DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bengkel menjahit penutup untuk meja kanak-kanak
Ramai ibu yang mempunyai anak kecil menghadapi masalah seperti itu, kanak-kanak itu belum berkembang dari tempat duduk bayi untuk makan, dan penutup di atasnya telah menjadi rosak. Untuk pengeluar kerap jadual kanak-kanak menggunakan kain minyak untuk penutup. Ia adalah praktikal, mudah untuk menghapuskannya, tetapi mustahil untuk dibasuh, kerana sesudah mencuci beberapa bahan kasar, mula retak dan menjadi tidak dapat digunakan. Ya, dan kanak-kanak itu tidak begitu senang untuk duduk di atas kain minyak sejuk dan sentiasa harus meletakkan sesuatu, sebagai peraturan, semua slaid ini dan menyebabkan ketidaknyamanan yang besar. Oleh itu, kelas induk ini ditujukan untuk menjahit penutup untuk kerusi kanak-kanak untuk memberi makan salah satu jenama terkenal.

Bahan dan alat yang digunakan untuk menjahit penutup


1) kain 1 meter (dalam kes ini, krep),
2) penyejuk sintetik 0.5 meter,
3) benang warna yang sesuai,
4) pita fringing,
5) gunting, kapur atau pensil, pita pengukur,
6) corak atau kes lama.
sarung kusyen

Membuat corak dan bahan memotong


Pertama anda perlu bermula dengan pilihan kain. Ini adalah untuk citarasa anda. Anda boleh mengambil kain jas hujan - ia mudah dijaga, tahan lama, tahan haus dan mudah dipakai. Tetapi ia tidak akan menjadi sangat menyenangkan untuk kanak-kanak duduk di atasnya, kerana ia meluncur dan sejuk kepada sentuhan. Velveteen - akan kelihatan sangat mahal dan kanak-kanak akan duduk di atasnya dengan selesa dan selesa, tetapi pembersihan sudah menjadi masalah. Dalam kes ini, krep digunakan. Ia tidak tahan lama daripada fabrik baju hujan, tetapi lebih menyenangkan kepada badan, ia mudah dipadam dan tidak berkerut.
Untuk memulakan, teruskan corak perlindungan masa hadapan untuk jadual. Untuk tujuan ini, anda boleh menggunakan penutup lama, atau jika ia tidak dipelihara, anda boleh membuat corak kain minyak. Untuk melakukan ini, ambil sekeping kain minyak yang sesuai dan pasangkannya ke kerusi. Kami menarik penanda dengan semua bahagian dan butir-butir kerusi di mana perlindungan masa depan akan dilampirkan. Seterusnya, kami memotong template dan sekali lagi memohonnya ke kerusi dan periksa semua bahagian yang sesuai dan bersesuaian dengan satu sama lain. Kemudian kita mengambil kain itu dan lipatnya separuh. Kami melampirkan penutup lama dari kerusi dan mula melingkari kain tersebut. Seterusnya, kami memotong corak dengan margin kecil untuk pemanis tiruan dan elaun sintetik untuk lipit.
sarung kusyen

Kami melakukan perkara yang sama dengan sintepon, hanya kami memotongnya dengan tegas mengikut corak.
sarung kusyen

Kami juga membuat corak bahagian belakang (1 bahagian) dan penutup sisi penutup (2 bahagian pada setiap sisi).
sarung kusyen

Menjahit penutup untuk meja makan anak-anak


Untuk memulakan, teruskan jahitan bahagian kecil penutup. Mari kita mulakan dengan mengikat sisi pengikat. Kami memotong butang rivet dari kes lama (atau menggunakan yang baru). Kami membuat lubang pada dua bahan kerja, kami memotongnya dengan jahitan zigzag atau jika terdapat overlock. Kami masukkan butang ke lubang yang terhasil dan menjahitnya. Seterusnya, kami menambah dua bahagian: satu tanpa butang dan yang lain dengan bahagian yang salah dari butang masuk ke dalam. Kami menyalakannya, dan pada akhirnya kami mendapat tempat sampingan sedemikian.
sarung kusyen

Kemudian kami menyediakan penutup penutup belakang. Kami membuat sempadan untuk potong untuk pemegang tempat duduk dan bahagian depan bahagian bawah.
sarung kusyen

Kami meneruskan menjahit penutup untuk meja itu sendiri. Sebagai permulaan, pada satu bahagian penutup kami melampirkan serta pada pengikat sebelah, butang untuk dilampirkan ke kerusi di bahagian bawah. Lipat kedua-dua bahagian dengan bahagian depan ke dalam, pinkan pengikat sisi siap ke tempat sambungan mereka dengan kerusi. Kami menjahit dalam jahitan biasa dari satu sisi pengapit kerusi ke yang lain, bahagian atas tidak perlu dijahit.Selepas jahitan zigzag, kami pasti memproses tepi kain yang dijahit.
sarung kusyen

Kami menghidupkan penutup di bahagian depan, licin dengan baik. Kami memasukkan corak dari winterizer tiruan di dalam dan untuk memperbaikinya, kami menjahit di sepanjang sisi dan bahagian bawah kerusi kerusi. Butiran boleh dilihat dalam gambar di bawah. Dan juga memotong lubang untuk bumper pelindung kerusi itu.
sarung kusyen

Seterusnya, kami membuat giliran potong untuk bumper itu, dan kami melancarkan kes dengan pemanis tiruan sintetik di bahagian atas (seperti pada kes lama). Kemudian kami membuat tanda pada penutup di bawah tali pinggang keledar dan, menggunakan kaki butang, menjahit tag di bawah tali pinggang. Selepas itu, ia tetap hanya untuk memotong kain itu.
sarung kusyen

Kami berpaling ke bahagian akhir menjahit penutup untuk meja makan anak-anak. Kami menjahit dua tepi bersama-sama, memproses tepi untuk ketepatan yang lebih besar jahitan dengan bantuan pita tepi. Inilah yang sepatutnya berlaku.
sarung kusyen

sarung kusyen

Seterusnya, menjahit pelindung penutup belakang. Kami melipat penutup dan corak tudung antara satu sama lain dengan bahagian hadapan dan jahitannya, memproses lipit dengan jahitan zigzag atau overlock. Kami menghidupkan penutup yang dihasilkan di bahagian depan.
sarung kusyen

Ia tetap hanya untuk membersihkan penutup kami dan meletakkannya di atas kerusi. Inilah hasilnya.

Kesimpulan pada kelas induk


Dalam kelas induk ini, menjahit penutup untuk meja makan digambarkan secara terperinci. Ia mengambil masa yang sangat sedikit untuk menjahitnya, dan kos kain itu tidak besar. Untuk membuat sampul pesanan adalah keseronokan yang mahal. Oleh itu, semua orang yang tahu bagaimana menjahit sekurang-kurangnya sedikit dan mencantikkan keranjang dengan mudah boleh menggembirakan anak mereka dengan penutup kerusi yang baru dan selesa. Nasib baik dalam proses kreatif.
sarung kusyen
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh