DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bingkai foto dekorup
Hadiahdibuat dengan cinta, dengan tangan anda sendiri - ia sentiasa unik, menarik, luar biasa. Di samping itu, ia benar-benar tidak mahal. Tetapi jika dalam perjalanan cuti - Tahun Baru atau 8 Mac - maka banyak hadiah diperlukan, dan ini merupakan tamparan besar kepada peluang kewangan.
Hadiah ideal untuk wanita dan lelaki adalah bingkai foto dengan gambar masa yang menyenangkan dalam hidup atau orang yang disayangi. Kami akan memberitahu anda bagaimana untuk menghiasi bingkai menggunakan "decoupage».
Apakah teknik ini?
Decoupage semakin popular di kalangan seks yang adil. Ia memerlukan ketepatan yang sama seperti sulamantetapi hasil yang berwarna-warni dapat diperoleh dengan lebih cepat.
Kadang-kadang cetakan moden dicetak pada serbet moden yang sesuai untuk bersaing dengan kain yang dicat. Imej dari serbet tidak sukar untuk ditanam, tidak dapat dilihat pada permukaan apa pun. Anda boleh mengambil motif individu atau sekeping serbet secara keseluruhan. Maklumat lanjut - dalam kelas induk ini.

Alat dan bahan


Untuk reboupage, pertama anda perlu memilih kad serbet atau decoupage yang sesuai. Selain asas (bingkai foto) dan gambar, sediakan:
  • Cat akrilik putih (pembinaan atau hiasan);
  • Sponge untuk membasuh pinggan dan pakaian;
  • Kertas pasir;
  • Pes dendam atau struktur;
  • Kad plastik dan sudu plastik;
  • Varnis akrilik dalam silinder;
  • Kertas putih.


Bermula


Bingkai foto dengan tulisan "Best Couple" - "Best Couple" - dibeli di kedai Harga Fix. Hiasanjujur, kurang sedikit. Kami menghidupkan semula dengan serbet bunga-nota.
Bingkai gambar dekoup

Pertama, ambil dempul untuk kerja hiasan atau tampal struktur. Sudu plastik diperlukan untuk mengambil jumlah bahan yang tepat dan memakai bingkai. Kami akan menggunakan kad plastik sebagai spatula, menekan, menyebarkan huruf dengan paste, supaya semua (memotong stensil) adalah dempul. Biarkan bingkai kering dengan baik. Keretakan yang terbentuk apabila pasta kering, sekali lagi, kita berpakaian dengan dempul.
Bingkai gambar dekoup

Bingkai, tentu saja, disassembled dengan baik supaya air atau cat tidak mendapat pada kaca.
Bingkai gambar dekoup

Selepas surat-surat itu telah kering sepenuhnya, kami mengisar dengan kertas pasir sehingga licin.
Bingkai gambar dekoup

Menggunakan span tetap pada pakaian baju biasa, gunakan cat akrilik (pergerakan dari atas ke bawah, lembut, anda perlu basah permukaan seolah-olah).
Bingkai gambar dekoup

Ia perlu memohon dua lapisan cat secara berturut-turut, dan kemudian pasangkannya dengan kertas pasir supaya permukaan menjadi sempurna walaupun. Jika beberapa penyelewengan tidak boleh dikeluarkan, saya cadangkan menutupnya dengan dempul yang sama dan membiarkannya kering (ia sangat kering).
Oleh itu, permukaan disediakan. Kami memulakan decoupage menggunakan fail.

Decoupage with file


Kami merobek motif daripada serbet. Dalam kes ini, satu keempat adalah berguna.
Letakkan lukisan di bawah pada fail alat tulis yang bersih dan kering. Adalah wajar bahawa fail itu padat, jadi ia akan menjadi lebih mudah untuk berfungsi. Dari berus, air menitikkan serbet sehingga semua kertas berada di dalam air, seperti dalam lopak.
Bingkai gambar dekoup

Selepas itu, dengan berus yang lembut, ia perlu mengeluarkan semua buih udara dari bawah serbet halus. Gambar akan diratakan pada fail, mengalirkan air yang berlebihan ke atas tuala.
Bingkai gambar dekoup

Berhati-hati menggabungkan tepi, letakkan fail dengan serbet pada permukaan yang disediakan bingkai foto. Lancar.
Bingkai gambar dekoup

Bingkai gambar dekoup

Berhati-hati mengeluarkan fail supaya gambar kekal pada bingkai. Ia dilampirkan pada masa ini hanya untuk air.
Bingkai gambar dekoup

Dengan berus rata lembut yang sama, masukkan corak di atas dengan gam PVA. Napkin itu nipis, dan gam menembusnya, tegas memegang permukaan bersama-sama. Sekiranya perlu, dalam proses merekatkan, pelarasan kecil yang betul, cerah, berhati-hati memindahkan serbet ke tempat yang betul. Pergerakan anda harus sangat halus.
Bingkai gambar dekoup

Untuk menyimpan serbet di tempat dan tidak rosak apabila ia kering, saya cadangkan membuat hirisan di bahagian tengah "kelebihan" bahagian (di mana gambar itu akan).
Perhatian! Secara kategori anda tidak boleh meniup keringkan kerja ini! Di bawah pengaruh jisim udara yang panas, motif itu boleh bergerak, dan tidak mungkin untuk mengatasinya, anda perlu memulakan kerja semula.
Selepas mengeringkan bingkai (anda boleh membiarkannya semalaman), bahagian tengahnya akan meregang seperti gendang.
Bingkai gambar dekoup

Bingkai gambar dekoup

Kini, anda boleh memotongnya dengan margin sebanyak kira-kira 0.5 cm. Di setiap sisi.
Bingkai gambar dekoup

Perlahan-lahan lipat serbet ke bahagian yang salah kerja, melekatkannya pada PVA. Biarkan ia kering.
Letakkan bingkai foto di atas kertas atau akhbar, dan juga tutup tepi coklat. Sapukan lapisan varnis akrilik di atas untuk melindungi gambar. Biarkan varnis kering (sehingga setengah jam) dan kot kerja dengan varnis sekali lagi.
Bingkai gambar dekoup

Masa perhimpunan telah datang: meletakkan gelas kembali di tempatnya, pilih dan letakkan gambar yang sesuai di dalam bingkai, gam dinding belakang ke pistol gam.
Bingkai gambar dekoup

Hadiah yang indah atau barangan dalaman sudah siap!
Bingkai gambar dekoup

Bingkai gambar dekoup

Bingkai gambar dekoup
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh