DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Bagaimana untuk membuat gelang dari pin
Apabila hari-hari berawan kelabu datang, saya ingin bersorak, walaupun dengan warna-warna terang dalam perhiasan! Cerah, kuning seperti matahari, gelang berwarna-warni - ia segera membuat anda hidup dan tersenyum. Lebih-lebih lagi, untuk melakukannya dengan mudah dan tidak lama - boleh dilakukan pada waktu petang.

Cara membuat gelang dari pin


Anda perlu:
Pins - 35-40 pcs. (ini adalah 4 set) 3,5 cm panjang - terkecil;
Benang elastik;
Manik-manik besar 2 warna: kuning legam kuning dan hijau dan berukuran sederhana oren.

1) Ukur benang gusi - panjangnya harus bergigi ganda pergelangan tangan, ditambah 3 cm pada setiap sisi tali leher.

Cara membuat gelang dari pin


2) Kami memulakan koleksi gelang itu. Untuk melakukan ini, senar gusi pada benang gusi, meninggalkan hujung yang sama benang gusi pada kedua-dua belah pihak.

Cara membuat gelang dari pin


3) Rentetan manik-manik dan manik-manik pada pin, bergantian warna. Kemudian kita memerah selak pin dengan tang supaya jarum tidak muncul semasa memakai gelang.
String pin, kemudian seretkan manik pada setiap sisi dan sekali lagi pin. Gelang akan menjadi lebih cantik jika anda menukar selekoh pin dari pelbagai gelang, seperti yang dapat dilihat dalam foto.

Cara membuat gelang dari pin


4) Kami melengkapkan gelang kami. Untuk melakukan ini, benang ujung benang gusi dari pin terakhir melalui lubang pin pertama dan mengikatnya menjadi dua knot.

Cara membuat gelang dari pin


5) Kami cuba di tangan dan melihat bahawa gelang itu sesuai dengan ketat di tangan tanpa jurang dan lubang, tidak merayap di pergelangan tangan. Sekiranya tidak ada pin secukupnya, kami melepaskan gelang itu, tambah pin dan padamnya secara tetap pada 3 knot. Juga, untuk kebolehpercayaan gelang yang lebih besar, anda boleh lulus jalur elastik yang lebar 2.5-3 cm antara pin antara pin dan menjahit hujungnya.

Cara membuat gelang dari pin
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh