DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Halo, sayang pelawat laman web ini. Tahun 2017 baru menghampiri, penaung yang mengikut kalendar Timur adalah Ayam. Bersedia untuk memenuhi percutian ini, anda boleh membeli atau menjahit mainan lembut dalam bentuk burung ini.
Kami mendapat dua ayam mainan seperti:

Ayam mainan


Untuk membuat mainan ini, kami perlu: kain kuning (dari viscose), kain putih (tidak runtuh selepas memotong), benang kuning dan putih dengan jarum, gunting, sampel kadbod, pengisi (kain kapas atau winterizer sintetik) , kepingan kadbod kertas merah dan kuning, pita pita, pinset dan jarum jahitan untuk menusuk.

Ayam mainan


Bermula kerja, dari tiga lapisan kertas putih kami melekatkan sampel padat sampel, sedikit meningkatkan saiznya:

Ayam mainan


Seterusnya, kami mengambil kain viscose kuning dan, lipat dua, pinkan sampel ini kepadanya dengan bantuan jarum menusuk:

Ayam mainan


Setelah memotong dua butiran mainan masa depan dari kain dengan lekapan sedikit dari sampel, kami menjahit (mendung) bahagian-bahagian ini di depan, dari leher ke bahagian bawah. Untuk membuat satu sayap, kita memerlukan dua helai kain, atas dan bawah, dan di antara mereka kita boleh meletakkan sampel kadbod yang ditutupi dengan pita (jika tidak ada kain putih). Agar mainan selesai untuk kekal dalam kedudukan berdiri, kami memotong sekeping bujur tambahan dengan hujung yang tajam:

Ayam mainan


Seterusnya, kami mengukir corak terbuka di bahagian leher, sayap dan ekor pada butiran mainan masa depan. Anda boleh memotong angka kerang dari kadbod merah dan tampal di atasnya dengan pita di kedua sisi (jika tidak ada kain merah), kemudian menjahitnya. Pada mulanya, kami ingin membuat "dagu" merah (cincin telinga) untuk mainan masa depan, dan jadi kami membuat mereka terlebih dahulu; tetapi sedikit kemudian ternyata bahawa tanpa mereka mainan kelihatan baik.

Ayam mainan


Dari kadbod terpaku kuning ditutup dengan pita pita, kami memotong paruh:

Ayam mainan


Kita perlu menjahit paruh ini kepada tokoh itu bersama-sama dengan sikat dan mata - manik; dan ia akan menjadi lebih mudah untuk menjahit mereka sementara ia tidak dipenuhi dengan kapas. Di kawasan dengan garis leher, anda perlu melampirkan kain putih dan menjahit dua bahagian mainan (kanan dan kiri):

Ayam mainan


Seterusnya, kami menjahit sayap dan membuat lipit di seksyen membujur di antara ekor dan tongkol mainan masa depan supaya apabila mainan dipenuhi dengan kapas, ia tidak dapat keluar melalui tepi potong. Selepas itu, menggunakan pinset, kami mengisi mainan dengan kapas:

Ayam mainan


Seterusnya, kami mengambil bahagian bujur dengan hujung tajam dan menjahitnya di bahagian bawah, sambil melakukan lipit di dalamnya:

Ayam mainan


Selepas itu, mainan pertama kami siap:

Ayam mainan


Kini kami membuat pembuatan mainan kedua dari kain putih dan kuning. Pertama, kami mengambil kain kuning dan, lipat dalam dua, kami memasukkan sampel kadbod kepadanya:

Ayam mainan


Kemudian kami memotong sampel ini dari kain dengan lekukan sedikit:

Ayam mainan


Selepas itu, kita sapukan sampel yang dipotong kepada kain putih, juga dilipat dua, dan potong:

Ayam mainan

Ayam mainan


Kami meletakkan bahagian-bahagian potong di kedua-dua sisi, membentuk dua bahagian mainan masa depan dan memotong corak terbuka pada mereka:

Ayam mainan


Seterusnya, ke bahagian atas setiap sisi, kami menjahit pada mata manik, dengan itu menjahit bersama dua lapisan kain di setiap sisi, selepas itu kami perlu melipat sisi ini di sepanjang pinggir, melampirkan kerang dengan paruh:

Ayam mainan


Selepas itu, kita menutup butiran sayap.Apabila mereka sudah siap, mereka perlu dijahit:

Ayam mainan


Sekarang kita membungkus butir-butir badan di depan, hanya meninggalkan bahagian bujur dari bahagian bawah yang tidak dijahit untuk mengisi mainan dengan kapas.
Apabila mengisi kapas dengan bahagian mainan yang sangat sempit, anda boleh menggunakan pinset:

Ayam mainan


Seterusnya, kami memotong dua angka bujur dengan hujung yang tajam, yang perlu dijahit dari bawah untuk memberi kraf selesai kemampuan untuk kekal dalam kedudukan berdiri:

Ayam mainan


Butiran dua bujur ini, kuning dan putih, kita perlu melipat satu ke yang lain dan menjahit sedemikian rupa sehingga jahitan kekal di dalamnya:

Ayam mainan


Selepas kerja-kerja di kedua-dua bahagian ini selesai, mainan kedua kami akan siap:

Ayam mainan


Seperti mainan pertama, ia mempunyai keupayaan untuk terus tegak:

Ayam mainan


Nampaknya kita ternyata lebih cantik daripada yang pertama. Berikut adalah kedua-dua mainan kami. Selepas itu, segala-galanya, mainan kami siap:

Ayam mainan


Yang ikhlas, Vorobyov Dinara.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh