Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Memulihkan kerusi lama
Cantik, tahan lama dan murah perabot - Ini tidak dijumpai sekarang. Sekiranya anda memerlukan kerusi yang sama, dengan semua parameter ini, maka anda perlu sama sekali melakukannya sendiri, atau buat semula kerusi datuk yang kuat. Pilihan pertama adalah rumit dan tidak semua orang akan menguasainya, tetapi semua orang mampu mengubah kerusi lama dari pemuda kakek atau nenek anda. Kursi sebelum ini dibuat dengan niat baik, tetapi dari masa ke masa, penampilannya mungkin merosot, yang tidak menjejaskan kekuatannya. Mari kita bawa balik belia ke kerusi yang membosankan.
Memulihkan kerusi lama

Apa yang kita perlukan:
  • kerusi lama;
  • semburan boleh warna emas;
  • 8 skru;
  • berus logam;
  • kain pelapis.

Bagaimana kita akan membawa kecantikan kepada kerusi:
Memulihkan kerusi lama

1. Buka skru lama. Mereka perlu digantikan dengan yang baru, kerana pada masa itu mereka tidak dapat digunakan.
Memulihkan kerusi lama

2. Gunakan berus logam untuk menghilangkan karat, titisan cat lama dan bahan cemar lain.
Memulihkan kerusi lama

3. Goncangkan semburan dengan teliti dan tutup kerangka kerusi. Mematuhi arahan-arahan yang sesuai untuk digunakan, yang ditetapkan pada semburan boleh. Cat sangat diatomisasikan, jadi lebih baik menggunakan alat pernafasan atau topeng muka medis untuk mengelakkan cat masuk ke dalam badan. Tempat untuk lukisan mestilah dilindungi dengan teliti dengan filem supaya tidak mencemarkannya, atau dicat di mana jejak cat tidak penting. Ia perlu menutup bingkai dalam beberapa lapisan, membolehkan setiap lapisan kering dengan teliti. Masa pengeringan untuk setiap cat adalah individu dan bergantung kepada suhu bilik.
Memulihkan kerusi lama

4. kain upholstery anda boleh membeli atau menggunakan salah satu perkara yang tidak perlu. Dalam kes kami, ini meliputi sofa kusyen dari sofa lama. Keluarkan pelapis lama. Potong saiz yang dikehendaki dari penutup baru, menjahit dan letakkan di tempat duduk.
Memulihkan kerusi lama

5. Menggunakan skru, pasangkan kerusi pada bingkai.
Memulihkan kerusi lama

6. Operasi serupa dijalankan dengan bahagian belakang kerusi. Untuk bahagian belakang kerusi untuk duduk dengan indah dan ketat, anda perlu membetulkannya dengan stapler pembinaan.
Memulihkan kerusi lama

7. Pasang belakang kerusi ke kerangka.
Memulihkan kerusi lama

P.S. Kerusi itu bersedia untuk berkhidmat dengan setia selama lebih dari satu tahun. Harga isu adalah 55 hryvnias untuk semburan cat boleh.
Memulihkan kerusi lama

Memulihkan kerusi lama
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh