DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Merasakan kes cawan
Felt kes cawan

Aksesori yang agak bergaya baru-baru ini dan hadiah yang sangat asli adalah kes dirasakan untuk teh atau cawan kopi, yang pasti akan mewujudkan suasana positif semasa makan pagi atau malam di meja keluarga atau dengan rakan-rakan.
Reka bentuk kes sedemikian boleh diubah. Ia bergantung pada siapa pemilik cawan yang dihiasi dengan cara ini.
Mungkin, mana-mana wanita akan suka cawan berpakaian blus elegan dengan titik polka bergaya sepanjang masa dengan kolar klasik.
Untuk membuat kes seperti itu, anda perlu:
  • Polka dot merah dan putih merasakan 1 mm tebal;
  • Serpihan kulit putih;
  • Lima manik putih;
  • Gunting;
  • Gam silikon;
  • Velcro putih untuk pakaian.

Felt kes cawan

Daripada yang dipilih, anda perlu memotong dua jalur. Lebar dan ketinggian yang pertama akan bergantung pada ketinggian dan diameter cangkir. Saiz jalur kedua adalah dari lebar pembukaan pemegang cawan.
Felt kes cawan

Segitiga pita pelekat hendaklah dibahagikan kepada dua bahagian, satu daripadanya terpaku di tengah-tengah tepi dalaman jalur merasai lebar, dan kedua di bahagian depan jalur sempit.
Felt kes cawan

Setelah menentukan panjang jalur merasai lebar dari liputan cawan, jalur sempit dipasang dengan gam silikon ke bahagian belakang jalur lebar.
Felt kes cawan

Di bahagian atas kes masa depan, lebih dekat ke pinggirnya, yang kemudiannya akan berada di sebelah pemegang cawan, kolar blaus yang dipotong dari rama putih terpaku, dan kemudian bahagian yang lebih besar dari baki utama yang tersisa di atas kolar dipotong.
Felt kes cawan

Berikutan dari garis leher kerah, lima manik putih meniru butang blaus diletakkan pada gam silikon pada jarak yang sama antara satu sama lain.
Felt kes cawan

Kes selesai dibaiki pada cawan. Pakaian elegannya sudah siap.
Felt kes cawan
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh