DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Brickwork: tutup dinding blok cinder dengan bassoon sempit

Jika anda ingin membuat garaj atau rumah anda dibina daripada blok cinder lebih cantik dan menarik, maka ia boleh berhadapan dengan batu bata. Sebagai contoh, anda boleh mengambil "bassoon" sempit yang menghadap batu bata yang dibuat di bawah batu liar. Di samping itu, perlu menyediakan bahan (pasir, simen). Konsistensi mortar untuk kerja ini adalah seperti berikut: 1 baldi simen dalam 3 baldi pasir. Adalah lebih baik menggunakan pasir yang disaring melalui jaringan halus. Saya yakin dari pengalaman saya sendiri bahawa apabila batu kecil yang kecil dan tidak kecil dijumpai dalam penyelesaian, ini memerlukan masa dan sangat menjengkelkan. Anda boleh membuat anak anda sendiri. Untuk melakukan ini, empat papan telah ditebang dan mesh logam dipasang pada mereka.
Bagi pemotongan batu bata, saya tidak mengesyorkan memecahkan bata dengan tukul. Gunakan penggiling dengan cakera di atas batu. Sekiranya bahagian utama bata dipotong, sangat mudah untuk menanggalkan selebihnya. Tetapi kemahiran ini akan datang dalam perjalanan kerja. Mortar diletakkan pada bata dalam lapisan nipis, menggunakan templat atau dengan meletakkan rel 7mm persegi di tepi bata. Supaya penyelesaian itu tidak sampai ke pinggir batu 1 - 1.7 cm.

Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Oleh itu, jahitan kosong diperolehi, yang kelihatan lebih cantik. Di samping itu, adalah penting untuk memantau mortar supaya ia agak kaku, maka bata tidak akan terapung selepas batu. Tetapi berapa banyak air yang akan ditambah akan menjadi jelas semasa kerja. Sekiranya larutannya kering, masukkan air ke baldi dan campurkan.
Bata boleh digunakan dalam dua warna, kuning dan merah. Kawasan utama dihadapi dengan kuning, dan sisipan diperbuat daripada bata merah. Sebagai contoh, pintu atau tingkap boleh diserlahkan dengan warna merah. Kami meletakkan bata merah di sepanjang pintu: satu keseluruhan, separuh pada baris berikutnya, keseluruhan pada barisan ketiga, dan lain-lain.
Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Oleh kerana dinding tidak berterusan (terdapat pintu gerbang ke garaj pada satu dinding, pintu ke bilik melalui meter, dan tetingkap di sebelahnya), air mata dicipta di batu. Dalam kes ini, jangan meletakkan bata secara berasingan oleh serpihan. Ia adalah perlu untuk menarik garis memancing, lebih baik berwarna (hijau atau merah) di sepanjang baris keseluruhan. Garis memancing ditarik dari satu sudut dinding ke dinding yang lain selepas memeriksa dinding dengan tingkat bangunan secara menegak.
Mungkin ia akan berlaku bahawa di satu sudut akan terdapat satu lapisan penyelesaian yang nipis, dan di lapisan tebal yang lain di dasar. Oleh kerana terdapat perbezaan dalam asas dalam mana-mana, gunakan paras air atau laser untuk menyelaraskan dasar batu sebanyak mungkin. Apabila meletakkan batu bata pertama, cuba buat tahap keseluruhan keseluruhan batu secara mendatar. Ya, dengan cara itu, sebaiknya biarkan baris pertama batu bata kering dengan baik dan genggam, terutama jika terdapat lapisan mortar yang tebal di bawahnya.
Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Secara ideal, lebih baik untuk terus bekerja pada hari berikutnya. Kemudian barisan pertama tidak akan diselesaikan dan tidak berenang. Nah, ini adalah jika anda mengambil masa anda dalam kerja.
Untuk mengikat baris, anda boleh menggunakan dawai nipis, meletakkannya di jahitan antara bata, pada setiap baris ketiga atau keempat. Terima kasih kepada ini akan ada sedikit masalah pada masa akan datang. Dengan garisan peringkat atau tegak, anda perlu menyemak setiap sudut atau batu bata di mana baris berakhir (di sepanjang pintu atau pintu). Tetapi jika pintu ditetapkan sedikit bengkok dan bukan tahap, dan anda cuba meletakkan bata pada tahap sepanjang penyewaan, maka perbezaannya akan kelihatan jelek. Dalam kes ini, batu akan terapung pada pengkalan, atau sebaliknya, bergerak dari situ. Oleh itu, dalam kes sedemikian, adalah perlu untuk mencari jalan tengah. Dan untuk menjadi visual secara visual, anda perlu meletakkan bata menghadap sepanjang pengisian.
Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Menjejaki ketebalan jahitan menegak supaya ia bersamaan dengan ketinggian keseluruhan dinding. Iaitu, gunakan template yang sama (manik kaca, persegi).Untuk lebih baik mengukuhkan dinding, hubungkan pelapisan anda ke dinding utama rumah atau garaj. Untuk ini, sauh digunakan, yang dipasang di blok utama dinding utama, selepas itu wayar terikat kepadanya, yang diletakkan di sepanjang batu ke kanan dan kiri. Sekiranya terdapat ruang di antara pelapisan dan dinding blok cinder, jangan isi dengan mortar. Terdapat lapisan penebat panas. Walaupun terdapat banyak pendapat dan pertikaian dalam hal ini.
Bata meletakkan dengan bassoon sempit

Kembali
Komen (1)
  1. Vitya
    #1 Vitya Tetamu 21 Ogos 2017 10:46
    0
    Lihat di sini

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh