DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Bengkel kuda kopi diperbuat daripada kain
Seperti cenderahati kecil dibuat menggunakan teknik mainan kopi.
kain kopi kain

Untuk kerja kami mengambil bahan:
- kopi segera.
- gam PVA.
- kain putih yang padat.
- mesin jahit.
- jarum dengan benang.
- gunting.
- berus nipis.
- cat akrilik.
- benang untuk mane.
- lace nipis.
- pensil.
- pena helium hitam.
- Pengisi untuk mainan.
Sebelum memulakan kerja, anda harus melukis templat untuk angka kuda dan muncungnya. Ketinggian mainan adalah 12 cm dan lebarnya adalah 7.5 cm. Selain itu, telinga kecil dalam bentuk segi tiga diperlukan.
kain kopi kain

Kemudian, mengikut templat selesai, kami menggariskan kontur pada kain dengan pensil. Dan ia perlu dilipat dalam dua lapisan.
kain kopi kain

Seterusnya, kami menjahit mesin jahit sepanjang garis yang dirancang, kami hanya meninggalkan tempat di mana kami akan menghidupkan mainan. Pada badan, ini akan menjadi segmen 2 cm di kawasan ekor. Dan di telinga kami meninggalkan pangkal segitiga tidak berwayar. Apabila memotong kosong, anda juga boleh meninggalkan kain lebih di tempat-tempat untuk eversi.
kain kopi kain

Kami beralih ke penyongsangan dan supaya lengkungnya adalah lebih baik, ia perlu membuat takik kecil dengan gunting di bahagian yang salah di tempat yang rumit. Kami berhati-hati untuk tidak merosakkan jahitan utama itu sendiri.
kain kopi kain

Apabila segala-galanya dipintal dengan kemas, kami terus mengisi pangkalan kuda dengan pengisi apa pun.
kain kopi kain

kain kopi kain

Seterusnya, kami akan melampirkan gelung dari tali nipis untuk menggantung mainan. Dan berhati-hati mengikat segmen yang tidak lagi diperlukan. Kemudian, dengan jahitan kecil, pasangkan telinga ke badan. Dan kami memprosesnya dengan gam PVA.
kain kopi kain

Walaupun telinga kering, mula menyediakan penyelesaian kopi untuk memproses mainan. Dalam bekas yang kecil, kita dapati campuran 1 sudu kopi, dua bahagian gam PVA dan 6 sudu air suam. Untuk bau yang menyenangkan, anda boleh menambah kayu manis dan vanili seperti yang anda mahukan. Campurkan dengan baik dan beri kuda kami sepenuhnya.
kain kopi kain

Kaedah pengeringan juga boleh berbeza. Perkara utama ialah kita terus bekerja dengan mainan kering. Dengan pensil, lukis kontur pada muka dan susunkan hati kecil di seluruh badan. Semua lukisan ini boleh diubah mengikut budi bicara anda.
kain kopi kain

Apabila kita suka lakaran mainan masa depan, kita melingkari pola ini dengan pena helium.
kain kopi kain

Sekarang pergi ke rambut. Kami menggunakan 12 keping benang masak sebanyak 23 sm setiap satu. Kami mengambil dua segmen, kali ganda sebanyak 3 kali. Dengan setiap tambahan, kami memotong lipatan benang.
kain kopi kain

Dan kami menjahit satu bundle kecil dengan jarum dan benang di tengah dan tegas membetulkannya.
kain kopi kain

Kemudian, tanpa memotong benang, kami meletakkan bungkusan ini di kepala mainan, di antara telinga dan memperbaikinya. Ternyata bangsat.
kain kopi kain

Terdapat 5 berkas seperti itu. Mengedarkannya lebih rendah ke seluruh leher.
kain kopi kain

Dan bagi ekor satu pelacakan benang akan cukup. Lipat, pasangkan dengan jarum dan jahit di tempat yang betul. Dan panjang ekor boleh dilaraskan seperti yang dikehendaki.
kain kopi kain

Sekarang kita berpindah ke pewarna. Hati akan merah dan lidah. Mata biru menarik mata, tambah cat hitam dan putih. Dan beri masa untuk kering.
kain kopi kain

Apabila segala-galanya kering, teruskan bekerja. Anda perlu sekali lagi menarik semua kontur dengan pen dan meletakkan kemuncak putih pada murid. Kami menarik jalur di tengah-tengah hati, seolah-olah mereka memukul. Kuda sudah siap.
kain kopi kain

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh