DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Hiasan ranggi
Halo, sayang pelawat laman web ini. Mainan ini akan dapat menghiasi bilik untuk percutian Tahun Baru, kerana apabila ia menyala, ia akan berkilau dan berkilau dengan semua warna pelangi. Kanak-kanak akan sangat menyukainya, dan untuk pengeluarannya, ia akan mengambil masa kira-kira dua minggu dan bahan dan alat berikut:

- Kadbod atau kertas putih (sesuai dalam format A4);
- gam;
- Rhinestones biru (2 buah.);
- Gunting (mudah untuk kertas);
- Gunting khas untuk logam;
- CD (sekitar 7 pcs.);
- Pengisi (bulu kapas);
- Pita merah;
- Cap dari botol minyak wangi (sebagai pendirian);
- Jarum dan benang;
- Pinser.

Inilah cara kerajinan selesai:
Hiasan hiasan

Pertama, kita perlu memotong empat angka sampel mainan dari kertas putih atau kadbod dan melekatkannya secara berpasangan. Ini memberikan ketahanan kepada dua bahagian. kraf. Selepas itu, kami melekatkannya bersama-sama di bahagian kepala dan ekor, dan kemudian gam di bahagian belakang dan leher, tetapi hanya dari bahagian dalam ke pinggir supaya angka itu menjadi tebal (anda boleh menggunakan pita pelekat di sini) tanpa menempelkan bahagian hadapan. Di bahagian depan, di antara kedua-dua angka ini, kita mesti membuat bahagian ketiga, menyambungkannya dan memberikan sebahagian besar kepada kerajinan.
Kita dapat angka berikut:
Hiasan hiasan

Hiasan hiasan

Selanjutnya, agar angka terhasil tidak kehilangan bentuk (berkedut), kita mesti mengisi dari dalam. Bulu kapas sesuai di sini, dan untuk kemudahan, anda boleh menggunakan pinset apabila memasukkannya ke bahagian jauh kraf:
Hiasan hiasan

Selepas angka tersebut diisi dengan kapas, lubang di dalamnya dari bawah perlu dimeteraikan. Ia boleh disisipkan dengan dua lapisan kertas baru, tetapi ia tidak diingini untuk menggunakan pita pelekat.
Seterusnya, kami mengambil topi dari botol minyak wangi dan membuat tiga pasang lubang di atasnya untuk melampirkan (hem) kepada angka kami:
Hiasan hiasan

Untuk menjadikannya lebih mudah untuk memasukkan jarum dengan benang di bahagian bawah penutup, anda boleh menggunakan pinset:
Hiasan hiasan

Inilah kraf yang kelihatan seperti menjahit pada topi itu:
Hiasan hiasan

Seterusnya, kami mengambil cakera padat, yang dengan bantuan gunting untuk logam perlu dipotong ke dalam banyak zarah yang berbeza saiz dan bentuk sewenang-wenangnya. Di atas kepala angka di kedua-dua belah pihak, anda perlu merapatkan satu rhinestone biru, yang akan berfungsi sebagai mata bagi mainan:
Hiasan hiasan

Anda boleh menggunakan cakera laser dalam pelbagai warna: kelabu, hijau dan ungu. Anda boleh "warna" kraf sewenang-wenangnya:
Hiasan hiasan

Sesetengah cakera merebak menjadi komponen apabila ia dipotong dan mereka perlu terpaku bersama-sama, dan beberapa cakera retak apabila dipotong. Ini sukar apabila bekerja dengan mereka, kerana anda perlu membelanjakan lebih banyak gam, dan anda juga perlu mempunyai gunting yang sangat baik atau gunting khas untuk logam.
Kraftangan penuangan boleh mengambil masa sehingga sepuluh hari. Pada akhir gluing, jika ekor mula bengkok dan jatuh (iaitu, ia telah kehilangan kekuatan dari keparahan zarah yang dilekatkan ke dalamnya dari cakera), maka ia boleh dielakkan ke bahagian serviks.
Hiasan hiasan

Untuk mengelakkan kerajinan dari berayun pada berdiri dan berdiri terus lurus, ia perlu dibungkus dengan sesuatu di kawasan jahit, contohnya, dengan beg plastik. Pakej ini boleh disembunyikan di belakang pita:
Hiasan hiasan

Sekiranya pita telah memotong bahagian runtuh, maka ia perlu dibakar dengan lebih ringan atau padanan.
Oleh itu kraf kami kelihatan di belakang:
Hiasan hiasan

Plot yang diikat dengan pakej boleh dihiasi dengan busur yang subur:
Hiasan hiasan

Jadi kraf yang dihasilkan kelihatan di sisi lain. Selepas itu, mainan kami akan siap. Ia boleh menjadi hiasan yang baik untuk percutian, yang mempunyai sifat reflektif. Dan selepas pembuatannya, kita akan dapat memberikan "kehidupan baru" kepada beberapa perkara yang akan kita buang:
Hiasan hiasan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh