DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Membina balkoni
Di dunia hari ini, orang semakin bertanya pada diri sendiri apa yang perlu dilakukan dan bagaimana untuk merapatkan ruang balkoni atau loggia. Jangan gunakannya sebagai gudang untuk menyimpan perkara yang lama dan tidak perlu. Melontar semua yang tidak diperlukan dan dengan berhati-hati menghilangkan seluruh ruang balkoni, di kawasan yang dikosongkan, ia menyusun idea dan fantasi secara realistik. Buat tempat istirahat yang selesa, permainan atau sudut sukan. Sekiranya tidak mungkin untuk menjemput majikan bekerja untuk perbaikan dan penciptaan bilik berfungsi, kerja jenis ini boleh dilakukan secara bebas. Ia hanya perlu untuk menentukan pilihan bahan dan peringkat pembaikan.
Pertama sekali, balkoni memerlukan penebat luaran. Buih sangat sesuai untuk ini.
Melangkah balkoni

Permukaan dinding disediakan, plaster lama dikeluarkan. Ini mesti dilakukan untuk asas konkrit. Perhatian yang sewajarnya dibayar kepada penyebaran permukaan. Untuk tujuan ini, primer penembusan yang mendalam sangat sesuai, apabila ia kering, kita melekat lembaran buih ke pangkal, menggunakan penyelesaian pelekat untuk jenis kerja ini. Setelah menubuhkan rak dari sudut di pinggir bawah dinding, untuk lapisan pertama, kami terus memekatkan busa. Kerja mesti dilakukan dari bawah ke liputan penuh kawasan penebat yang diperlukan.
Melangkah balkoni

Kami meneruskan kerja penamat dalaman. Apabila memilih panel plastik sebagai salutan siling, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membuat bilah keratan kayu tebal 2-3 sentimeter di siling. Ini akan menjimatkan ruang dan tidak akan ada kesan mengatasi siling di atas kepala anda. Reiki dipasang pada jarak 35 - 40 sentimeter berbanding satu sama lain.
Melangkah balkoni

Pemasangan bermula merentasi rel. Panel dipotong kurang dari 3 - 4 sentimeter berbanding lebar balkoni. Hacksaw kecil digunakan, selepas memotong tepi dibersihkan dengan kertas pasir. Bermula dari tepi dinding, panel pertama untuk setiap rel dipaku dengan cengkeh kecil atau diikat ke skru.
Di penghujung pemasangan siling, kami meneruskan ke peringkat kedua hiasan.
Kami membuat lantai dari papan lapis untuk lantai linoleum seterusnya. Langkah pertama ialah menjalankan kerja meratakan lantai. Ini boleh dilakukan dengan senarai konkrit. Dengan pengeringan lengkap di mana permukaan lantai dengan teliti menyapu dan penebat hidro - panas merebak di atas pangkalan. Papan lapis 2-3 cm tebal dipotong menjadi kotak tidak lebih daripada 50 sentimeter. Ia diletakkan oleh tulang hering dari pinggir dinding, dengan menahan jarak dua tiga sentimeter dari permukaannya. Setelah diletakkan di atas lantai dan menghitung semua kepingan, kami mengeluarkannya dan kemudian kami mula melekap lantai. Pegang papan lapis dengan gam berdasarkan bustilate. Selepas pengeringan, tutup lantai dengan filem atau surat khabar untuk mengelakkan pencemaran semasa kerja selanjutnya.
Melangkah balkoni

Jika lapisan dipilih sebagai bahan untuk menutup dinding balkoni, perlu membuat bingkai di mana ia akan dipasang. Untuk melakukan ini, peti dibuat menggunakan blok kayu. Mereka dipasang di sekitar perimeter balkoni pada jarak 50 - 55 sentimeter dari satu sama lain
Melangkah balkoni

. Permukaan di mana lapisan akan dibungkus harus sempurna rata, yang akan memanjangkan hayat operasi dan mencipta penampilan berkualiti tinggi. Pilihan yang baik adalah untuk memilih lapisan kayu. Linden dianggap sebagai salah satu jenis kayu terbaik untuk tujuan ini, tetapi spesies pain juga mempunyai kelebihannya.Mereka tahan terhadap keterlaluan suhu dan pakai. Lapisan pada kuku diikatkan. Ia perlu bermula dari sudut mana-mana. Ia dipotong menjadi dua tiga sentimeter kurang dari kedua-dua pangkal siling dan dari pangkal lantai.
Melangkah balkoni

Pada akhir kerja, juga dengan inden di sepanjang perimeter dinding beberapa sentimeter, linoleum diletakkan. Jurang antara dinding berpagar lompat dan siling tersembunyi oleh skirtings siling.
Melangkah balkoni

Kami menetapkan di atas lantai papan dasar. Balkoni yang sempurna sudah sedia.
Melangkah balkoni
Kembali
Komen (1)
  1. miv
    #1 miv Tetamu 28 Ogos 2017 20:00
    0
    Pilihan yang baik untuk menutup balkoni. Saya suka apabila bau kayu, dan bahannya mesra alam. Saya juga cenderung untuk melapisi balkoni dengan clapboard, lebih baik daripada dinding tepi atau drywall.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh