DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kemas kini kerusi tinggi
Kadang-kadang item perabot mengingatkan kita masa kecil. Barangkali di dalam rumah anda akan ada yang sudah hancur, dengan mengelupas cat kerusi tinggi lama. Sekiranya anda membuangnya ke dalam tong sampah itu adalah kasihan, tetapi ia tidak sesuai dengan pedalaman, ia boleh dikemas kini dengan tindakan mudah. Mengecat adalah pilihan yang paling mudah, tetapi anda juga boleh melakukannya decoupage. Mari kita bercakap tentang ini.

Bahan


Untuk berfungsi, anda perlu:
 • kerusi itu sendiri;
 • cat putih untuk dinding dan siling, berasaskan air atau akrilik;
 • cat akrilik hijau;
 • berus lembut;
 • span untuk membasuh pinggan dan pakaian;
 • membina varnis akrilik;
 • Gam PVA;
 • kad dempul dan plastik;
 • serbet dengan imej yang sesuai.

Kemas kini kerusi tinggi

Pesanan kerja


Untuk memulakan, periksa kerusi tinggi anda. Sisa-sisa cat sebelumnya mesti dikeluarkan dengan kertas pasir. Kualiti dan ketahanan salutan baru bergantung pada ini.
Langkah kedua ialah mengukur permukaan. Ambil dempul untuk kerja hiasan, sapukan dengan lapisan yang sangat nipis. Untuk ini, bukan spatula getah yang sesuai, tetapi kad plastik biasa: kedua-dua belah pihak akan melicinkan pes di atas kerusi dengan baik, walaupun pengisaran tidak diperlukan.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Biarkan permukaan kering: hari yang terbaik, dalam kes-kes yang teruk, anda boleh mengeringkan kerusi dengan pengering rambut dan terus bekerja.
Potong sekeping pencuci piring yang bersih, kira-kira 2 hingga 2 cm., Gunakan penutup baju untuk membuat jenis pemegang: ini akan menjadi buih getah buih kami. Mula memohon cat putih di permukaan kerusi dan belakangnya dengan alat ini (mulakan dari dalam, kemudian pergi ke bahagian depan, dan sebaiknya tidak menyentuh bahagian bawah kerusi). Ia perlu memohon cat dengan pergerakan menipis, seolah-olah cuba meletupkan buih-buih udara yang terbentuk semasa ini.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Biarkan lapisan kering atau gunakan pengering rambut. Kini tiba masanya untuk memilih latar belakang untuk kerusi tinggi. Dalam kes ini, kita mengambil warna hijau muda (putih ditambah hijau gelap). Dengan cara yang sama, dengan span kami memohon dua lapisan cat secara berurutan.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Selepas najis itu telah kering, anda boleh mula mengukur permukaan. Sila ambil perhatian: cat digunakan seolah-olah oleh titik, dan kerusi tidak walaupun, tetapi seolah-olah baldu. Tetapi anda tidak dapat melihat kesan dari berus dan kawasan yang tidak dicat. Ambil pasir halus dan pasir di permukaan. Ia akan mengambil banyak kertas: cat zarah tersekat di atasnya.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Laraskan gam PVA dengan air supaya ia cair.
Decoupage adalah penempatan pada subjek lapisan berwarna serbet yang berkhidmat. Di kedai-kedai anda boleh mendapatkan pelbagai pilihan. Pada masa yang sama, lebih baik merobek motif dari serbet daripada memotong (dengan cara ini mereka akan bergabung dengan permukaan yang lebih baik). Tetapi sekiranya lukisan mempunyai tepi yang jelas, anda boleh memotongnya dengan teliti sepanjang kontur dengan gunting kuku tajam.
Kami mempunyai serbet dengan rama-rama. Kami memotong rama-rama, walaupun motifnya tidak lengkap (kami akan meletakkannya di sisi).
Kemas kini kerusi tinggi

Pertama, gamkan motif pusat di tempat duduk (tiga rama-rama). Untuk melakukan ini, letakkan lukisan di tempat yang betul, mulailah menggunakan lem dengan berus lembut, bermula dari tengah-tengah imej. Secara beransur-ansur menambah gam, perlahan-lahan lancar serbet, menyelaraskan imej. Cuba untuk tidak merobek kertas.Jika anda baru mula mempelajari teknik decoupage, maka ambil motif kecil: lebih mudah untuk mengatasi mereka.
Kemas kini kerusi tinggi

Dengan cara yang sama, kami meletakkan semua rama-rama di kerusi kerusi dan punggungnya.
Kemas kini kerusi tinggi

Selepas gam telah kering, ia tetap hanya untuk melampirkan belakang di tempat dan menutup semua kecantikan dengan dua lapisan varnis bangunan akrilik.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Jika perlu, kembalikan kaki kerusi dengan cat hitam.
Kemas kini kerusi tinggi

Kemas kini kerusi tinggi

Oleh itu, perabot baru siap! Anda boleh mencari tempat yang sesuai untuknya!
Kembali
Komen (2)
 1. Lalika
  #1 Lalika Tetamu 8 Ogos 2017 11:35
  1
  Apabila saya melihat keadaan awal, saya fikir kerusi itu lebih baik di tapak pelupusan! Tetapi hasilnya terkejut, kerusi itu masih akan menggembirakan anaknya!
  Dan menyimpan di muka!
 2. Felicity
  #2 Felicity Tetamu 22 Ogos 2017 14:57
  1
  Berada di balkoni sudah tiga daripada ini! Kita perlu ambil perhatian, sebaliknya kanak-kanak sering datang kepada anak-anak, walaupun ada sesuatu yang perlu diletakkan. Terima kasih!

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh