DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Buat sendiri pam untuk CBO

Nah, apa itu CBO, saya fikir ada yang meneka - ini adalah sistem penyejukan air. Apa itu pam ? - Ini adalah pam yang menjadikan penyejuk beredar melalui sistem. Dalam artikel saya akan memberitahu anda satu contoh pam buatan sendiri.

Enjin pam buatan kami adalah lebih sejuk. Saya mengambil standard 60 mm. dan untuk arus 300 mA saya menasihatkan anda untuk mengambil 120mm sejuk dengan arus maksimum untuk hasil biasa!

Mari mulakan. Pertama, putar selongsong dan sayap luarnya. Lihat gambar. Kemudian kami akan menariknya ke dalam 6 bahagian untuk kemudian melekat pendesaknya.
 

Lambang dengan sealant atau epoxy segala-galanya di mana air atau penyejuk boleh mendapatkan, kerana sejuk kita akan sepenuhnya direndam dalam cecair.


Dari topi biru dari pegangan, saya memotong pendesak. Dan menyekatnya.


Seterusnya, anda perlu mengambil kapal di sepanjang diameter enjin kami dan lampirkan di sana dengan gam. Lihat foto.


Output wayar dilapisi dengan sealant. Kami melakukan segala-galanya tanpa jurang.


Melekat di atas penutup telus dengan lubang di tengah - ini akan menjadi pintu masuk air. Tiub di sisinya adalah pintu keluar.
Sumber:
Kembali
Komen (8)
 1. sht @ ket
  #1 sht @ ket Tetamu 2 Disember 2011 10:11
  4
  hanya seolah-olah saya bahawa jika anda menukar arah bilah kesannya akan lebih baik ... [color = yellow] mengenyit
 2. samodelk
  #2 samodelk Tetamu 4 Januari 2012 18:28
  0
  Ia tidak lebih baik, kerana melalui bahagian bawah bilah, air akan ditangkap dan pagan diperah
 3. Sizak
  #3 Sizak Tetamu 10 November 2013 17:01
  0
  Tidak benar-benar saya suka bahawa ia perlu untuk memecahkan lebih sejuk.
 4. nik
  #4 nik Tetamu 15 Januari 2014 23:16
  1
  dan ia tidak akan jeda dalam sehari mengenyit
 5. Vlad
  #5 Vlad Tetamu 9 Mac 2014 01:36
  0
  Idea ini bukan asal, saya fikir sendiri - untuk pancutan air, pam diperlukan, jika mungkin secara percuma ... Saya menggunakan pisau yang dipangkas pada sayap - mereka sedikit melengkung. Plastik penyejuk meleleh dengan besi pematerian, jadi saya membuat semua sambungan tanpa gam, dengan besi pematerian. Bottom line: Ketinggian bilah perlu dikurangkan kepada 5 mm, kerana pemutar telah dibendung dengan kuat ke atas air, kecenderungan bilah juga meningkat - seperti dalam angka, hanya hujung, bermula di pinggir hadapan satu bilah, hujung di tepi belakang pisau bersebelahan. Ketinggian lajur air telah meningkat, tetapi ini tidak cukup - sejuk mempunyai motor yang lemah. Akibatnya, dia mengambil motor dari perakam pita LPM, memanjangkan batang sehingga motor lebih tinggi daripada paras air. Kemudian hanya pam ini bekerja dengan cekap! Hanya bising, kerana motor itu mengumpul ...
 6. Siphon
  #6 Siphon Tetamu 19 Ogos 2015 19:27
  2
  Bebek tiub output anda sedang mencari arah yang salah :))) Gee-Gee. Saya perlu melihat aliran air, dan tidak timbul. Uh ...
 7. Alexander
  #7 Alexander Tetamu 18 Februari 2016 15:32
  1
  Idea ini tidak buruk, tetapi tidak setiap peminat (walaupun 120mm) benar-benar boleh mengepam air. Selalunya, dia hanya akan mencambuk di dalamnya. Atau aliran melalui ia akan menjadi minimum, tidak ada apa-apa untuk bercakap tentang tekanan. Lebih mudah untuk membeli pam untuk minifunders, kerana rantai mereka dipetik untuk penggunaan air mana-mana. Oleh itu pada masa yang sama anda akan mendapat produk siap dan 100% yang bekerja, dan harganya tidak lebih daripada yang sama dengan 120mm.
 8. Guest Pavel
  #8 Guest Pavel Tetamu 15 Mac, 2019 11:52
  0
  Guys, ada satu idea untuk menggunakan meter air dengan mana-mana motor. bagaimana kita akan cuba?

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh