DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Perhiasan rambut" Poppies "
Perhiasan permata ini diperbuat daripada reben satin. Pengeluaran tidak rumit, tanpa alat khas.
perhiasan rambut maki

Untuk kerja, sediakan:
- reben satin merah 5 cm lebar.
- dua kili benang untuk jahit hitam dan biru.
- sedikit reben hijau 2.5 cm.
- jarum dengan benang.
- lebih ringan.
- gunting.
- enam daun.
- gam "moment".
- dua jalur elastik untuk rambut.
- sekeping kain padat.
- pembetulan untuk kertas.
- sedikit winterizer sintetik atau bulu kapas.

Dan mulakan dengan reben merah. Potong segi empat hingga 5 cm 22 keping.
perhiasan rambut maki

Dari ruang kosong ini, anda perlu membuat kelopak bunga. Anda perlu pusingan dua sudut atas setiap persegi, dan bahagian bawah harus dipotong pada sudut, dari tengah ke atas.
perhiasan rambut maki

Kemudian anda harus merawat semua bahagian dengan lebih ringan. Ia mesti dibangkitkan dengan berhati-hati agar tidak mencairkan pita itu. Dan kemudian, kami akan memberikan kelopak sama bentuk baru dengan ringan yang sama. Ia adalah perlu untuk membuat tepi beralun di sepanjang bulat kelopak. Kami membawa nyala api di bawah pita selama satu saat dan mengeluarkannya. Dan di tempat ini dengan jari anda, kami membuat gerakan sebagai jurang. Dua jari menurunkan kain, dan di sebelah yang lain kami mengarahkan pita itu. Hasilnya adalah gelombang kecil di sepanjang tepi kelopak. Dan pada satu benda kerja, tiga kelainan itu mesti dilakukan.
perhiasan rambut maki

Kami memproses semua kelopak dengan berhati-hati.
perhiasan rambut maki

Sekarang ambil warna hijau Lena dan potong dua kotak, kemudian pusingan sudut dan proses tepi dengan lebih ringan.
perhiasan rambut maki

Di samping itu, dua lagi cawan kertas tebal atau kadbod diperlukan. Mereka mudah dipotong dari 1 cm persegi.
perhiasan rambut maki

Dari kalangan hijau kita akan membuat kotak poppy. Pertama, dengan jarum thread hitam, kami melewati jahitan kecil di sepanjang pinggir bulatan dan mengetatkan bahan kerja sedikit. Dan kami mengisi pendalaman yang dihasilkan dengan winterizer sintetik atau sekeping bulu kapas.
perhiasan rambut maki

Dan di atas pengisi kami mempunyai bulatan yang ketat. Hanya dengan itu kita mengetatkan benang pada pita dan mengikatnya dengan baik. Kemudian, di atas bola yang dihasilkan, kami membuat beberapa lilitan, sehingga kesan kepingan seperti oren. Hanya anda perlu membuat persimpangan di tengah peti popi yang dihasilkan. Dan bahagian bawah ini akan rata kerana bulatan yang ketat.
perhiasan rambut maki

Sekarang kita perlu stamen, yang akan kita buat benang. Kami mengambil dua gegelung biru dan hitam dan hanya membungkusnya dengan dua jari tangan kami. Kami membuat 30 revolusi dan mengeluarkan rasuk tanpa memotongnya. Kosong itu perlu dibuat 4 buah.
perhiasan rambut maki

Sekarang anda perlu meletakkan dua tandan untuk satu poppy, kedudukan supaya terdapat pertengahan yang sama.
perhiasan rambut maki

Selanjutnya, bahagian bawah kotak poppy hijau dilincirkan dengan baik dengan gam dan digunakan di tengah-tengah benang yang dilipat. Lem semua benang yang ketat. Dan apabila semua ini mengeringkan dengan baik, anda boleh memotong benang yang dilipat dan memangkasnya dalam bulatan berhampiran kotak biji popi.
perhiasan rambut maki

Kini kembali ke kelopak bunga. Kami mengambil 5 keping dan mengaturnya secara berturut-turut, sedikit memohon satu kelopak yang lain. Kemudian kita lulus dengan jarum dan benang ke jahitan kecil di sepanjang bahagian bawah kelopak.
perhiasan rambut maki

Dan kemudian kita menyambung elemen pertama dan terakhir dan mengetatkan thread. Ia menjadikan bulatan kelopak 5 bahagian. Baris kedua bunga akan menjadi 6 kelopak. Poppy kami terdiri daripada dua baris.
perhiasan rambut maki

Ia tetap hanya untuk mengumpul bunga. Ambil bulatan besar, gam yang kecil di atasnya. Kemudian di tengah-tengah kami membaiki kotak dengan stamen. Dan kita mempunyai dua poppies.
perhiasan rambut maki

Mari kita pergi ke gunung untuk elastik. Kami mengambil kain merah padat dan memotong 2 bulatan dengan diameter 2 cm untuk satu bunga.
perhiasan rambut maki

Selanjutnya pada satu bahagian kita membuat dua luka paralel di tengah pada jarak 0.8 cm Kemudian kita memotong jalur kecil kain yang sama, lebar potongan yang dihasilkan. Sekarang pasangkan rambut elastik ke bulatan.Melalui pemotongan pertama kami melepaskan jalur dari sisi yang salah. Balutkan jalur gusi dan benang ke dalam potongan kedua. Ternyata dua hujung jalur di dalam.
perhiasan rambut maki

Kemudian pinggir yang berlebihan harus dipotong dan dilekatkan pada lingkaran dengan baik. Dan kami membaiki kedua-dua kosong dengan bahagian yang salah bersama-sama. Ia ternyata asas untuk melampirkan bunga dengan band elastik dan kami mempunyai dua daripadanya.
perhiasan rambut maki

Sekarang kita mengambil daun siap atau memotong reben dari hijau. Kami melampirkan 3 daun ke setiap pangkalan.
perhiasan rambut maki

Dan kemudian kita melekatkan poppy di atas daun.
perhiasan rambut maki

Dan ada sentuhan kecil - ini adalah pembetulan untuk warna tepi benang. Pada hiasan sederhana ini siap.
perhiasan rambut maki

Semoga berjaya kepada semua orang!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh