Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Taman dalam periuk
Taman periuk

Taman periuk

Tidak lama dahulu, garis muncul untuk merancang tumbuhan dalaman dalam bentuk taman pasu. Ia ternyata sejenis reka bentuk landskap dalam miniatur. Idea ini menarik dan mempunyai perkembangan yang agak pelbagai. Kerja-kerja para tuan adalah sangat mengagumkan, kerana tumbuhan dan miniatur bangunan dan penduduk tadika ini dipilih dengan penuh perhatian dan pengiraan, supaya komposisi selesai menyerupai bingkai dari filem atau panorama tiga dimensi sebuah halaman kecil, tadika, plot dengan sebuah pondok atau sebuah istana. Hasrat untuk aktiviti ini merangsang untuk mencapai kecemerlangan. Tetapi, seperti mana-mana perniagaan, anda perlu bermula di suatu tempat.
Mari cuba mencipta taman kecil di dalam periuk dengan rumah menara kecil dan kucing merah.
Taman periuk

Pelaksanaan pelan ini berlaku dalam dua tahap: pertama - menanam dan menanam tanaman, yang kedua - reka bentuk landskap pasu.

Peringkat pertama.
Untuk kerja, kami tidak akan menggunakan periuk bunga biasa, tetapi bekas plastik yang panjang. Dalam kes kami, dari bawah ais krim. Mangkuk dan mangkuk juga sesuai, adalah perlu bahawa permukaan tanah menjadi lebih besar daripada periuk biasa, tetapi pada masa yang sama periuk tidak terlalu besar.
Taman periuk

Kami memilih tanaman hidup untuk ditanam. Pilihan terbaik ialah succulents. Mereka tidak berkembang begitu cepat dan tidak terlalu aneh. Kami membeli tanah yang sesuai dan menanam keratan kecil. Dalam kes kami, ini adalah Gasteria, variegato peperomia, peperomia ampelous, Kalanch diukir. Kami menanam dan meninggalkan tumbuh-tumbuhan supaya mereka dapat akar dengan betul. Biasanya ini tidak melebihi sebulan.
Taman periuk

Taman periuk


Peringkat kedua.
Untuk merancang periuk, kami menggunakan kaedah penutup dirajut. Dari benang dobel yang tebal, kami bersatu dalam bulatan bahagian luar penanam, yang akan menutup bekas plastik. Kami bermula dengan rantai VP, yang kemudiannya kami ikut dalam bulatan di sekitar saiz plastik boleh. Kami mengakhiri dengan sisi tebal, yang perlu menutup tepi bekas.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Kini kami sedang menyiapkan pengisian tadika dengan objek. Untuk menguji pena di perancah mikro, kami akan melakukan unsur-unsur yang mudah: rumah kastil dari botol plastik, kucing dari gabus dari champagne dan rama-rama yang melambung tinggi.

Rumah yang diperbuat daripada botol plastik.
Anda perlu: botol plastik kecil, cat akrilik atau kuku kuku, tudung untuk air tandas atau sesuatu yang sesuai untuk bahagian atas bumbung, pelekat mencairkan panas, penanda kekal.
Taman periuk

Taman periuk

Kami menanam botol pada ketinggian yang sesuai, supaya apabila dipasang di dalam periuk, ia kelihatan jelas. Kami menarik permukaan kontur tingkap dan pintu rumah. Kami menggunakan cat akrilik atau varnis, lakarkan permukaan plastik dengan lapisan padat.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Untuk tingkap, lebih baik memilih cat lut. Bahagian atas rumah menara dihiasi dengan top plastik. Anda boleh menambah hiasan atau mesh asli dari botol minyak wangi untuknya. Kami cat atau sebaliknya, tinggalkannya dalam bentuk asalnya. Menggunakan gam panas kami menyambungkan unsur-unsur ini.

Menarik rama-rama.
Anda perlu: kayu kayu nipis, botol plastik, kuku berwarna terang, penanda kekal hitam, gam panas.
Dari pecahan botol plastik mengikut templat, potong garis besar rama-rama. Kami cat dengan varnis, dalam pelbagai warna, kering, kami sekali lagi berkeliling dengan kontur hitam di atas.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Menggunakan pelekat panas-mencair, kami melampirkan rama-rama ke batang kayu. Dalam kes ini, ranting willow kering digunakan. Kita melekat tongkat ke tanah sehingga mereka berhenti, supaya mereka stabil.Unsur-unsur sedemikian boleh menjadi sokongan tambahan untuk tumbuhan yang tumbuh.

Kucing.
Ia tetap menambah Kotofey kucing kepada komposisi. Anda perlu: gabus champagne, serbet bukan tenunan yang padat warna merah, mata palsu, bola longgokan lembut (dijual secara berasingan atau dalam kit jahitan).
Taman periuk

Taman periuk

Strip jalur dari serbet, setelah sebelumnya mengukur panjang yang diperlukan. Dua jalur akan menjadi cakar, satu ekor. Menggunakan pistol haba, gamkan jalur: cakar di sekitar gabus, ekor ke belakang. Kami melekatkan pipi lembut dan mata dengan gam panas, dan lukiskan kumis, hidung dan mulut dengan penanda.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Oleh kerana kucing mengandungi bahagian kain, ia tidak boleh diletakkan di dalam tanah, ia akan retak, menjadi kotor. Oleh itu, Kotofey akan duduk di penyumbatan, iaitu. di tepi mangkuk. Untuk membetulkannya di sana, kami menggunakan potongan jalur dari botol plastik telus. Dia tidak akan kelihatan lagi. Kami gam kucing dan mengisi jalur untuk penutup rajutan di atas mangkuk.
Taman periuk

Taman periuk


Bunga untuk hiasan.
Untuk memberi komposisi sedikit kegilaan, kami menambah beberapa butiran kepadanya, sebagai contoh, bunga dari kertas foil. Di sini anda boleh melakukan semua yang fantasized.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Dalam kes kami, tulip dibuat origamiyang pada batang kayu nipis diletakkan satu sisi mangkuk.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Berikut adalah satu komposisi pada akhirnya. Perlindungan dirajut boleh dikeluarkan dan dibasuh, unsur-unsur jahit boleh digantikan dengan orang lain. Apabila tumbuhan hidup berkembang, ulangi produk dalam versi baru.
Taman periuk

Taman periuk

Taman periuk

Menggunakan pengalaman pertama reka bentuk microlandscape tersebut, anda boleh beralih ke bentuk lain dan tahap pelaksanaan.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh