DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Santa Claus dari kertas berwarna
Di sekolah dan tadika, pertandingan untuk kerja kreatif yang terbaik di kalangan murid dan ibu bapa bermula. Tema Tahun Baru agak luas. Dalam sesetengah kumpulan, ia telah memutuskan untuk membuat bahan mentah dari bahan buatan, di lain-lain - pokok Krismas, pada tahun ketiga - mainan Tahun Baru. Anak perempuan saya dan saya sudah merajut sarung tangan dengan watak-watak dongeng (tikus, tikus, dan lain-lain). Di rumah, saya mendapat sedozen pokok Krismas yang paling pelbagai. Jadi, hari ini kita akan membuat mainan Krismas yang mudah. Ia akan menjadi Santa Claus.
Kanak-kanak usia sekolah rendah akan menghadapi kraf kertas berwarna tanpa bantuan luar. Kerja-kerja sedemikian tidak mungkin untuk kanak-kanak.
Jadi untuk kraf menyediakan:
  • gam
  • gunting
  • kertas putih dan berwarna
  • pensel.

Santa Claus dari kertas berwarna

Mari kita mulakan dengan reka bentuk kot bulu dan topi Santa Claus. Ini adalah elemen penting. Ia perlu membentuk kerucut dari kertas merah. Cara untuk mencipta bentuk geometri ini berbeza. Seseorang memotong bulatan, dan kemudian memasukkannya ke dalam kerucut. Kami digunakan untuk memutar kerucut dari lembaran segi empat tepat. Kami menyusun pangkalan dengan gunting.
Santa Claus dari kertas berwarna

Seterusnya, anda perlu membuat bulu untuk topi dan bulu bulu. Kami akan memerlukan dua jalur putih dengan lebar kira-kira 10 mm. Kami menekuk jalur sepanjang separuh, dan di sepanjang pinggir yang bertentangan dengan selekoh, kami pergi dengan gunting dan memotong pinggiran yang sempit.
Santa Claus dari kertas berwarna

Kami melekat bahagian bawah bulu bulu yang berbulu. Kami segera menentukan ketinggian topi, tanda pinggang tudung dengan sempadan putih.
Santa Claus dari kertas berwarna

Seterusnya, kami memotong trapezoid panjang dari helaian album, berhati-hati mengelilingi semua sudut. Segera dipotong ke dalam angka yang dihasilkan jalur panjang nipis - janggut. Pada akhir kerja, kita akan melalui pisau gunting melalui setiap rambut untuk memotong janggut salji putih.
Santa Claus dari kertas berwarna

Dalam gouache, cat air, pena-pena pens atau pensil kita menarik wajah Santa Claus. Ciri khas penampilan wira adalah alis dan kumis tebal.
Santa Claus dari kertas berwarna

Rambut kraf kami juga dipotong dari kertas. Tiada komplikasi.
Santa Claus dari kertas berwarna

Ia tetap melekatkan semua butirannya ke tempatnya. Santa Claus dari kertas berwarna siap. Sudah tentu, jika anda mahu, anda boleh meneruskan kerja, khususnya, mengatur pahlawan dengan tangan dan kaki. Walau bagaimanapun, dalam bentuk yang dibentangkan, kerajinan juga kelihatan hebat.
Santa Claus dari kertas berwarna

Letakkan Santa Claus di sebelah pokok Krismas kertas. Pokoknya diperbuat daripada pelbagai warna (putih dan hijau). Di sebelah kraf kanak-kanak, letakkan gelendong. Sayang sekali tiada barangan perak di rumah. Kami akan membetulkan salah faham hujung minggu ini. Semua yang sama, anda perlu bersiap untuk matinee.
Santa Claus dari kertas berwarna

Menunjukkan hasil kerabat anak-anak Tahun Baru.
Santa Claus dari kertas berwarna

Santa Claus dari kertas berwarna

Itu sahaja, kami akan mengucapkan selamat tinggal. Kami ingin anda Tahun Baru yang hebat!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh