DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Krismas pokok yang terbuat dari pompons
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Menjelang tahun baru, anda sentiasa mahu mempunyai pokok Krismas-kecantikan yang baru. Anda tidak akan dapat mengubah pokok dalaman yang besar dengan kerap, tetapi pokok-pokok Krismas desktop kecil yang boleh dibuat dengan tangan anda sendiri, dan anda boleh mengemas kininya untuk setiap musim cuti.
Pokok Krismas yang sangat comel diperoleh daripada pompons. Teknologi ini sangat teliti dan memerlukan sedikit masa dan usaha, tetapi hasilnya akan menggembirakan anda.
Sediakan berikut untuk kerja: benang hijau dan putih (anda boleh menggunakan sisa walaupun bola terdiri daripada kepingan benang), corak benang penggulungan untuk membuat pompoms, botol plastik 1.5 liter 2 liter, bola kaca guli, manik pokok natal, merah reben satin, cangkuk mengait, gunting, senapang gam, pisau pembinaan.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Tahap terpanjang dalam membuat pokok Krismas dari pompons adalah pembuatan pompons sendiri. Harus ada banyak dari mereka, pokok Krismas harus banyak. Kita mulakan dengan menggabungkan benang. Melange putih-putih boleh dilakukan, baik dengan dominasi putih, dan dengan dominasi benang hijau. Bergantung kepada ini, pokok Krismas akan menjadi hijau atau lebih bersalji.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Kami mengetuk benang dengan ketat pada templat asas untuk pompom. Dalam kes kami, sebuah buku kecil yang dipilih, lebih mudah menggunakan sekeping kardus tebal. Kemudian ketat dan ketat kita mengikat benang luka di tengah. Kemudian kita memotong benang-benang pada satu dan sisi yang lain dan mengepakkan setiap pompon. Untuk pokok Krismas kecil, kira-kira 25 sm saiz, mesti ada purata 25 hingga 30 pomonas.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Asas pokok pokok Krismas terbuat dari botol plastik, yang sepatutnya menjadi jumlah sekurang-kurangnya 1.5 - 2 liter. Botol perlu dengan topi. Kami memangkas bahagian atas, pada jarak yang menentukan ketinggian pokok Krismas. Agar plastik nipis memegang bentuknya dengan lebih baik, kami dengan berhati-hati dan sama rata memanaskan tepi potong pada permukaan rata, besi atau bahagian bawah kuali yang dipanaskan. Akibatnya, tepi dipintal, membentuk rim padat.
Herringbone dari pompons

Dari mana-mana benang yang akan digabungkan dengan warna umum pokok Krismas, kami menyusun batang. Kita mulakan dengan cincin 5 vp, yang kita merajut lagi dalam bulatan, sambil menambah gelung sama rata sehingga menjadi saiz bahagian bawah. Kemudian kami berhenti menambahkan gelung dan bersatu dalam bulatan, mengikat botol ke atas. Di mana ia menyempitkan leher, mengurangkan gelung sehingga merajut Ia adalah ketat.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Kami mengumpul pokok Krismas. Menggunakan gam meleleh panas, kami meletakkan pompons pada laras, dekat antara satu sama lain, supaya tidak ada jarak yang kosong antara mereka. Peringkat terakhir adalah mahkota pokok Krismas, dua pompon yang menutup penutup botol. Ikatan pom-poms ke asas dirajut sangat tahan lama.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons

Ia tetap berpakaian cantik.
Kami melampirkan manik pokok Krismas. Supaya mereka duduk dengan lebih baik, kita melekat bukan sahaja permulaan dan akhir, tetapi juga beberapa manik di bahagian tengah.
Busur satin akan menjadi aksen yang terang.Kami mengikat tali leher kecil reben merah dan melekatkannya ke sisi lembut pokok Krismas. Mahkota itu juga diperbuat daripada reben satin, diikat dengan bentuk busur panah yang sewenang-wenang, dan terpaku di bahagian atas pokok. Sekiranya dikehendaki, tunduk boleh dihiasi dengan sesuatu yang lain dari perkara-perkara kecil yang berkilat.
Kemudian terserah kepada bola Krismas. Peranan ini akan dimainkan oleh bola kaca guli. Dengan bantuan gam panas, mereka betul-betul diikat dengan benang benang, anda tidak boleh takut bahawa mereka akan keluar.
Jika anda masih mempunyai apa-apa "perkara elegan", manik, butang atau hiasan besar untuk hiasan, kami juga mengikat mereka dengan setetes gam panas-mencairkan ke tempat-tempat percuma.
Herringbone dari pompons

Berikut adalah pokok Krismas yang indah dengan cakar lembut halus dan hiasan cerah pada akhirnya.
Herringbone dari pompons

Herringbone dari pompons
Kembali
Untuk mengulas
 • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
  heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
  mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
  bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
  tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
  kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
  kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
  mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
  neutral_faceno_mouthtidak bersalah
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh