Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bantal hiasan
Saya mahu memperindah kehidupan seharian kelabu dengan warna-warna terang dan perkara-perkara yang selesa. Atmosfera sebuah rumah negara boleh dengan mudah dicipta di balkoni atau loggia anda, yang menunjukkan sedikit imaginasi.
bantal hiasan

Bahan yang Diperlukan:
- kain (dalam kes ini, satu kepak digunakan dengan sejumlah besar pola pada kanvas),
- gunting
- mesin jahit
- pengisi
- benang jahit sepadan dengan produk,
- pita hiasan.
bantal hiasan

Kerja proses.
1. Ia memutuskan untuk menjahit bantal bukan hanya dari kain persegi, tetapi dengan pola yang tidak biasa dan pendekatan bukan klasik. Untuk melakukan ini, potong dua segi empat tepat untuk bantal masa depan. Satu segi empat tepat harus lebih lama daripada yang kedua. Segitiga ketiga dipotong selepas menjahit dua yang lain. Ia adalah bahagian penghubung tambahan produk. Foto menunjukkan butiran terkecil.
bantal hiasan

2. Potong kotak dari segi empat tepat yang lebih kecil, yang lebih besar dari kedua-duanya akan berfungsi sebagai belakang bantal.
bantal hiasan

3. Menjahit kotak dengan kliper.
bantal hiasan

4. Jahit kedua-dua bahagian sarung bantal, dengan itu hanya menyambungkan bahagian atas produk masa hadapan. Bahagian dan bahagian bawah tidak disentuh.
bantal hiasan

5. Foto menunjukkan bahagian depan produk.
bantal hiasan

6. Cobalah pita hiasan di persimpangan.
bantal hiasan

7. Menjahit pita.
bantal hiasan

8. Gambar menunjukkan bahagian belakang produk. Sekeping kain segi empat tepat dan pelengkap terletak di bawah, ia membentuk ketika memasang kain bantal. Sekarang belakang dan depan bantal adalah saiz yang sama.
bantal hiasan

9. Stitch serpihan dari bahagian bawah dan sisi, meninggalkan lubang untuk pengisi.
Jahitan pada sarung bantal itu tidak terletak di tempat biasa. Bahagian atas bantal tidak lancar. Jika bantal tidak dijahit untuk tujuan hiasan, maka dari pandangan praktikal, lebih baik terlebih dahulu menjahit dermaga dandanan, isi dengan pemanis tiruan sintetik, dan kemudian kain bantal yang dijahit khas.
Tunjukkan imaginasi anda dan buat beberapa bantal sejuk untuk gaya ini!
Kembali
Komen (1)
  1. Ogo
    #1 Ogo Tetamu 10 Ogos 2017 19:34
    0
    Buat bantal tekstil, pada pendapat saya, adalah salah satu cara terbaik untuk menghiasi pedalaman rumah, boleh diakses oleh mana-mana suri rumah yang berteman dengan mesin jahit. Cara ini membantu saya mengubah suasana rumah saya dengan dramatik.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh