DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Kad Tahun Baru" Golden Cockerel "
Bahan yang digunakan:
  • Kertas tebal;
  • Berkilau;
  • Gam PVA;
  • Berus nipis;
  • Pisau alat tulis (atau sekurang-kurangnya pisau);
  • Klip kertas;
  • Pen atau pensil;
  • Spatula untuk percikan dengan berkilau (tip kuku digunakan di sini).

tahun baru kad keju emas

Pemilihan bahan


Kad buatan tangan bukan hanya sebahagian daripada hadiah, tetapi merupakan bukti pendekatan yang serius untuk memilih hadiah. Perkara-perkara semacam itu sentiasa individu dan unik. Oleh itu, adalah bernilai mempertimbangkan apa yang akan anda buat dari poskad. Sebagai asas, anda boleh menggunakan lembaran landskap mudah atau kertas dua sisi khas, yang dicat pada setiap sisi dalam warnanya sendiri. Saya ingin ambil perhatian bahawa poskad yang dibuat menggunakan teknik pemotongan keriting pada kertas sedemikian yang paling berkesan. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai peluang untuk membeli bahan tersebut, dan lembaran ringkas dari album untuk lukisan tidak cukup padat atau kelihatan terlalu mudah, anda boleh menggunakan kertas cat air, seperti yang dilakukan dalam bengkel ini.
Kertas cat air agak padat daripada lembaran lanskap, mempunyai struktur berliang yang menyenangkan dan, di samping itu, anda sendiri boleh melukisnya dalam warna yang berbeza, tanpa rasa takut ubah bentuk. Antara lain, memotong bahagian dari kertas tersebut agak mudah, tidak seperti kadbod yang terlalu padat untuk teknik ini.
Sparkle boleh diambil apa-apa, tetapi sebaiknya kecil atau sederhana. Gabungan beberapa warna akan kelihatan cantik. Jangan lupa bahawa simbol 2017 adalah ayam jantan yang berapi-api, jadi kami memilih skema warna yang sesuai. Di samping itu, untuk spangle, kita memerlukan spatula atau sesuatu yang mudah untuk mencurahkannya dengan lembut di atas kertas.
Gam PVA hendaklah cukup tebal dan tidak tersebar, dan berus untuk memohon ia sepatutnya cukup nipis supaya mungkin untuk menggunakan corak yang dimaksudkan.
Saya juga ingin mengatakan tentang pisau untuk memotong. Ia adalah yang terbaik untuk menggunakan mock-up khas, tetapi juga perkeranian mudah, atau bahkan bilah daripadanya, akan dilakukan. Walau bagaimanapun, menggunakan pisau tanpa pisau agak traumatik dan jika ia berlaku, pisau pecah, dan anda segera perlu memotongnya, berhati-hati!

Kemajuan kerja


Untuk memulakan, kami tampil dan lukiskan gambar yang sesuai atau cetak di kertas pejabat biasa.
tahun baru kad keju emas

Kemudian kami menyediakan asas untuk poskad. Untuk melakukan ini, ambil kertas dengan saiz yang sesuai, bengkokkannya dengan separuh, dan jika perlu, potong gunting ringkas atau keriting.
Selepas itu, corak yang dihasilkan dipasang dengan tetap pada kad.
tahun baru kad keju emas

Kami menetas kawasan pemotongan, berhati-hati memeriksa supaya tidak memotong kelebihannya.
tahun baru kad keju emas

Mendapatkan potongan. Sememangnya, anda perlu melakukan semua ini semasa duduk di meja dengan pencahayaan yang baik dan meletakkan papan kayu atau majalah lama di bawah poskad.
tahun baru kad keju emas

Kami mengalihkan pengapit, dengan hati-hati memisahkan lembaran dengan gambar dari kad pos, memerah unsur yang diterima.
tahun baru kad keju emas

Kami menghasilkan corak untuk memohon berkilau, sapatkan gam di kawasan terpilih dengan berus nipis.
tahun baru kad keju emas

Menggunakan spatula atau alat yang diperbaiki, kami taburkan jubin warna yang berbeza seli. Ia adalah sangat mudah untuk melakukan ini pada kertas kosong, maka berkilau tambahan hanya boleh digoncang kembali ke dalam balang.
tahun baru kad keju emas

tahun baru kad keju emas

Adakah anda akan memberi kad pada malam tahun baru kepada keluarga dan rakan-rakan anda?


Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh