kekaguman yang nyata di antara para tetamu dan rasa ingin tahu di kalangan kanak-kanak.
Dan juga kek yang indah ini boleh disampaikan kepada wira acara itu dalam bentuk hadiah. Dia terutamanya akan menyukai anak yang akan dapat memakan semua gula-gula selepas bercuti.
Kembali
Komen (1)
  1. Catherine
    #1 Catherine Tetamu 29 Ogos 2017 05:37
    0
    Saya akan memberikannya hadiahtidak akan menolak! Pendekatan yang sangat menarik untuk hiasan, imaginasi begitu banyak, perkara utama adalah segala-galanya dalam kesederhanaan. Sudah tentu, bahagian paling penting dalam hiasan adalah gula-gula, dan yang lebih penting senyum !

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh