DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Ringan oren tanpa mentega
Menyediakan buah-buahan kering dengan cara ini adalah penyelesaian terbaik untuk menjimatkan wang, dan juga merupakan penyelesaian yang baik untuk menyediakan produk yang sihat. Resipi ini luar biasa kerana semua produk digunakan dan tiada apa yang dibuang.
Buah-buahan kering dengan sempurna menggantikan gula-gula, anda sentiasa boleh membawa mereka dengan anda. Dan juga, ini adalah idea yang hebat untuk hadiah Tahun Baru, perkara utama adalah untuk membungkusnya dengan indah. Buah-buahan kering di kedai-kedai kini sangat mahal, dan ini adalah alternatif yang baik untuk menggantikan produk kedai.
Masa memasak: dua jam

Bahan-bahan
 • Enam oren
 • Dua gelas gula;
 • Jus separuh oren atau lemon.


Resipi memasak
Pertama anda perlu menyediakan semua produk yang diperlukan. Ia akan mengambil enam oren. Buah-buahan perlu dibasuh dengan teliti di bawah air panas dan disapu dengan berus. Seterusnya, oren dikupas, untuk ini, sayap berbentuk salib dibuat dari atas pada buah, dari atas ke bawah dan kulit dipindahkan.
Mentega Jus Candied

Seterusnya, kulit diletakkan di dalam air. Adalah dinasihatkan untuk merendam kulit oren selama dua hari, tetapi anda tidak boleh menyerapnya jika anda menggunakan kaedah di bawah. Rendam untuk menghilangkan kepahitan yang berlebihan. Jika anda memutuskan untuk berendam, maka dalam kes ini, air akan berubah sekurang-kurangnya dua kali.
Mentega Jus Candied

Sekiranya tidak direndam. Kami letakkan kulit yang dibasuh dengan air di atas api dan biarkan ia mendidih. Sebaik sahaja ia mendidih, keluarkan dari haba dan longkang air dan isikan yang baru. Ulangi prosedur 3 kali. Setiap prosedur mengambil masa dua puluh minit.
Mentega Jus Candied

Seterusnya, bilas kulit jeruk di bawah air sejuk dan potong jalur bujur.
Mentega Jus Candied

Mentega Jus Candied

Mentega Jus Candied

Mentega Jus Candied

Sediakan sirap. Untuk melakukan ini, tuangkan gula dan satu cawan air ke dalam kuali. Larutkan, kemudian turunkan kulit yang disediakan di sana. Masak selama sejam setengah. Kacau secara berterusan. Rebus sehingga hampir semua sirap direbus. Pada akhirnya, tambahkan setengah jus oren ke sirap. Kemudian longkang melalui colander sirap yang tersisa dan buah candied terletak pada kertas makanan, biarkan mereka kering selama sehari, anda boleh kering pada bateri.
Mentega Jus Candied

Setelah buah candied telah kering, mereka boleh dihidangkan dengan teh!
Kembali
Komen (2)
 1. Julia Derkach
  #1 Julia Derkach Tetamu 28 Ogos 2017 19:20
  0
  Saya cuba lakukan mengikut resipi anda. Semuanya sangat lazat. Hanya menjilat jari anda.
 2. Dmitry Trofimov
  #2 Dmitry Trofimov Tetamu 8 Mei 2018 18:18
  0
  Resipi nenek kami yang terlupa. Saya kadang-kadang.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh