DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Bengkel menghias cawan yang unik
Selalunya, anda perlu memberi sesuatu yang tidak terlalu mahal, tetapi pada masa yang sama dengan segenap hatimu dan dengan cinta. Pada saat-saat semacam itu, anda perlu memikirkan soalan: apa yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri? Lagipun, yang paling sayang kepada hati hadiah - Ini adalah hadiah yang dibuat dengan tangan.
Pilihan yang bagus untuk hadiah untuk Tahun Baru, sebagai contoh, untuk seluruh keluarga, atau untuk hari semua pencinta, untuk pasangan dan untuk banyak cuti lain - cawan. Ini adalah perkara di dalam rumah yang selalu diperlukan dalam kehidupan seharian dan digunakan setiap hari. Dan yang paling penting - anda boleh mengejutkan mana-mana orang dengan hadiah sedemikian, dan sangat mudah dan tidak mahal.
Semua yang diperlukan untuk membuat cawan unik adalah:
- Cawan putih biasa yang dibeli di mana-mana kedai serbaneka (bahan tidak penting). Kos cawan sedemikian tidak melebihi 500 rubel;
- plat, besar atau kuali yang besar (yang bukan kasihan untuk merosakkan);
- pengilat kuku berwarna. Syarikat-syarikat dan warna-warna yang sangat berbeza untuk setiap rasa;
- penghilang cat kuku dan beberapa pad kapas.
1. Jadi, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah dengan teliti membasuh cawan yang dihiasi dengan sabun dan lap kering.
hiasan cawan yang unik

2. Tuang air ke dalam periuk atau bekas lain. Air perlu berada di tahap yang, meletakkan cawan dalam kuali, ia harus berdiri daripada berenang, tetapi pada masa yang sama, paras air tidak boleh sampai ke puncak cawan.
hiasan cawan yang unik

3. Sediakan dan buka varnis yang anda mahu gunakan. Contohnya 5 warna yang berbeza. Merapatkan setiap varnis ke dalam air beberapa titik dalam arah yang berbeza, tetapi lebih dekat dengan pusat.
hiasan cawan yang unik

hiasan cawan yang unik

hiasan cawan yang unik

4. Sapukan cawan di tengah-tengah kluster varnis dan buat beberapa gerakan bulat, pergerakan atas dan ke bawah. Di sini anda perlu memasukkan fantasi.
hiasan cawan yang unik

5. Keluarkan cawan dari air dan pasangkannya, biarkan ia kering selama 24 jam.
hiasan cawan yang unik

6. Setelah cawan telah kering, lapkan varnis yang tidak perlu dari bahagian bawah cawan. Anda juga boleh membetulkan gambar, mengeluarkan elemen yang tidak perlu, penghilang kuku kuku.
hiasan cawan yang unik

Selesai! Cawan yang indah, cerah dan paling unik sebagai hadiah sedang menunggu untuk majlis yang tepat! Yang penting untuk diingat: adalah lebih baik bahawa kawasan menghias dengan varnis tidak sampai ke tempat di cawan yang disentuh oleh bibir. Dan cawan seperti ini tidak mencukupi mesin basuh pinggan mangkuk! Hanya tangan. Kesan ke atas mereka dari span untuk membasuh pinggan sangat selamat, dan mesin basuh pinggan mangkuk dalam beberapa langkah akan merosakkan keseluruhan gambar. Pada masa ini, anda boleh memberitahu penerima hadiah dalam bentuk komik pada masa penghantaran, atau menulis tentangnya dalam kad pos kecil yang akan lengkap dengan hadiah utama.
Kembali
Komen (2)
 1. _SuNNy_
  #1 _SuNNy_ Tetamu 7 Ogos 2017 11:35
  0
  Ternyata sangat indah) mangkuk dengan varnis, ke mana mereka mencelupkan cawan, mungkin masuk ke dalam tong. Tapi hasilnya menyenangkan mata!
  1. nofantazy
   #2 nofantazy Tetamu 22 Julai 2019 19:12
   0
   Letakkan beg plastik dalam mangkuk, dan tuangkan air ke dalamnya

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh