DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Beg musim sejuk" Dutik "
Beg musim sejuk berbeza dari musim panas. Ia adalah warna yang lebih sederhana, lebih praktikal. Ia sepatutnya selaras dengan pakaian musim sejuk yang hangat. Dan bahan yang dibuat beg itu diperlukan untuk melindungi kandungan dari kelembapan. Semua kriteria ini sesuai untuk beg Dutik. Jas hujan akan melindungi benda dari salji dan hujan. Dan beg itu adalah tambahan hebat kepada jaket "bengkak". Mungkin itulah sebabnya dia menjadi begitu popular musim ini. Kami menawarkan untuk menjahit beg sendiri.
beg dutik musim sejuk

Untuk melakukan ini, anda perlu:


  • kain hujan baju - 0.5 m;
  • winterizer sintetik empuk - 0.5 m;
  • zip - di sini 25 cm dalam produk siap.

beg dutik musim sejuk

Pesanan kerja


Dimensi yang ditunjukkan tanpa elaun jahitan!
1. Beg ini akan terdiri daripada empat bahagian dan pemegang jahit. Mula-mula kita memotong bahagian sampingan. Lebar dan ketinggian masing-masing, dimensi beg. Di sini: 130x160 cm. Pada masa yang sama, kita melengkapkan tepi atas, membuat peralihan yang lancar dari sisi beg ke bahagian atas. Langkah ini menjadikan beg kami sedikit seperti tong.
beg dutik musim sejuk

2. Butiran seterusnya adalah bahagian bawah beg. Kami memotong segi empat tepat dari kain rompi. Lebarnya sama dengan lebar bahagian sebelah (130 cm). Kami memilih Dina pada kehendak (di sini 25 cm).
beg dutik musim sejuk

3. Bahagian sampingan ialah segi empat tepat kain kain jas hujan (2 pcs.). Satu sisi - 25 cm (sama dengan panjang bahagian bawah). Bahagian kedua diukur oleh bahagian sampingan. Oleh kerana ia mempunyai bulat atas, cara paling mudah untuk mengukurnya adalah dengan pita pengukur. Dari sudut bawah bahagian ke bahagian tengah bahagian atas. Di sini ternyata 21 cm.
beg dutik musim sejuk

4. Dari poliester padding pada lapisan kami memotong butiran yang sama. Kami mengatur mereka agar pola pengancing kain lapisan harmoni berkenaan dengan reka bentuk keseluruhan beg. Kuadrat dapat secara rawak diposisikan pada sudut atau secara mendatar. Ia hanya perlu diingat bahawa penampilan produk akan bergantung pada ini.
beg dutik musim sejuk

5. Kami memotong butir-butir dari kain hujan dan kain musim sejuk tiruan di antara mereka dengan pin tailor.
beg dutik musim sejuk

6. Jahit mereka pada mesin taip. Untuk melakukan ini, letakkan garis di tempat lampiran pemanis sintetik ke kain lapisan. Ia boleh menjadi garis dan garisan terpaku.
beg dutik musim sejuk

7. Perkara utama adalah menduplikasi semuanya tanpa hilang sentimeter.
beg dutik musim sejuk

8. Oleh itu, di bahagian depan bahagian kami mendapat corak yang simetris.
beg dutik musim sejuk

9. Ini adalah bagaimana bahagian sampingan selesai.
beg dutik musim sejuk

10. Menempatkan beg bersama. Bahagian pertama dicincang bersama dengan pin tailor. Berkelip.
beg dutik musim sejuk

11. Daripada fabrik baju hujan kami memotong dua jalur untuk pen (di sini 12x60 cm). Dari winterizer sintetik pada lapisan - 6x60 cm (2 keping).
beg dutik musim sejuk

12. Kami membungkus pemanis sintetik dengan fabrik baju hujan, kami memotong.
beg dutik musim sejuk

13. Meletakkan garis. Anda boleh berganda.
beg dutik musim sejuk

14. Jahit pemegang dengan jahitan berganda.
beg dutik musim sejuk

15. Jahit di ritsleting.
beg dutik musim sejuk

Menggunakan poliester padding pada lapisan tidak membenarkan lapisan dalam beg. Dalam kes ini, anda hanya perlu memotong bahagian kain terbuka dengan trim serong. Tetapi jika anda mahu, anda boleh menjahit lapisan tambahan. Apabila menjahit beberapa poket kepadanya dan menjahitnya ke dalam beg bersama dengan ritsleting.
beg dutik musim sejuk

Adakah anda mahu menjahit beg anda sendiri?


Kembali
Komen (1)
  1. Maxim
    #1 Maxim Tetamu 27 Ogos 2018 09:04
    0
    Saiz beg tidak betul

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh